Skip to main content

Dan Voiculescu, acuzat de complicitate la şantaj în dosarul Sorin Alexandrescu - RCS&RDS

 

5908930-mediafax-foto-liviu-adascalitei
Sursa foto: Mediafax/ Liviu Adăscăliţei

Publicitate

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, a fost acuzat de complicitate la şantaj în dosarul în care este cercetat Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group.

Direcţia Naţională Anticorupţie „a dispus extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de Voiculescu Dan în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de şantaj”, potrivit unui comunicat al DNA.

Nu avem de-a face cu niciun şantaj. Este un conflict comercial între Antena Group şi RCS, conflict care durează de şase ani, conflict care nu are nicio legătură cu penalul, e un conflict comercial. E adevărat că pe mulţi bani, dar comercial.", a declarat Dan Voiculescu la ieşirea de la DNA.

Ce a mai spus Voiculescu:

  • Încercarea de intimidare a Antenei nu are nicio bază, dar sigur că este o intimidare. Antena are o problemă şi problema Antenei este că e independentă, deranjează foarte mult, deranjează, îmi pare rău să spun, şi competiţia.
  • Acolo la Antenă sunt nişte oameni de o probitate morală şi profesională de necontestat. Eu am o mare încredere în ei. Pe unii dintre ei, vă spun cu sufletul deschis, îi iubesc ca pe copiii mei şi vreau să-i încurajez să continue să rămână fermi şi să fie în slujba oamenilor. În rest, lucrurile acestea vin şi trec.
  • Vă garantez că nici nu e vorba de şantaj, iar în ce mă priveşte am declarat clar, am răspuns la toate întrebările. Nu am nicio legătură în acest dosar penal.

Aceasta este a treia extindere a urmăririi penale în dosarul în care Sorin Alexandrescu, managerul Antena Group, este cercetat pentru şantajarea lui Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS. Alexandrescu ar fi făcut presiuni pentru a încheia un contract de retransmisie de 7,2 milioane de euro pe an între Antena Group şi RCS&RDS.

Pe 11 iulie, DNA a anunţat prima extindere a urmăririi penale în dosarul Sorin Alexandrescu - RCS&RDS. Învinuiţii au fost Camelia Voiculescu, preşedintele Antena Group, Dan Matiescu, director general al Intact Publishing S.R.L., persoana juridică Antena Group şi Intact Publishing.

La fix două săptămâni, pe 25 iulie, Antena a ajuns din nou la DNA. De data aceasta DNA l-a informat pe reprezentantul Mihai Gâdea, directorul general al Antenei 3, că postul de ştiri pe care îl conduce va fi de asemenea urmărit penal. Totodată s-a început urmărirea lui Şerban Pop, fost preşedinte al ANAF.

Comunicatul integral al DNA, în continuare:

În cauza penală referitoare la infracţiunea de şantaj reţinută în sarcina inculpatului ALEXANDRESCU GEORGE SORIN, director general al ANTENA TV GROUP, cât şi cu privire la învinuiţii: VOICULESCU CAMELIA – RODICA, MATIESCU GEORGE DANIEL, POP ŞERBAN, preşedinte al ANAF la data faptelor şi persoanele juridice S.C. ANTENA TV GROUP S.A., S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L. şi S.C. ANTENA 3 S.A., ale cărei aspecte au fost mediatizate prin comunicatele de presă din datele de 30 mai 2013, 11 iulie 2013 şi 25 iulie 2013, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de VOICULESCU DAN în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de şantaj.

Din Ordonanţa de extindere a cercetărilor şi începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat, în esenţă, următoarea stare de fapt:

În perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, inculpatul Alexandrescu George Sorin, director general al ANTENA TV GROUP, a constrâns un administrator al unei societăţi comerciale (parte vătămată) să semneze un contract în condiţii prestabilite, impuse de inculpat, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru persoana în cauză şi că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică.
În acest sens, inculpatul a dispus trimiterea, către partea vătămată şi către alte persoane, a unor adrese de informare emise de către INTACT PUBLISHING S.R.L. şi semnate de învinuitul Matiescu George-Daniel, în calitate de director general, prin care, sub pretextul desfăşurării anchetei jurnalistice, se solicitau relaţii privind împrejurarea care făcea obiectul şantajului.

În tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune aparţinând ANTENA TV GROUP au apărut informaţii cu conţinut denigrator cu privire la compania al cărei administrator era partea vătămată şi a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie în care ar putea fi implicată partea vătămată.

Probatoriul administrat până în prezent a relevat implicarea învinuitului Voiculescu Dan în activităţile desfăşurate de inculpatul Alexandrescu George Sorin. Concret, acestuia i-a fost adus la cunoştinţă, atât de către inculpat cât şi de către fiica sa Voiculescu Camelia, fiecare demers care era realizat în scopul de a se încheia contractul mai sus menţionat. De asemenea, Voiculescu Dan i-a precizat lui Alexandrescu George Sorin că materialele compromiţătoare ar trebui să fie difuzate şi pe alte căi mediatice decât posturile de televiziune şi i-a indicat să manifeste precauţie cu ocazia întâlnirilor şi discuţiilor cu partea vătămată.

Învinuitului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

viewscnt

Comentarii

  • diazepam diazepam
    complicitate???este cea mai mare nedreptate pe care am putut sa o aud in viata mea........sincer ce legatura are voiculescu cu treaba asta?????ce vreti sa spuneti nenorocitilor basisti ca v-ati facut treaba ca la carte executand ordinele marinarului???????nu va este rusine sa aduceti acuzatii false si mincinoase la adresa unor persoane total nevinovate..........va doresc sa putreziti in iad intr-un cazan cu smoala de mana cu cel mai iubit fiu al tarii adica traienica.

Trimite un comentariu

sus