Skip to main content

EXCLUSIV. Premieră după 18 ani. Pro TV iese din lista must carry. Cabliştii vor plăti pentru postul din grupul condus de Adrian Sârbu

 

ADRIAN SARBU - DIRECTOR OPERATIONAL - CME

Publicitate

PRO TV PE BANI. Distribuitorii de cablu vor plăti pentru a retransmite Pro TV. Este o premieră în existenţa de aproape 18 ani a postului fondat de Adrian Sârbu.

Pro TV a înştiinţat CNA că iese din grila must-carry, începând cu data de 23 iulie. Cu alte cuvinte, începând de la această dată, societăţile de cablu trebuie să ceară acordul Pro TV pentru a retransmite postul şi să plătească pentru a-l putea retransmite către abonaţi.

"Vă rugăm să dispuneţi comunicarea publică a renunţării la regimul must carry pentru serviciul de programe", spune Pro TV în adresa către CNA.

Cum justifică Pro TV mutarea?

"Decizia noastră este motivată de faptul că Pro TV se află într-un proces de modificare a strategiei de distribuţie în vederea trecerii la transmisia digital terestră şi implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel naţional după un concept care ne va ajuta să minimalizăm impactul digitalizării asupra business-ului.

Schimbările de distribuţie nu vor afecta în niciun fel conţinut", se arată în justificarea postului de televiziune.

Pro TV era în capul listei posturilor must carry libere la retransmisie, având cea mai mare audienţă medie.

Contactată de Paginademedia.ro, Maria Apostol, PR manager Pro TV, a declarat, că, momentan, românii nu vor fi afectaţi de noua măsură şi vor vedea Pro TV.

S-au încheiat noile contracte, în noile condiţii? "Nu comentez", a răspuns oficialul Pro TV legat de acest aspect.

Sârbu: "Momentele provocatoare cer măsuri îndrăzneţe: creşterea preţului publicităţii şi a taxelor pentru cablişti"

Momentele provocatoare cer măsuri îndrăzneţe: creşterea preţului publicităţii şi a taxelor pentru cablişti. O spunea Adrian Sârbu, şeful CME, compania care operează grupul Pro, încă de la începtului anului.

În comunicatul care prezinta rezultatele grupului CME în 2012, Adrian Sârbu vorbea despre "măsurile îndrăzneţe" pe care pe care le cere situaţia dificilă cu care se confruntă compania mamă.

Adrian Sârbu, preşedinte şi CEO al CME:

"După cum am arătat în noiembrie, performanţele noastre din acest an reflectă situaţia dificilă în care a fost piaţa media în 2012. Momentele provocatoare cer măsuri îndrăzneţe: creşterea preţului publicităţii şi a taxelor pentru cablişti.

Cu o poziţie puternică de lider pe toate pieţele pe care activăm, fără nicio datorie până în noiembrie 2015 şi suportul majorităţii acţionarilor, am intrat în 2013 cu încrederea că vom putea construi şi vom putea creşte veniturile.

Avem în plan restructurarea modului de operare, astfel încât să reducem costurile şi să îmbunătăţim partea de lichidităţi".

Veniturile companiei care operează canalele Pro TV în România s-au ridicat, în 2012, la 134 de milioane de dolari, potrivit datelor publicate de compania-mamă, Central European Media Enterprises (CME), în luna februarie 2013. Cifrele sunt în scădere faţă de 2011, când Pro TV a avut, în România, venituri de 159,3 milioane de dolari.

Intenţiile Pro TV cu societăţile care retransmit posturile au fost vizibile de la sfârşitul anului trecut. În urma unei neînţelegeri cu Dolce (operatorul DTH al Romtelecom), legată de preţul cerut de Pro TV, posturile grupului Pro au ieşit, pentru o perioadă, din grila de programe.

Ulterior, Dolce şi Pro TV au ajuns la o înţelegere, iar canalele au reintrat în grile pentru abonaţii companiei. De precizat că principiul must carry nu se aplică la operatorii prin satelit de tipul DTH.

Citeşte şi:

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DAN DAN
    Slava Domnului, duca-se dar, sa ia si antenele cu ei !
  • Teo Teo
    Ete fleosc. 1 Euro ca sa vad ProTV si Acasa? Nu stiu cat de bine le va merge (probabil telenovelistele ar plati, dar acum au si Kanal D asa ca se poate duce lipsa de trustul MediaPro). Parerea mea e ca isi sapa singuri groapa, insa nu pot sa bag mana in foc, pentru ca in tara asta prostia se vinde iar MediaPro are taraba plina de prostie...
  • Silvia Silvia
    Florin, adevarat Media PRO nu are nevoie de banul nostru, ci de banul cablistilor, - iar cablistii vor mari pretul abonamentului lunar pe care-l platesti tu, cablistilor nu le convine sa functioneze in pierdere.....
  • Silvia Silvia
    Nu este nici o veste proasta...din partea mea sa desfiinteze de tot PROTV-ul...are niste emisiuni de kkkk...mai ales Happy Hour a lui Maruta....oricum eu nu ma uit la PROTV.......prefer posturi straine, - in general posturile romanesti au emisiuni sub orice critica. Inafara de stiri la PROTV, nimic nu este acceptabil..
  • Paul Paul
    Florine, exista filme extraordinare care nu au fost la ProTV. Nu mai ii lauda atata ca ori pari prost ori platit.
  • Paul Paul
    Florine, nu stii ce vorbesti. The Hurt Locker a fost pe Showtime. HBO nu are toate filmele noi insa televiziuni similare le iau pe toate care merita si nu le-a luat HBO. Exista si filme bune care nu au ajuns pe HBO si sunt exceptionale. Exista si alte posturi pentru filme. Nu ai nevoie sa te uiti pe posturi "generaliste" insa "cred ca tu insa nu prea vrei sa vezi asta".
  • macarie macarie
    scuze, florine! esti naiv...
  • florin florin
    sa l scoata din grila lor RDS, inca de acum pt ca nu ma supar
  • Jet Jet
    Nu fi istet cand nu trebuie, nu am zis ca are legatura formatul in mod obligatoriu cu rezolutia...am zis doar ca daca incearca sa dea un film cu formatul nativ de 4:3 arata ca dracu cand ei emit 16:9. Si nu, nu am tv prost, si nici provider prost...si nici nu dau banii pe pro tv hd, dau ptr alte programe care sunt in acelasi pachet:)
  • Tiberiu CAZACIOC Tiberiu CAZACIOC
    Din 2015 must carry dispare, pentru ca totul va fi transmisie digitala. Consecinta? Toate posturile must carry, daca nu se trezesc la timp, se vor inghesui sa primeasca bani din abonamentul actual de distributie/abonat (am simplificat). Asadar PRO TV a iesit mai repede din peisaj ca sa isi pastreze puterea de negociere si sa fie primul care pune conditii.
  • Robert Robert
    Sustin ideea crearii unui pachet de programe furnizate de MediaPro, de altfel acelasi lucru il doreste si MediaPro,
    Vor veni pe digital-terestru cu un multiplex MediaSat care va contine doar programele lor codate, iar publicul va avea de ales intre a receptiona programele via MediaSat sau a plati un pachet separat operatorului de cablu.

    Vrei PRO-TV, plateste!
  • eusss eusss
    corect. asa e. hai sa faca un pachet cu programele Media Pro. trebuie sa fii idiot sa dai bani pentru Maruta si Stirile protv. :))
  • nelu nelu
    Problema e ca protv va face un pachet cu toate posturile si vor obliga cablistii sa le ia, 'la pachet'.
    Cine dracu se uita la AcasaGold sau ce mai vezi acum pe sport.ro, inafara de titlurile pompoase? Nici Procinema nu e mare lucru, dau HappyH in reluare de 100 de ori si LaBloc.
    Si nici macar nu sunt ieftine.

    CU banii de pe Procinema cablistii pot cumpara lejer un UniversalChannel care nu se compara.

    Practic vor abuza de audienta protv.
  • rsr rsr
    baiete, rezolutia (SD, HD, 4K) nu are treaba directa cu formatul (4:3, 16:9). daca nu vezi diferentza intre HD si SD si ai impresia ca e "trasa" imaginea, inseamna ca nu ai nevoie de HD. nu mai da banii aiurea. sau dai pe un TV bun.
    E intr-adevar riscant ce face PRO, dar cum zicea cineva aici: cablistii primesc banuti direct si nemijlocit. si fac televiziuni cate un snop. si la must carry ciuciu. nu-i corect asa, oricum am da-o.
  • qwerty qwerty
    În noiembrie, când Discovery a cerut bani mai mulţi la RCS, cablistul a propus crearea unui pachet special cu preţul stabilit de televiziune. Vor avea RCS şi acum curaj să facă aceeaşi propunere? Să mute toate posturile MediaPro într-un singur pachet, la preţul de un euro (doi, trei) şi abonaţii să aleagă dacă vor.

Trimite un comentariu

sus