Skip to main content

(P) Cauţi un dentist pentru copil? Inovaţii, laser şi tratamente adaptate minim invazive

 

Publicitate

(P) Cauţi un dentist pentru copilul tău? Tratamente neinvazive cu laser de ultimă generaţie, adaptate copiilor, sigilarea dinţilor de lapte, dar şi anestezii cu inhalosedare sunt doar câteva dintre inovaţiile în stomatologia pentru copii.

Toate acestea sunt disponibile în clinica GentleDentist, situată în apropierea Pieţei Unirii.

De ce este importantă vizita copiilor la stomatolog, dar şi care sunt avantajele ultimelor tehnologii în domeniu, disponibile la GentleDentist, în continuare:

PROFILAXIA IN CABINET. La stomatolog de la un an

Incepand cu varsta de 1 an copilul trebuie adus la prima vizita la stomatolog. Este ideala familiarizarea lui cu mediul din cabinet inainte sa apara probleme stomatologice, astfel, aceste experiente nu sunt percepute ca si neplacute. La aceste vizite initiale, parintele invata regulile de igiena si de alimentatie.

Pe masura ce copilasul creste si devine mai cooperant se fac sedinte de profilaxie dedicate copiilor, acestea constand in periaje profesionale, fluorizari cu geluri speciale si sigilarea maselutelor.

SIGILĂRILE SIMPLE. Protejează dinţii de lapte

Sigilarile se fac atat pe molarii definitivi cat si pe cei de lapte. Sunt proceduri neinvazive care constau in aplicarea unor geluri cu fluor. Dintii expusi permanent la atacul acid sunt protejati de aceste geluri cu flour pe termen lung.

SIGILARILE LARGITE. Previn cariile.

Pot fi facute clasic sau minim invaziv cu laserul. Acestea sunt indicate atunci cand santurile si fosetele s-au colorat deja sau atunci cand au deja carii superficiale.

Laserul face ca aceasta procedura sa fie minim invaziva, iar la final se realizeaza o dezinfectare a cavitatii, prevenind aparitia cariilor secundare.

LASER. Tratementul minim invaziv al cariilor dinţilor temporari şi permanenţi

Prin tratament minim invaziv intelegem indepartarea leziunii carioase fara sacrificiu inutil de tesut dur sanatos dar si folosirea unor metode care sunt cat mai putin traumatice pentru micul pacient. Acest tip de tratament poate fi facut in primul rand cu ajutorul laserului.

Laserul este o metoda de tratament sigura, fara zgomotul neplacut asociat frezelor, iar folosirea anesteziei este rareori necesara.

Exista de asemenea substante speciale, care aplicate pe zone cu carii extinse sa desprinda usor tesutul afectat de carie urmand ca acesta sa fie indepartat cu instrumentar manual.

La finalul curatarii cavitatii cu ajutorul laserului cavitatea se dezinfecteaza cu ajutorul laserului sau cu anumite substante speciale, asigurandu-se prevenirea recidivelor de carie.

INHALOSEDAREA. Anestezia care alungă frica

Se foloseste atat la copii cat si la adulti si consta in inhalarea prin intermediul unei masti a unui gaz ilariant care duce la eliminarea anxietatii si a fricii pacientului.

Inhalosedarea poate fi folosita in timpul tratamentelor clasice sau laser, in timpul igienizarilor, extractiilor dintilor de lapte, etc.

Este o procedura sigura cu revenire completa imediat dupa incetarea administrarii de protoxid de azot. Pacientii sunt relaxati si percep tratamentul ca fiind unul placut.

SEDAREA INTRAVENOASA. Făcută de un medic specialist anestezist.

Este o procedura realizata de medicul specialist anestezist. O indicam pacientilor necooperanti cu varste peste 2 ani, sau celor cu nevoi speciale in cazul carora este imposibila o comunicare clasica.

Pe intreaga durata a procedurilor stomatologice necesare pacientul doarme, el trezindu-se o data cu incetarea administrarii medicamentelor sedative.

Detalii despre oferta pentru copii, despre preţuri, dar şi despre cum se pot face programările, pe site-ul GentleDentist, AICI.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Maria Maria
    Lucruri interesante pe care orice parinte ar trebui sa le stie.
    Copilul de mic trebuie sa stie ca mersul la stomatolog nu este rau si ca este benefic pentru el.
  • Dentistul Dentistul
    Un articol instructiv pentru parinti, insa putini sunt cei care chiar respecta aceste indicatii. Totusi, vreau sa cred ca sedarea intravenoasa pentru o interventie stomatologica este o masura cam drastica si se poate recurge doar la inhalosedare si uneori chiar prin vorba buna.

    Un lucru foarte important este ca parintii trebuie sa invete sa nu mai ameninte copilasii ca-i duc la doctor daca is obraznici. De aici apare frica de medici in cele mai multe cazuri.

Trimite un comentariu

sus