Skip to main content

Doi membri CNA, incompatibili: Rasvan Popescu şi Christian Mititelu. ANI a sesizat Parchetul în cazul lui Răsvan Popescu

 

cna rasvan popescu

Publicitate

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul membrilor CNA Mititelu Christian şi încălcarea regimului juridic al conflictului de interese de natură penală de către Popescu Răsvan (fost Preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului), potrivit unui document publicat astăzi şi preluat de Realitatea.net.

Christian Mititelu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 4 noiembrie 2008 – 15 decembrie 2012, întrucât a exercitat, simultan, atât funcţia de Preşedinte şi, ulterior, pe cea de Vicepreşedinte al Asociaţiei „Alianţa Civică”, cât şi calitatea de membru al C.N.A. (asimilată funcţiei de secretar de stat).

Pe de altă parte, ANI anunţă că Răsvan Popescu a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, întrucât, în calitate de membru al C.N.A. (mandatele 2006 - 2012, 2012 - 2018), respectiv, de Preşedinte al C.N.A. (29 iunie 2007 - 19 decembrie 2012), în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a soluţionat cereri şi a participat la luarea unor decizii în urma cărora s-au acordat autorizaţii de licenţă audiovizuală pentru S.C. PRO TV S.A. De asemenea, POPESCU RĂSVAN s-a aflat în relaţii comerciale şi a beneficiat de foloase patrimoniale în cuantum de 15.000 Euro de la S.C. MEDIA PRO PICTURES S.A.

Din activitatea de evaluare, a rezultat faptul că atât PRO TV S.A., cât şi MEDIA PRO PICTURES S.A. (societate comercială din partea căreia POPESCU RĂSVAN a realizat beneficii materiale în cuantum de 15.000 Euro) au acelaşi acţionar, şi anume CME Investments B.V, se arată în comunicatul ANI.

Răsvan Popescu ar putea fi urmărit penal

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Popescu Răsvan a infracţiunii de conflict de interese.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. POPESCU RĂSVAN nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere scris în exercitarea dreptului la apărare.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • „Danut” „Danut”
    Este cazul ca institutiile de cultura, sa fie coordonate de oameni de arta, nu de cei numiti in functii de CLASA POLITICA. Dupa ce au demolat productia economica, acum vor sa foloseasca tinerii, in productii de lesbiene si homosexuali, productii promovate cu succes de toate programele prezentate pe canalele media-film-tv si aprobate de CNA.
  • adi adi
    Acum intelegeti de ce si cum era protejat Protv la CNA ? Si atentie, mai au un vot,una Crstina Trepcea ,fosta angajata la Protv!!!Asa se fac in ziua de azi combinatiile ca sa poti difuza filme pentru 15 ani cu 12 la ora 20 in loc de 23!!Si Protv incaseaza milioane.

Trimite un comentariu

sus