Skip to main content

Doi membri CNA, incompatibili: Rasvan Popescu și Christian Mititelu. ANI a sesizat Parchetul în cazul lui Răsvan Popescu

 

cna rasvan popescu

Publicitate

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul membrilor CNA Mititelu Christian și încălcarea regimului juridic al conflictului de interese de natură penală de către Popescu Răsvan (fost Președinte al Consiliului Național al Audiovizualului), potrivit unui document publicat astăzi și preluat de Realitatea.net.

Christian Mititelu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 4 noiembrie 2008 – 15 decembrie 2012, întrucât a exercitat, simultan, atât funcția de Președinte și, ulterior, pe cea de Vicepreședinte al Asociației „Alianța Civică”, cât și calitatea de membru al C.N.A. (asimilată funcției de secretar de stat).

Pe de altă parte, ANI anunţă că Răsvan Popescu a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, întrucât, în calitate de membru al C.N.A. (mandatele 2006 - 2012, 2012 - 2018), respectiv, de Președinte al C.N.A. (29 iunie 2007 - 19 decembrie 2012), în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a soluționat cereri și a participat la luarea unor decizii în urma cărora s-au acordat autorizații de licență audiovizuală pentru S.C. PRO TV S.A. De asemenea, POPESCU RĂSVAN s-a aflat în relații comerciale și a beneficiat de foloase patrimoniale în cuantum de 15.000 Euro de la S.C. MEDIA PRO PICTURES S.A.

Din activitatea de evaluare, a rezultat faptul că atât PRO TV S.A., cât și MEDIA PRO PICTURES S.A. (societate comercială din partea căreia POPESCU RĂSVAN a realizat beneficii materiale în cuantum de 15.000 Euro) au același acționar, și anume CME Investments B.V, se arată în comunicatul ANI.

Răsvan Popescu ar putea fi urmărit penal

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Popescu Răsvan a infracțiunii de conflict de interese.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. POPESCU RĂSVAN nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere scris în exercitarea dreptului la apărare.

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Este cazul ca institutiile de cultura, sa fie coordonate de oameni de arta, nu de cei numiti in functii de CLASA POLITICA. Dupa ce au demolat productia economica, acum vor sa foloseasca tinerii, in productii de lesbiene si homosexuali, productii promovate cu succes de toate programele prezentate pe canalele media-film-tv si aprobate de CNA.
  • Acum intelegeti de ce si cum era protejat Protv la CNA ? Si atentie, mai au un vot,una Crstina Trepcea ,fosta angajata la Protv!!!Asa se fac in ziua de azi combinatiile ca sa poti difuza filme pentru 15 ani cu 12 la ora 20 in loc de 23!!Si Protv incaseaza milioane.

Trimite un comentariu