Skip to main content

PARTENERIAT. Vama Sub Lumini de Oscar - festivalul de foto-video a ajuns la ediţia a IV-a

 

vslo afis

Publicitate

PARTENERIAT. Sute de fotografi, lectori, realizatori de filme, jurnalişti şi oameni de imagine participă la festivalul de foto-video ”Vama sub Lumini de Oscar”. Evenimentul a ajuns la ediţia a IV-a şi va avea loc în perioada 16-24 august, în Vama Veche.

Cursurile de fotografie, video şi editare din cadrul festivalului sunt gratuite.

"Este o adevărată tabără de fotografie - aici vin oameni necunoscuţi unul altuia şi pleacă prieteni, iar ceea ce îi leagă este pasiunea pentru imagine. Vorbim de o atmosferă de libertate de gândire totală la acest festival" - a declarat Cristian Crisbăşan (foto jos, stânga), lector la festival, cu ocazia conferinţei de presă de lansare a evenimentului.

IMG077

Invitaţii speciali ai festivalului de anul acesta sunt Marek Czarnecki (fotograf cu multiple premii British Professional Photography Awards) şi Thomas Diseth (DoP din Norvegia, câştigător al unui Emmy Award).

Toate cursurile din cadrul festivalului sunt gratuite. Vor fi workshopuri de tehnică fotografică, urban photography, nude photography, fashion photography, food photography, wedding photography, image editing, industrial photography, low light photography şi aviation photography, susţinute de cei mai buni specialişti în domeniu, fotografi şi editori cunoscuţi pe plan internaţional.

Printre aceştia, Cristian Crisbăşan, Vlad Eftenie, Bogdan Năstase, Cătălin Săvulescu, Luca Achim, Marek Czarneki, Marian Sterea, Cosmin Someşan şi Andrei Zincenco.

Anul acesta, în premieră, iubitorii de fotografie şi de imagine în general vor avea parte de o surpriză: un târg de echipamente, la care ”preţurile vor fi surprinzător de bune”, după cum a anunţat Cătălin Rudolf, directorul şi fondatorul festivalului.

Seminarii pe diverse teme, de la introducerea în istoria fotografiei la fotojurnalism vor fi susţinute de Nicolae Coşniceru, Raluca Bogdan, Cristina Costieanu, Mihalis Moscholios şi Radu Bozoncea.

În fiecare zi, pe terasa La Frontiera vor avea loc proiecţii de filme documentare, scurt metraje şi lung metraje puse la dispoziţie de National Geographic Channel, FIFD Cronograf, Gabriel Achim şi Adrian Popovici.

Tot zilnic, vor avea loc vernisaje şi expoziţii de fotografie. Toate detaliile legate de programul festivalului se găsesc pe site-ul acestuia, vslo.ro.

La finalul evenimentului se va acorda marele premiu la secţia de fotografie, însoţit de trofeul festivalului. De asemenea, fiecare workshop îşi va premia câştigătorii, cu premii oferite de sponsorii evenimentului, Nikon, Epson şi Skoda.

Proiectul cultural "Vama sub lumini de Oscar" este finanţat de Administraţia Fondului Cultural National.

Paginademedia.ro este partener media al FestivaluluiVama sub Lumini de Oscar”.

Autor: Florin Ghioca florin.ghiocagmail.com
viewscnt

Trimite un comentariu

sus