Skip to main content

Ce riscă Radio Guerrilla dacă emite fără licenţă

 

guerrillaRadio Guerrilla a rămas astăzi, fără licenţă şi, de mâine, ar trebui să nu mai emită. Ce se întâmplă dacă o va face? Ce riscă angajaţii radioului?

Publicitate

Paginademedia.ro vă prezintă ce prevede Legea audiovizualului în astfel de cazuri: Dacă va emite fără licenţă, postul Radio Guerrilla va comite o infracţiune care se pedepseşte cu "închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală de la 5.000 lei la 100.000 lei", potrivit articolului 96 din Legea audiovizualului.

În plus, "în cazul săvârşirii acestei infracţiuni instanţa poate dispune şi aplicarea dispoziţiilor Codului penal privind confiscarea specială", se mai arată în lege.

Articolul 96 din Legea Audiovizualului, în continuare:

ART. 96*)
(1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală de la 5.000 lei la 100.000 lei transmisia serviciilor de programe de televiziune/radiodifuziune fără licenţă de emisie sau licenţă de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru, dacă fapta prezintă pericol pentru siguranţa naţională, ordinea publică sau sănătatea publică ori poate crea probleme de natură economică sau operaţională altor furnizori de reţele ori servicii de comunicaţii electronice sau utilizatorilor.
#M9
(1^1) *** Abrogat
#M11
(2) *** Abrogat
(3) *** Abrogat
#M9
(4)

În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la alin. (1) instanţa poate dispune şi aplicarea dispoziţiilor Codului penal privind conf privind confiscarea specială.

*) Conform art. 109 pct. 2 şi art. 247 din Legea nr. 187/2012 ( #M13 ), începând cu data de 1 februarie 2014 (data intrării în vigoare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal), articolul 96 va avea următorul cuprins:

"ART. 96 (1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă transmisia serviciilor de programe de televiziune ori de radiodifuziune fără licenţă de emisie sau licenţă de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru. (2) În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la alin. (1) instanţa poate dispune şi aplicarea dispoziţiilor Codului penal privind confiscarea specială."

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Hora Hora
    Legea e clara si au incalcat-o ori din necunoastere (ceea ce nu ii absolva de vina) ori din prostie.
    Dar cum si necunoasterea legii care iti guverneaza activitatea este tot o prostie, iata. Au pierdut licentele din pura prostie !
    In ceea ce priveste faptul ca Vasile vrea sa asculte Radio Guerrilla... Si eu vreau sa ascult un radio de jazz in Romania asa cum au ungurii la Budapesta, dar asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa si existe. Daca economic nu se sustine aceasta activitate si nimeni nu vrea sa faca voluntariat, nu exista. Asa e si cu Guerrilla, mai ales avand in veder ca jumatate din frecvente erau oprite de luni bune pentru neplata datoriilor ba la curent va catre Ancom.
    Daca Vasile dorea sa asculte in continuare Radio Guerrilla, Vasile putea sa sustina financiar acest post de radio. N-a facut-o si Guerrilla a disparut. Nimic nu e gratis pe lumea asta. Din pacate.
  • gicu gicu
    nu o sa-i mai vezi prin piata :)
  • Nae Nae
    Radio Guerrilla a vorbit despre proteste si am vazut si cativa realizatori prin Piata Universitatii.
  • gicu gicu
    Asta se intampla daca realitatea s-a pus rau cu ponta si in plus transmite protestele legate de rosia montana. Licentele sunt facute cadou de Ponta catre Mihaiu. In schimb, radio guerrilla ramane un radio prieten (cum a fost si pana acum) care nu critica puterea decat asa.. in gluma, si nu pomeneste nimic despre protestele legate de rosia montana, chiar daca majoritatea ascultatorilor guerrilla sunt anti-cianuri. Dobrovolschi este exact ca Mircea Badea, ii ia peste picior pe protestatari, ii baga sub pres, uitand ca sunt chiar ascultatorii postului. Practic, ii vinde lui Ponta pt. licente.
  • dizident dizident
    "...dacă fapta prezintă pericol pentru siguranţa naţională, ordinea publică sau sănătatea publică ori poate crea probleme de natură economică sau operaţională altor furnizori de reţele ori servicii de comunicaţii electronice sau utilizatorilor." cititi bine legea si, mai ales, acel "daca". se va schimba de la 1 ian 2014, dar deocamdata asta e in vigoare. si-n asta ideea e sa nu fie perturbata emisia altor posturi. dar frecventa guerilla nu a fost inca data altcuiva. poate daca fac vreunii plangere "pe partea economica" :)
  • prototiptil prototiptil
    Tocmai ca nu poate.Vasile ar vrea sa asculte Guerilla ,intelegi ? In rest,cine sunt oamenii care au pierdut licentele si in ce consta pura prostie ,poate mai detaliezi.Eu sunt curios
  • Hora Hora
    Prietene, poti sa asculti ce vrei. Oamenii astia au pierdut licentele din pura prostie !
  • vasile vasile
    Nesimtitilor, ce vrei sa ascult acum radio zu? Ce naiba.

Trimite un comentariu

sus