Skip to main content

Jurnalul Naţional a încheiat colaborarea cu o jurnalistă pentru nişte postări pe Facebook

 

miruna munteanu (1)Jurnalul Naţional a încheiat colaborarea cu jurnalista Miruna Munteanu după ce aceasta a publicat pe Facebook două editoriale critice la adresa RMGC, companie care vrea să înceapă exploatarea minieră cu cianuri la Roşia Montană, scrie ActiveWatch.ro.

Publicitate

Articolele fuseseră realizate de Miruna Munteanu pentru Jurnalul Naţional, dar, întrucât nu a primit nici un feedback din redacţie, jurnalista a decis să le publice pe reţeaua de socializare Facebook.

Ulterior, Miruna Munteanu a fost anunţată pe e-mail de Marina Constantinoiu, redactor-şef la Jurnalul Naţional, că s-ar fi grăbit să facă publice editorialele şi să lanseze acuzaţii de cenzură, când acestea nu ar fi fost respinse de redacţie, ci doar amânate din motive conjuncturale.

„E adevărat, nimeni nu mi-a spus răspicat că textele în chestiune nu pot apărea. Pur şi simplu toate mesajele mele (mail, SMS) către redacţie au fost ignorate. Dacă în cazul primului editorial am primit măcar un mesaj monosilabic de confirmare a primiriii, la cel de-al doilea nici atât nu am putut obţine.

Este interesant ca între cele două texte s-a scurs o săptămână, timp în care nimeni din redacţie nu mi-a atras atenţia că mă <<grăbisem>> şi că suspiciunile mele de cenzură sunt nefondate”, a declarat Miruna Munteanu, pentru ActiveWatch.

Contactată de ActiveWatch, redactorul şef Marina Constantinoiu a spus că Miruna Munteanu s-ar fi grăbit să publice pe Facebook primul editorial şi ar fi acuzat ziarul de cenzură pe nedrept, lucru care s-ar fi întâmplat şi o săptămână mai târziu.

Marina Constantinoiu a precizat că motivul pentru care Jurnalul Naţional a încheiat colaborarea cu Miruna Munteanu este acela că jurnalista ar fi făcut acuzaţii nefondate la adresa publicaţiei.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Act White Act White
    Neprofesionalism? As spune ca profesionlaismul tine si de ceea ce iti spune constiinta sa faci in profesie.... Jurna lista a fost ignorata pentru ca nu a scris cum au dictat sefii, ori asta inseamna ca ea a dat dovata de profesionalism, in timp ce o redactie intreaga, nu.... Mi-as fi dat demisia eu maidegraba de la un ziar care nu ma lasa sa imi exprim opiniile de profesionist, daca nu convine politicului.... Jurnalul National= mizerie de ziar.
  • nico nico
    Jurnalul National e un ziar care are o reputatie de pastrat. Daca ziaristii nu tin cont de confidentialitatea informatiilor, atunci concedierea lor e o pedeapsa usoara. Ar putea fi repercusiuni mai grave de atat.
  • Maya Maya
    Sincer, eu nu vad niciun derapaj al lui badea, este constant asa cum ne-a obisnuit, cat despre doamna jurnalista...nici voi nu cred ca ati tine un om daca n-ati mai avea nevoie de el.
  • kevall kevall
    nu vad de ce trebuie sa fie blamati cei de la JN. Pana la urma este vorba de organizarea interna a acestora. Si daca dupa atatia ani de activitate ziarul inca se publica, inseamna ca stiu ei ce fac acolo si ca lucrurile merg asa cum ar trebui
  • iulia iulia
    Din moment ce publica articole cum vrea ea pe facebook, mie mi se pare normal sa fie concediata. Nu a dat dovada de profesionalism.
  • cristi cristi
    Cred ca aceasta jurnalista și-a încheiat singura colaborarea cu Jurnalul Național prin acțiunile ei.
  • sadisfaction sadisfaction
    Adevărata știre pe care ne-o oferă acest articol este aceea că Jurnalul Național încă mai apare. N-aș fi crezut.
  • PETRUS PETRUS
    Eu cred ca cei de la Jurnalul National nu au gresit cu absolut nimic fata de aceasta jurnalista.
  • Robert Robert
    Trist. Dupa derapajul lui Mircea Badea, vine concedierea doamnei jurnaliste... Trist.

Trimite un comentariu

sus