Skip to main content

Lumea lui Banciu la CNA: 370 de sesizări pentru emisiunile despre maidanezi

 

Radu Banciu

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului analizează astăzi mai multe ediţii ale emisiunii Lumea lui Banciu în care realizatorul a vorbit despre câinii maidanezi. Potrivit preşedintelui CNA, Laura Georgescu, CNA a primit 370 de sesizări referitoare la emisiunea Lumea lui Banciu.

Consiliul a mai primit şi 800 de reclamaţii legate de modul în care televiziunile au reflectat ştirile despre maidanezi şi despre moartea lui Ionuţ, copilul în vârstă de patru ani ucid de câini vagabonzi.

Membrii CNA au amânat o decizie în privinţa lui Banciu.

Radu Banciu în faţa membrilor CNA:

Florin Gabrea, membru CNA - Faceţi foarte des recurs la criterii şi lucruri, stări de fapt din Europa. Tipul acesta de emisiune pe care nu ştiu cum să-l cataloghez. Dumneavoastră vă aşezaţi, aveţi nişte puncte de vedere care pot fi corecte dar cred că nu ştiţi să gestionaţi materialul lexical în exprimarea ideilor. De ce credeţi că înjurându-l în faţa pe Oprescu, spunându-le oamenilor ghiolbanilor, tâmpiţilor, proştilor, sunt mai eficiente ideile dumneavoastră decât dacă aţi avea nişte opinii foarte coerente şi curat exprimate. Să ştiţi că studioul unei televiziuni nu este un spaţiu privat. Presupun că aţi dori să igienizaţi spaţiul public, dar nu-l igienizaţi ci îl degradaţi. Bă, boule nu mai este pamflet.

Radu Banciu – Mi-am asumat chiar şi acest risc. Pot să fac faţă lexical unei discuţii, dar nu cred că-mi foloseşte. Am auzit foarte mulţi oameni în această ţară vorbind frumos, diplomat. Nu cred că mai este timpul pentru explicaţii liniştite. Şi cu tot riscul de a fi nepopular, bădăran, necioplit, asta nu mă interesează ce crede lumea despre mine, atâta timp cât ştiu că am dreptate chiar şi atunci când folosesc aceşti termeni la televizor, care sunt de acord nu sunt ok şi îmi asum şi riscul acesta.

Nu mă interesează un discurs liniştit. L-am auzit pe Gabriel Liiceanu vorbind la televizor de zeci de ori. Nu a rezolvat nimic. Nimeni nu-l bagă în seamă. Eu ce constat este că nu se întâmplă nimic.

Pot să scriu şi poezii absolut geniale, dar nu mă ajută la nimic pentru că ele nu schimbă societatea.

Am preferat această atitudine, deşi am bagajul şi de cunoştinţe şi de lexic şi de ce vreţi dumneavoastră să fac o emisiune „a la carte”.

Pe mine mă inetersează să existe o finalitate dacă nu o să ajung niciodată la ea, asta este, nu suntem veşnici. Nu căutăm să ne impunem cu orice preţ. Când aveţi un scop în viaţă, nu este important să ajungeţi la acel scop?

Cumva este greu să punem emisiune în nişte tipare. E un pamflet dur care, sigur, întinde puţin noţiunea aceasta. Suntem pamfletul societăţii româneşti. Când încercăm să catalogăm emisiunea hai să catalogăm şi ţara.

Laura Georgescu, preşedintele CNA - Atâta vreme cât intraţi într-o convenţie de a schimba cu adevărat ceva în societatea românească, orice e admis. De aceea sufăr când vă aud că cine nu vrea să nu se uite. Nu vă mai permiteţi acest lucru.
E de datoria dumneavoastră să vă armonizaţi dialogul. (...) Nu puteţi introduce în subiectul cu câinii comunitari subiectul despre transplant.

Narcisa Iorga – Eu am doar o problemă. Nu sunt de acord cu ideea că telecomanda este atotputernică. Aveţi o obligaţie faţă de lege, limbajul oricât de acid ar fi trebuie să se încadreze în nişte limite legale. Dacă ar fi fost de-ajuns telecomanda noi nu am mai fi fost aici.

Laura Georgescu – Nu pot să ratez să nu vă întreb. Nu puteţi renunţa la Căcărău? E greu? Vă rup o mână dacă vă rog asta?

Banciu – Mi s-a mai spus, încercăm să renunţă, dar oamenii sunt vigilenţi. Imediat mi-au atras unii atenţia. Sunt oameni care au primit atâtea palme de la societate încât măcar una virtuală vor să tragă şi ei. Porecla este reală, nu este dată ca să devenim interesanţi. Dacă eşti poreclit Căcără este greu să-i zici Madona sau Cenuşăreasa.

Din emisiunea Lumea lui Banciu:

  • Dacă l-ar fi muşcat pe băiatul lui Arşinel, lucrurile ar fi stat poate altfel. Sper din toată inima să se întâmple asta.
  • Nu era nevoie nici să-i sterilizăm şi nici să aşteptăm ca cineva să moară. Câinii trebuie omorâţi. Asta trebuia făcută. Politicienii nu au făcut acest lucru timp de 20 de ani şi ne-am trezit astăzi în faţa acestei drame absolut monumentale.
  • Fir ar a dracu să fie această societate plină de cretini.
  • Şi termenul de animal este mult pentru aceste jafuri de animale. Ăştia sunt nişte monştri. Trebuia să fie curăţaţi.
  • Aşa cum oamenii nu pot să trăiască alături de gândaci, de şobolani. Ştiţi ce privire blândă au şobolanii? Ei bine ei sunt exterminaţi. Asta trebuie făcut şi cu câinii. Ei nu sunt pentru a coabita. Asta cu blândeţea este de fapt o laşitate.
  • Vreau să-i transmit lui Marius Marinescu că francezii au un proverb - Legile nu sunt făcute pentru câini ci pentru oameni. Ba da, este constituţional orice vrem noi să fie, câinii nu face legea în mod normal.
  • Este o crimă să ţii cu o bestie de genul acesta care te poate omorî oricând.
  • Plătim pentru orice blană 250 de lei. Nu ne interesează sterilizarea, adopţia, cuştile, vrem jupuirea. Cum se face la foci, sunt jupuite de vii.
  • Nu vrem câinele mort sau viu, vrem blana lor. Sunt căţei frumoşi care abia aşteaptă să fie jupuiţi/ Îi avertizez pe concetăţenii noştri de etnie romă că pot să intre şi în casa cetăţeanului şi să le jupuie câinii.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Lilisor67 Lilisor67
    ...macar de ati avea a suta parte din cunostintele d.lui Banciu...pentru mine e un supermodel ..pentru altii o persoana care deranjeaza..apoi problema cainilor este ca as vrea sa va vad macar o zi in pielea parintilor lui Ionut- binenteles cei familisti cu copii nu lichelele...
  • gogu gogu
    "Ba da, este constituțional orice vrem noi să fie"

    E clar, treceţi la vânat de semnături. Subiectul petiţiei - castrarea lui Banciu. Fără anestezie. Cu ciocanul. În direct. Sunt curios atunci ce părere va avea.
  • cornel cornel
    Pentru ca exprimarea lui Banciu se face pe un post de televiziune. Iar ceea ce face Banciu se numeste instigare si este pedepsita de codul penal. Ca sa nu mai spun ca pare cam defect si nu ar trebui sa i se permita accesul pe post. Dar de, daca face bani cu porcariile pe care la scoate... Vad ca a inceput sa fie ceva obisnuit sa iti exprimi frustrarile si nebuniile la Tv (de ex. Antena 3). Nu este ipocrizie daca nu injuri la televizor, este bun simt.
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Marele om de cultura Radu Banciu (campion mondial in presa scrisa, unde a scris cam o stire si un sfert pe luna, dupa care a profitat de umplutul miilor de ore de vorbarie, la care se pricepe), asadar rafinatul zice: "Pot scrie poezii geniale, nu schimb nimic" (la observatia ca expresii gen 'ba, boule' nu prea merg). Hai ca e profund! Din 7 cuvinte a ras intreaga literatura a lumii, daca isi pune mintea, cita e ea, desfiinteaza si roata ("ce ne-a adus roata, numai accidente de circulatie"), asa ca singura sansa este sa ne intoarcem la marile lui gaselnite - mileul si pestele de sticla! Daca o astfel de gindire troglodita nu-i mai periculoasa decit orice imi pare rau ca am invatat alfabetul pentru a citi. Plus ca am vreo 3.000 de carti, care se mai umplu si de praf! Dupa era ticalosilor, era trogloditilor, rirrriti, vezi bine...
  • radu radu
    mai zoofilule,ar fi bine sa te muti in padure caci acolo ti-e locul cu tot cu comunitarii tai.
  • radu radu
    bravo Banciu,ne deranjeaza vezi doamne ca nu vorbim ca intr-un salon de mimoze nehormonate dar uitam ca asa se vorbeste PESTE TOT in mod curent.De ce este necesara ipocrizia si in exprimare,nu este suficienta cea declarativa,politica?
  • Neli Neli
    Didi esti defect rau de tot la cap, tu de ce grija mori? numai de a ta, cred.
  • cornel cornel
    Explica-ne tu Emile. Ce ar trebui sa intelegem de la Banciu?
  • cornel cornel
    Taci din gura măi, lupă (aici anagramezi si tu un pic, nu am putut sa scriu cuvantul corect, ca nu sunt Banciu)! Cum mama dracu' poti sa doresti moartea unor oameni doar pentru ca iubesc niste animale? Esti diliu la bilă, sau ce?
  • banciuretardatu' banciuretardatu'
    Apai,astora nu ai ce la face,din pacate.Casca multi gura la ce spune retardatul asta de Banciu.
  • banciuretardatu' banciuretardatu'
    Ahaaa si nemernicilor de care zice idiotul asta de Banciu sa intre in casa cetateanului,ce dracu tre'sa le facem??????cu ala care iti fura ce ai adunat,muncind pe branci esti de acord???culmea,ca ala iti mai da si in cap.Sa se reintroduca pedeapsa cu moartea.Vezi tu,om cu probleme la cap,cum"gandesti",animalul macar,nu te omoara constient,tu deja esti un pericol pentru societate,din moment ce gasesti"solutii"atat de odioase.Trezeste-te omule la realitate,fa-ti un control la cap.
  • emil emil
    ema, nu te mai uita la Banciu, nu pricepi nimic. Limiteaza-te la maruta.
  • banciuretardatu' banciuretardatu'
    Omul asta are probleme grave,foarte grave la mansarda.Un talamb care nu are ce cauta la tv,ci trebuie"cazat"la Balaceanca sau unde o fi mai rau.
  • Anti-turbati Anti-turbati
    Ema, eu iti dau dreptate , ce face Banciu e prevazut in Codul Penal - a depasit orice limita !
    Intr-o vreme il gaseam destept si haios, dar vad ca ura fata de caini i-a luat complet mintile. Tu propui sa se reprofileze in hingher ? eu zic ca viseaza sa faca el " eutanasierea " maidanezilor asa cum isi doreste : cu bata/ ranga in cap.
    Si nu lua in seama agramatii pentru care " luat atitudine " se traduce prin macel. Astia il merita pe Banciu - si reciproc.
  • mad79 mad79
    ia-ti mai maidanezii acasa si nu mai posta pe internet!

Trimite un comentariu

sus