Skip to main content

(P) UPC a lansat internetul de mare viteză – până la 200 Mbps

 

Sursa foto: pocketinet.com

Publicitate

(P) După ce, în 2011, UPC a lansat cel mai rapid Internet din România – Fiber Power 120 Mbps – iar un an mai târziu a lansat viteze de 150 Mbps, compania anunţă un nou record, prin lansarea vitezei de 200 Mbps.

PERFORMANŢE. Cu Internetul Fiber Power 200 Mbps este nevoie de doar 200 de secunde pentru a descărca 4.7 Gb (capacitatea unui DVD). Pe măsură ce consumul de conţinut video online, la calitate HD şi ultraHD este în creştere, UPC estimează că vitezele de peste 100 Mbps vor deveni noul standard de utilizare.

În prima fază, cel mai rapid serviciu de Internet, Fiber Power 200 Mbps, va fi disponibil în 9 oraşe (Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Ploieşti, Timişoara şi Sibiu), care acoperă peste 60% din zona în care UPC oferă servicii de Internet.

Prin lansarea celei mai mari viteze de Internet din România – Fiber Power 200 Mbps – UPC poziţionează România nu numai în topul european al vitezelor maxime de download, ci şi în cel al gradului de acoperire a conexiunilor de peste 100 Mbps.

Baza de clienţi UPC care beneficiază de conexiuni cu viteze de peste 100 Mbps a înregistrat în perioada iulie 2012 – iulie 2013 o creştere de 230%, numărul acestor clienţi ajungând să reprezinte peste un sfert din totalul clienţilor de Internet ai companiei.

La începutul lunii iulie 2013, UPC avea un număr total de aproximativ 340.000 de clienţi de Internet. UPC România oferă viteze de peste 100 Mbps în 90% din reţeaua naţională.

Severina Pascu, CEO UPC România & Ungaria:

Severina Pascu

"Trăim într-o lume în care Internetul este mai mult decât un suport al divertismentului, educaţiei, carierei. Internetul a devenit universul în care toate acestea se desfăşoară simultan, necesitând din ce în ce mai multe resurse şi rapiditate.

Obiceiurile clienţilor se schimbă, iar serviciile dedicate lor trebuie să ţină pasul cu acest nou comportament de consum.

Lansarea Internetului de până la 200 Mbps în România este o dovadă atât a misiunii noastre de a deschide lumea digitală tuturor, cât şi a faptului că UPC este un lider în tehnologie prin inovaţiile şi produsele pe care le aduce în mod constant pe piaţă."

Ĩn 2012, media de utilizatori de Internet fix pe gospodărie, în România, era de 2,5 persoane.

Robert Redeleanu, CMO UPC România:

„Abonamentul la Internet fix este pentru toată familia, iar membrii ei se bucură de Internet în moduri diferite, simultan. O arată creşterea numărului de clienţi WiFi – peste o treime din clienţii UPC de Internet au WiFi şi peste 70% din clienţii noi aleg şi această opţiune.

Simultaneitatea în utilizarea Internetului ne confirmă nevoia de viteze superioare şi apetitul românilor pentru astfel de servicii."

Odată cu lansarea noii viteze de pânã la 200 Mbps, UPC îşi transformă şi portofoliul de servicii pentru alinierea la noile tipologii de consumatori. Aceştia desfăşoară activităţi zilnice online ce necesită viteze mari de Internet – de la livestream-uri simultane, cursuri online sau download-uri de fişiere de mari dimensiuni – de aceea noile pachete includ viteze de peste 120 Mbps.

Serviciile de Internet prin cablu, tehnologie utilizată în România de UPC, oferă, în medie, 91,4% din viteza de download contractată de client, peste media europeană de 74%.

Odată cu lansarea noii viteze de Internet, UPC completează la nivel naţional acest standard european de eficienţă prin noul serviciu UPC Cares.

Prin acest serviciu, UPC va asigura un timp maxim de instalare de 3 zile a serviciilor digitale, inclusiv a Internetului de mare viteză – perioadă garantată prin contract – cât şi disponibilitatea imediată a oricărui tip de echipament tehnic necesar instalării.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • c c
    lumea vrea si upload nu doar down iar la upc uploadul e jalnic
  • Geo Geo
    @Emilia
    de unde detineti aceasta informatie? lucrati la upc?
    sper sa fie 200Mbps eu am fiber power 150Mbps si nu am prins niciodata 18,Mb/s in conditiile in care 150/8=18,75 eu ar trebui sa downloadez cu 18mb/s ceea ce nu se intampla urca pana in 16mb si dupa scade considerabil la 3,4mb/s iar uploadul e undeva la 200-300kb/s. deci daca fac un calcul simplu 200/8=25MB care acesti 25de MB ar trebui sa fie constanti ca sa downloadez un film de 4,7gb in 200de secunde.
    daca viteza nu este constanta nu voi downloada in 200de secunde, cum am mai spus eu am fiberpower 150 si nu downloadez in 300 de secunde un film de 4,7gb.
  • geo geo
    Asa e peste tot, daca te duci la concurenta vor zice acelasi lucru...si eu le-am aratat stilpul cu semnal care trecea la 10 - 20 metri de blocul meu si au strimbat din nas...era prea mare investitia ptr ei sa traga un cablu aerian pina la mine...probabil ptr ca e multa cerere, personal putin, si nu de aceea nu rezolva / nu fac fata ptr solicitari izolate.
  • Daniel Buca Daniel Buca
    UPC face lucruri foarte interesante dar trebuie sa se concentreze si la nivelul cel mai de jos, la relatia cu clientii.

    Incerc de peste un an sa ma abonez la UPC, in blocul meu este doar RDS, cel mai apropiat nod UPC se afla la 10m de blocul meu.
    Stii ce mi-au spus cei de la UPC? Ca vin la noi in bloc numai daca strang eu inca 5 persoane!!
    Stiu ca un client este irelevant in the big picture dar nu cred ca sunt singurul in situatia asta.
  • Emilia Emilia
    Oferta va fi disponibila din 2 septembrie, data la care va aparea si pe www.upc.ro.
  • Utilizator Utilizator
    Pe site-ul upc nu este trecuta aceasta oferta.

Trimite un comentariu

sus