Skip to main content

TRANZACŢIE SURPRIZĂ. Ringier discută cu Intact preluarea Gazetei Sporturilor

 

gsp in spaniola

Publicitate

Grupul Ringier este în discuţii cu Intact pentru a prelua ziarul de sport Gazeta Sporturilor. Negocierile au început în urmă cu o lună şi nu au ajuns încă la un rezultat.

În următoarele săptămâni, părţile vor decide dacă titlul deţinut de familia Voiculescu va trece în portofoliul Ringier. De altfel, Ringier nu este la prima ofertă pentru GSP. Şi în anii trecuţi, compania internaţională a avut oferte de a prelua GSP, însă fără rezultat.

Mutarea titlului de la Intact la Ringier ar fi tranzacţia anului în materie de presă scrisă. Într-o perioadă în care printul este pe un trend descendent şi luptă pentru supravieţuire, investiţiile în dezvoltare pe segmentul tipărit sunt aproape inexistente.

Informaţia legată de o tranzacţie Ringier – Intact a fost publicată pentru prima dată de site-ul Radar de media. Publicaţia online este deţinută, printre alţii, de Claudiu Şerban, fost manager în Ringier România şi chiar redactor-şef al Gazetei sporturilor, în urmă cu 14 ani.

În eventualitatea în care Ringier va prelua Gazeta Sporturilor, potrivit informaţiilor Paginademedia.roRingier a promis preluarea întregii echipe, păstrând salariile din prezent. În schimb, ar urma să obţină contracte pe câţiva ani cu numele cheie din echipa condusă de Cătălin Tolontan, pentru a preveni o plecare în masă a echipei editoriale, cum s-a mai întâmplat în trecut.

Ringier, la a treia încercare cu un ziar sportiv

Compania Ringier a mai avut, în trecut, încercări editoriale în materie de presă sportivă. Chiar titlul Gazeta sporturilor a mai fost în portofoliul companiei.

File de istorie:

  • În 1999, Gazeta sporturilor ajunge în portofoliul Ringier. Redactor-şef este numit Claudiu Şerban.
  • După o perioadă scurtă, în anul 2000, Ringier îi vinde ziarul lui Dan Voiculescu.
  • 2002-2003: Ringier face o a doua încercare de a avea un titlu sportive şi cumpără Pro Sport de la Adrian Sârbu. Pe fondul neînţelegerilor dintr echipa editorială condusă de Ovidiu Ioaniţoaia şi Cătălin Tolontan, pe de o parte şi managementul Ringier şi Răzvan Corneţeanu, pe de altă parte, toată redacţia părăseşte Pro Sportul luat de Ringier.
  • 2003. Echipa Ioaniţoaia/Tolontan migrează la Gazeta Sporturilor, în trustul Intact. Începe o luptă dură între Pro Sport şi Gazeta Sporturilor.
  • 2007. Ringier renunţă la Pro Sport. Ziarul îi este vândut înapoi lui Adrian Sârbu (care îl deţine şi în prezent).
  • 2013. După mai multe oferte făcute de-a lungul anilor, pentru a prelua Gazeta Sporturilor, Ringier ajunge la masa discuţiilor cu Intact. O decizie urmează să fie luată în această lună.

Mihnea Vasiliu, director general Ringier România şi Cătălin Tolontan, redactor-şef Gazeta Sporturilor, nu au putut fi contactaţi până la ora publicării acestui articol.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • parerolog parerolog
    nu intereseaza decat unicii din online, restul e parandarat si exit. daca se prind elvetienii ghinion, daca nu, nu, prietenii stiu de ce.
  • kkozoo kkozoo
    Andru fiecare ie liber sa achizitioneze orice doreste ,dar nu are logica tinand cont ca Ringier a vandut toate titlurile zilnice ca evz si saptamanalu Capital si au pastrat doar libertatea+reviste glosy care mai vinde cat de cat,ca sa ce sa faca cu acel ziar care mai vinde 20.000 de exeplare,s-a spulberat mitul Gazetei cand tu dai 2 lei pe ziar iar ei iti ofera informati gen cruduta a facut sex cu cu nustiu cine si tot felu de vrajeli ieftine cum sa cumperi asa ceva .Ie doar o parere si trebuie tratata ca o simpla parere
  • mihai mihai
    Circula acest zvon de ceva vreme. Daca tranzactia va pica, GSP se va inchide de la 1 ianuarie 2014, urmand sa ramana doar varianta online.
  • andru andru
    Football Supporter si kkzoooo: bine ca-i desteptati voi pe elvetieni ca sint facuti gramada si habar n-au ce sa cumpere. De aia fac presa de citeva sute de ani ca sa ia lectii de la noi, pe bloguri :-) Doare, nu-i asa?!!!
  • kkozoo kkozoo
    -Ce semne de inteligenta ?ca pe Prima pagina ii vezi pe Jiji,Cruduta si afli fara sa vrei daca a facut sex si cu cine, culmea toate aste pe 2 lei ziarul Chiar va pasa de sport? ,iar redactia GSP copiaza dupa site digisport.ro ceva stiri (ca se uita toata redactia GSP pe DIGI SPORT Era un banc ce fac angajati de la Romtelecom se uita la DIGI)sigurul de sport si tv si online
  • Andreas Andreas
    Refrenul cu "Printul moare" s'a cam fumat. Mor doar aia care nu lupta la baioneta pentru propria supravietuire. Astia de la Gazeta s'au zbatut mai mereu, au tot venit cu cate ceva nou, au parut ca tin la standarde cat de cat. Probabil d'aia vrea Ringier sa cumpere Gazeta ... Pentru ca e un brand viu si prin redactia aia inca se mai vad semne de inteligenta
  • Corneliu Corneliu
    Ar fi extraordinar. Gazeta va ramane oricum SINGURUL ziar de sport din Romania. PROSPORT-ul se va inchide (pe print) cel tarziu pana in iulie 2014, dupa Campionatul Mondial. Deja vanzarile sunt jenante.
  • Football Supporter Football Supporter
    E o tranzactie umflata, care nu-si are rostul. Managementul GSP este dezastruos, dovada cifrele mereu in cadere libera!
  • kkozoo kkozoo
    Ce sa preia un ziar care scade ca nr de tiraj .O tranzactie fara logica

Trimite un comentariu

sus