Skip to main content

9 Octombrie. Avocatul Poporului: Îi consultăm pe cei implicaţi în elaborarea Codului insolvenţei, pentru a stabili intenţia

 

Publicitate

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

CE SPUNE AVOCATUL POPORULUI DESPRE CODUL INSOLVENŢEI? Avocatul Poporului, Crişu Anastasiu, a declarat ieri, pentru Mediafax, că posibila ridicare a unei excepţii de neconstituţionalitate privind Codul insolvenţei este analizată de vineri, urmând să fie consultaţi cei implicaţi în elaborare, pentru a stabili "care a fost intenţia legiuitorului", scrie agenţia de presă.

"Având în vedere criticile exprimate privind neconstituţionalitatea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, Avocatul Poporului, în limitele competenţelor prevăzute de Constituţie şi legea sa de organizare şi funcţionare, analizează posibilitatea ridicării unei excepţii de neconstituţionalitate în faţa Curţii Constituţionale privind dispoziţiile acestei ordonanţe", se arată într-un comunicat de presă.
Curtea Constituţională hotărăşte asupra excepţiilor de neconstituţionalitate ridicate direct de Avocatul Poporului privind constituţionalitatea unei legi sau ordonanţe ori a unei dispoziţii dintr-o lege sau ordonanţă în vigoare, se mai arată în comunicat.
Avocatul Poporului: Îi consultăm pe cei implicaţi în elaborarea Codului insolvenţei, pentru a stabili intenţia


REGLEMENTĂRI PENTRU CA TVR SĂ POATĂ EMITE LA CHIŞINĂU. Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune vor avea dreptul să constituie persoane juridice, cu sau fără scop patrimonial, în ţară sau în străinătate, pentru a permite emisia TVR şi Radio România Actualităţi la Chişinău, au decis, ieri, senatorii, scrie Mediafax.

Senatorii au modificat, în acest sens, Legea 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune pentru a permite emisia TVR şi Radio România Actualităţi la Chişinău.

Potrivit expunerii de motive la proiectul de lege, această modificare va permite atingerea obiectivului politic şi simbolic al revenirii cât mai rapide a SRTv pe piaţa media din Republica Moldova şi, în acelaşi timp, continuarea cu succes a negocierilor pentru finalizarea textului înţelegerii amiabile dintre România şi Republica Moldova.
Senatul a aprobat reglementări legislative pentru ca TVR şi RRA să poată emite la Chişinău


REALITATEA TV, OBLIGATĂ SĂ ACORDE DREPT LA REPLICĂ CREDIDAM. Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a hotărât, ieri, să emită o decizie de acordare a dreptului la replică pentru Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM) în emisiunea "Jocuri de putere" difuzată de Realitatea TV, relatează Mediafax.

Potrivit primei sesizări, "în cadrul emisiunii, realizatorul Rareş Bogdan a comis un veritabil linşaj mediatic, instigând la încălcarea legii de către instituţii fundamentale ale statului de drept: Parlament, ANAF. Rareş Bogdan avea obligaţia de a informa corect opinia publică privind activitatea CREDIDAM şi de a interveni atunci când unul dintre numeroşii invitaţi ai emisiunii spunea lucruri neadevărate, neverificate sau pe care nu le putea proba cu documente reale".
CNA obligă Realitatea TV să acorde drept la replică CREDIDAM


JURNALISTUL NELU BARBU, DESPRE TABLOIDIZAREA PRESEI. Jurnalistul B1TV Nelu Barbu crede că tabloidizarea are şi efecte pozitive şi spune că ar trebui să fim mai răbdători, scrie Evenimentul zilei. EVZ: Se vorbeste despre tabloidizarea presei. Care sunt efectele pozitive? Dar cele negative? Nelu Barbu: “Un efect pozitiv, de altfel singurul pe care îl văd, ar fi că prin tabloidizare avem şansa să ne vedem aşa cum suntem ca popor, cu bune şi cu rele, uneori scandalagii, petrecăreţi, mituitori, vanitoşi, cheltuitori, aroganţi, falşi, incul ţi, alteori generoşi, iubăreţi, descurcăreţi, muncitori, siguri pe noi. Efectul negativ ar fi că există un risc ca relele să fie luate de bune, iar bunele de rele, dar riscul ăsta există şi fără presă. Povestea asta cu tabloidizarea care este răul suprem mi se pare exagerată. Sunt filme premiate pe la diverse festivaluri care transmit mesaje mai tabloidizate decât orice subiect tratat de presă.” Nelu Barbu: "Mă uimeşte cât de radicali sunt oamenii din jurul meu" 


FOX NEWS ARE O REDACŢIE FUTURISTĂ. În noua redacţie Fox News birourile jurnaliştilor americani au fost înlocuite cu ecrane tactile gigant, scrie Evenimentul zilei. Clipul de prezentare ar fi fost impresionant dacă n-ar fi fost însă o greşeală a prezentatorului legată de diagonala noilor "jucării", care s-a lăsat cu numeroase comentarii ironice pe internet.
Potrivit The Verge, Shepard Smith anunţă că noul decor din redacţie presupune birouri echipate cu monitorare tactile cu o diagonală de 140 cm, iar pe fundal se văd angajaţii Fox News care lucrează cu nişte ecrane enorme. De aici şi comentariile internauţilor care au scris că fie au crescut tabletele, fie respectivii jurnalişti sunt cu toţii foarte mici. Potrivit presei, fiecare astfel de ecran tactil ar avea un cost de aproximativ 8.000 de dolari
REDACŢIA Fox News ca în STAR TREK: Birourile au fost înlocuite cu MONITOARE TACTILE GIGANT | VIDEO


CARTE DESPRE MANAGEMENTUL GOOGLE. Eric Schmidt, CEO al Google în perioada 2001 şi 2011, va scrie o carte despre lecţiile de management aplicate şi învăţate în timpul conducerii gigantului IT american timp de 10 ani, cât a condus operaţiunile companiei, scrie Wall-Street.ro.
Cartea pe care Schmidt urmează să o lanseze în toamna anului viitor se va numi "€œNo Adult Supervision Required: How To Build Successful 21st Century Companiei” (trad. Cum să construieşti o companie de succes în secolul 21”, şi va fi scrisă în colaborare cu scriitorul Janathan Rosenberg, unul dintre a€œlocotenentii” fostului executiv de la Google, scrie Business Insider.
Fostul CEO Google scrie o carte despre managementul gigantului IT. Când va apărea

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • constantin constantin
    va rog sa postati audientele serialelor pe luna august si septembrie daca se poate

Trimite un comentariu

sus