Skip to main content

STENOGRAME. Camelia Voiculescu: "Simona Gherghe să citească un comunicat, are vocea caldă"

 
captura acces direct
captura acces direct

captura acces direct

Publicitate

Din stenogramele publicate de Evenimentul Zilei se vede clar cum Camelia Voiculescu făcea un plan de apărare în cazul Dan Voiculescu - RCS&RDS.

"Ştii ce voiam să facem mâine, la Răzvan şi Dani, la Acces Direct!(...) am vorbit şi cu JURA să încercăm şi noi să facem un mesaj al vedetelor sau nişte testimoniale, să ambalăm cumva totuşi lucrurile, că ANTENA 3 a făcut astăzi dezbateri pe subiectul ăsta. (...) Haideţi să construim, tot aşa, un comunicat pentru Simona Gherghe de exemplu, care ştie să citească ştiri foarte bine, dar care reprezintă acum ANTENA 1 şi are un public foarte bun şi e foarte OK, caldă, normală, nimeni nu o poate acuza de toate prostiile de care ne acuză ăştia pe noi şi să o punem pe ea să citească un comunicat de la ANTENA 1 pentru telespectatorii ANTENEI 1", îi spunea Camelia Voiculescu unei angajate despre cum vedele postului ar putea sa apere trustul în cazul RCS&RDS.

"Nu, pe RĂZVAN şi DANI dă-le liber, adică spune-le: ,Domne, ideea e următoarea, vrem să fim solidari cu lucrul ăsta, e un lucru pe care la ANTENA 3, dacă v-aţi uitat vreun pic aţi văzut că sunt încălcate... n-are de ce DNA-ul să facă asta", îi mai spunea fiica lui Dan Voiculescu angajatei.

Cateva fragmente din stenogramele publicate de Evenimentul Zilei, în continuare:

Camelia Voiculescu: Hai să-ţi zic ce dau la tehnic mai departe.

Dan Voiculescu: Da, te rog! Te rog! Te rog!

Camelia Voiculescu:Cazul Sorin Alexandrescu nu intru pe fond, aştept foarte rapid o decizie obiectivă a judecătorilor, dar până acum acest caz are toate datele unui abuz. Şi aicea cu punctul unu: SORIN a fost ridicat de pe stradă fără să fi fost citat. Doi: este anchetat de o insta...instituţie care nu are competenţă în acest caz. Trei: conform avocaţilor i s-au încălcat toate drepturile la apărare. Nu i s-au prezentat nicio probă şi nu a fost lăsat să declare ce ştie, deşi a solicitat acest lucru. Astea sunt toate de la avocaţi.

Dan Voiculescu: Bun.

Camelia Voiculescu: Aşadar unui om, nu contează numele şi locul de muncă, i s-au îngrădit libertatea şi drepturile civile, fără a i se comunica motivul concret, fără a i se prezenta fapta pentru care a fost ridicat de pe stradă. Fetiţa lui a aflat de la televizor că tatăl său a fost reţinut. Asta este statul de drept, asta este un demers european şi democratic? în aceste condiţii trebuie evaluat atent dacă se încal...trebuie evaluat atent dacă nu se încearcă intimidarea presei independente prin abordări violente şi arbitrare. Sunt convins că SORIN ALEXANDRESCU are tăria de a depăşi acest moment indiferent de soluţia justiţiei. Mă tem însă că presa din România, obsedată de rivalităţi consumate de mize financiare şi politice, ratează un moment decisiv pentru garantarea propriei libertăţi. Cei care folosesc cazul Alexandrescu pentru măruntele răfuieli de presă sunt instrumente naive ale unui sistem de presiune, care a dovedit deja, că poate încălca voinţa liber exprimată a optzeci şi şase la sută dintre români. Optzeci şi şapte. într-un asemenea sistem, demersurile civile ale fiecărui cetăţean pot fi oricând încălcate, chiar şi drepturile celor care astăzi îşi continuă miop, războiul personal cu Voiculescu. Eu sunt mereu aici, mă pot răfui, se pot răfui cu mine mereu, dar de data aceasta nu e vorba despre mine, ci este mai degrabă vorba despre ei. Cei care astăzi aleg să ignore datele obiective ale un...ale acestui abuz sunt autorii morali ai unui precedent periculos pentru întreaga societate românească. Dacă directorul unei televiziuni este umflat, între ghilimele, de pe stradă, cu încălcarea unor drepturi findamentale, consacrate de legislaţia internă şi internaţională, ce garanţii civile are un medic, profesor sau poliţist? Repet, nu mă preocupă...Repet, nu mă pronunţ pe fond. Acesta este rolul justiţiei. Şi am încredere într-o decizie corectă bazată pe probe, nu pe presiuni. Justiţia trebuie respectată, abuzul trebuie combătut.

Dan Voiculescu: Da, e foarte bună, o singură frază aş scoate eu. Şi anume...

Camelia Voiculescu: Mai la început, mai la...

Dan Voiculescu:Nu, la mijloc aşa, aia cu ...[neinteligibil]... Adică ceva cu trustul de presă.

Camelia Voiculescu: Sunt..Stai puţin! Asta: în aceste condiţii trebuie evaluat atent dacă nu se încearcă intimidarea presei independente.

Dan Voiculescu: Asta!

Camelia Voiculescu: Prin abordări violente şi arbitrare. Ok!

Dan Voiculescu: Da.

Camelia Voiculescu: Da, asta...

Dan Voiculescu: Asta ar trebui, ar trebui scoasă!

..............................................................................

Camelia Voiculescu: Alo, IZA!

Iza: Da!

Camelia Voiculescu: Bună seara! Ştii ce vroiam, să facem mâine, de exemplu, la ,RĂZVAN şi DANI, la ,ACCES DIRECT, nu neapărat la CAPATOS, CAPATOS e mai... mă rog, da' până la urmă şi la CAPATOS, şi mai mult de atât, să... am vorbit şi cu JURA să încercăm şi noi să facem un mesaj al vedetelor sau nişte testimoniale, să ambalăm cumva totuşi lucrurile, că ANTENA 3 a făcut astăzi dezbateri pe subiectul ăsta, toată ziua, deci, deja oricum subiectul este foarte cunoscut...

Iza: Da...

Camelia Voiculescu: Ăă... şi atunci şi ANTENA 1 şi ANTENA 2 să facă la fel, să gâ... CRISTINA a zis că până mâine vine cu câteva idei de astea, de ambalat...

Iza: Îhâm...

Camelia Voiculescu: Şi să vorbim şi cu CRISTI IONESCU, să vedem cum să le traducem, pentru telespectatori, că nici nu trebuie acum să facem din asta...

Iza: îhâm...

Camelia Voiculescu: Mai mult decât e cazul.

Iza: Da.

Camelia Voiculescu: A... ştii, adică să... haide să... oricum, ziua de mâine e foarte importantă...

Iza: Da...

Camelia Voiculescu: Şi... ăă...

Iza: Păi, ne gândim. Oricum veneau şi vedetele mâine, să vorbeas... să vorbim cu ele...

Camelia Voiculescu: Aşa, perfect!

Iza: Da, şi...

Camelia Voiculescu: Şi să-mi faci şi mie listă, dacă vrei să vorbesc cu câteva dintre ele.

Iza: Da, da. Deocamdată începem cu ăă...[neinteligibil]... cu ,,'Neaţa", cu ,Acces" şi cu „CAPATOS...

Camelia Voiculescu: Da.

Iza: Ăă... mă rog, să...

Camelia Voiculescu: Ok. Oricum, ideea e că mâine, undeva, am înţeles că dimineaţă se desfăşoară toată nebunia asta şi probabil că o să ştim pe la prânz, cam aşa, şi pe după masă, să ştim cum stau lucrurile.

IZA: Şi...

Camelia Voiculescu: Dar, ideea este că acum aş vrea să... dacă e să facem şi pe ANTENĂ, să facem ceva, să ne gândim şi să... nu prea avem nici timp mult de gândire, mâine dimineaţă cu RĂZVAN şi cu DANI ar trebui să vorbească cineva la prima oră, sau să le dai şi tu un mesaj, acum.

Iza: Da, da' ei...

Camelia Voiculescu: Ca mâine când se trezesc să-l găsească.

Iza: îhâm... Un mes... mesajul ar trebui să fie unu' către telespectatori, sau...

Camelia Voiculescu: Un mesaj, dar ar trebui să fie tot aşa, ca un fel de... să-i zicem „strigăt" sau orice e legat de dreptate, şi legat de faptul că totuşi nu se poate ca în ROMÂNIA să se întâmple lucruri din astea şi dacă se întâmplă, la... unor oameni care chiar au ceva de spus, care chiar au posibilitatea să spună, păi ce dreptate să li se mai facă amărâţilor ălora care nu se mai aşteaptă la nimic.

Iza: Da...

Camelia Voiculescu: Adică despre ce e vorba? Să vorbească despre fotbal, despre RCS şi despre fotbal, pur şi simplu pe subiect, că până la urmă, na... ei sunt spontani şi ei ştiu ce trebuie să zică, să li se... să le dai tu sau CRISTINA, cine vorbeşte cu ei, doar direcţia.

Iza: îhâm...

Camelia Voiculescu: Adică să se-nteleagă că direcţia este de comunicare, nu de linişte. ...........................

Iza: Păi, şi pe ce bază l-au arestat?

Camelia Voiculescu: Exact, exact, exact! Pe ce bază l-au reţinut? Pe nicio bază. Au făcut plângere penală avocaţii, da' degeaba, vezi, adică sunt nişte lucruri pe care... de... şi, de aia trebuie neapărat să le spunem noi, pentru că omu', acasă..

Camelia Voiculescu: Domne, trebuie să... sunt foarte multe lucruri încălcate. Ideea este că noi trebuie să vedem ce spunem din ele... şi oricum, trebuie până mâine... noi până mâine la doisprezece, nu... trebuie ei să-şi ia deciziile şi noi după aceea o să vedem ce facem.

Iza: Şi atunci pe RĂZVAN şi DANI dimineaţă...

Camelia Voiculescu: Da...

Iza: îi... îi lăsăm să...

Camelia Voiculescu: Nu, pe RĂZVAN şi DANI dă-le liber, adică spune-le: ,Domne, ideea e următoarea, vrem să fim solidari cu lucrul ăsta, e un lucru pe care la ANTENA 3, dacă v-aţi uitat vreun pic aţi văzut că sunt încălcate... n-are de ce DNA-ul să facă asta..." A fost astăzi toată ziua la ANTENA 3.

Iza: Da, bine...

Camelia Voiculescu: Să pună şi ei problema cu MITICĂ şi cu RCS, de ce RCS n-a fost chemat?

Iza: îhâm...

Camelia Voiculescu: De ce... ce... ce facem aici, adică, bine că... hai că am găsit ţapu' ispăşitor şi acum, de fapt, exact pe ăia care au dat mită, nu-i întreabă nimeni nimic.

Iza: îhâm...

Camelia Voiculescu: Adică, să pună problema RCS-ului şi a lu' MITICĂ şi bineînţeles, în contextu' ăsta şi de... de... pe tot subiectul, dar normal, treaba lor e cu RCS şi cu MITICĂ, şi cu contractu', atât timp cât aici n-au fost în stare nici măcar în stare să aducă nişte dovezi. Acum...[neinteligibil]... şi eu îţi spun ce mi-a spus avocatul şi care era pur şi simplu perplex. A zis: „Nu ştiu, nu înţeleg nimic."

Iza: îhâm...”

Într-o altă discuţie telefonică, Camelia Voiculescu discuta cu un subordonat despre ştiri pro Antena 3 şi anti DNA, iar prezentatoarea Simona Gherghe să citească un comunicat.

Mihai: Eu cred cel mai bine... astăzi nişte Observatoare...

Camelia Voiculescu: Da.

Mihai: Nouăsprezece şi nu numai...

Camelia Voiculescu: Da.

Mihai: Cred că acolo trebuie comunicat cel mai bine.

Camelia Voiculescu: Corect.

Mihai: Şi cu cât comunicarea... cum să spun eu?!... în momentul de faţă este non agresivă şi... adică ăştia în mod evident vor transforma şi ANTENA 1 şi celelalte canale în victimă. Pentru că deja au început să facă asta...

Camelia Voiculescu: îhî!

Mihai: Şi eu de aici, de la această premisă aş pleca.

Camelia Voiculescu: îhî!

Mihai: Şi această comunicare nu cred că trebuie să fie pe măsura agresivităţii lor, pentru că nici nu poate să fie.

Camelia Voiculescu: îhî!

Mihai: Şi cred că trebuie să fie... ă... într-o variantă în care să fie comunicată... cum să spun eu?!... la un...

Camelia Voiculescu: OK! Auzi?! Arunci, hai, te rog eu din suflet, că voi ştiţi. Aici chiar voi ştiţi să faceţi asta. Haideţi să construim, tot aşa, un comunicat pentru Simona Gherghe de exemplu, care ştie să citească ştiri foarte bine, dar care reprezintă acum ANTENA 1 şi are un public foarte bun şi e foarte OK, caldă, normală, nimeni nu o poate acuza de toate prostiile de care ne acuză ăştia pe noi şi să o punem pe ea să citească de... să vină la doisprezece la ser... la unsprezece, la oricât la serviciu, să citească un comunicat de la ANTENA 1 pentru telespectatorii ANTENEI 1 pe filozofia asta a ta...

Mihai: Mda!

Camelia Voiculescu:... şi, pur şi simplu, într-adevăr să-1 dăm în toate grupajele de ştiri. Şi dacă iese foarte bun, putem să-1 dăm şi pur şi simplu, nu ştiu, între programe. între calupul de publicitate şi program, dăm comunicatul. Dar ai dreptate, trebuie să fie foarte... eu nu-mi dau... tu, numai tu poţi să le dai direcţia asta de... exact cum spuneai, non agresiv, pentru că nu putem să fim la fel de agresivi ca ei şi pe o platformă... Da, e foarte frumos aşa, ce ai spus. Adică mie îmi sună bine ca telespectator şi atunci automat...

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • protopopescu protopopescu
    Camelia nu stie diferenta intre o camera de filmat si un proiector. Nu poti a conduci o afacere daca habar nu ai cu ce se mananca. Intrebati-o cand a fost ultima oara intr-un platou. Care sunt afacerile pe care le face ea si le conduce? Jurnalul e in faliment, Romexpo la fel, antenele se tin pe santaj. despre ce prostii vorbiti? ati fost vreodata la o sedinta de grila in Antena 1? sa vedeti ce tampenii debiteaza conducerea si specialistii? astia in loc sa munceasca stau toata ziua si fac sedinte.
  • Fifi Fifi
    asa...si? irelevant total..nu inteleg ce vreti sa demonstrati?!
  • Maya Maya
    Aceste convorbiri sunt irelevante. Sunt fragmente scoase din intreaga discutie. Penibil!
  • bch bch
    Banuiesc ca doare atunci cand se folosesc aceleasi arme impotriva lor, arme pe care "antenistii" le-au folosit ani de zile.
  • iulia iulia
    Acum toate convorbirile lor sunt date publicitatii? Nici macar nu exista ceva incriminator pe ele. Nu inteleg care este scopul lor, altul decat terfelirea imaginii trustului Intact.
  • Catalin Musatescu Catalin Musatescu
    Camelia e inca tanara si e normal sa accepte sfaturi de la cei mult mai experimentati. E femeie de afaceri, nu jurnalist, nu director de programe. Are oameni special angajati pentru asemenea posturi, iar treaba ei este sa faca afacerile si sa ii conduca. E usor sa arunci cu piatra cand privesti din afara si nu ai responsabilitati atat de mari.
  • cristi cristi
    Ca are vocea calda este un lucru foarte bun. dar eu nu vad de unde reiese șantajul.
  • agent ss agent ss
    simona este o jurnalista foarte buna si stie cum sa prezinte o stire/o informatie. cred ca este o solutie foarte buna si o decizie inteleapta vis-a-vis de ea in ceea ce priveste citirea comunicatului
  • levi levi
    atata timp cat face parte din conducerea acestui trust, nu vad de ce nu are dreptul sa se implice. si nu cred ca nu are habar de se intampla in interiorul trustului....ca nu are cunostinte de specialitate in domeniul jurnalismului este o cu totul alta poveste
  • gicu gicu
    fata asta Camelia, nu ar trebui sa se bage deloc in treaba redactiei. Daca Antena3 ar fi mai mult decat o trompeta de-a lui Felix, fata asta Camelia nu avea ce cauta in astfel de discutii cu Gadea si alti realizatori de la Antene.
  • protopopescu protopopescu
    fata asta Camelia nu are habar de televiziune. la ea totul se rezuma la " faceti voi cum stiti sa fie mai bine". nu a avut niciodata o opinie pertinenta si un punct de vedere sustinut. e trist sa ai un asemenea colos media in spate si sa iti bati joc de el. si pana la urma, chiar si scopul petru care s-au zbatut atatia ani sa fie tari, si anume sa il tina pe taticu departe de puscarie, se pare ca nu mai e chiar asa de realizabil.
  • protopopescu protopopescu
    ca sa intelegeti izabella carmu cumpara filme inainte pentru Antena1 iar acum este directoarea statiei. iar cristina jura este sefa departamentului marketing si promovare. pacat de ele ca sunt fete de treaba dar in subordinea acestor oameni mizerabili ajung sa o pateasca si ele. luati aminte de la aia mai destepti ca voi care au plecat la timp din mizeria aia.

Trimite un comentariu

sus