Skip to main content

CAMPANIE INEDITĂ (VIDEO). Poezie la metrou, cu Julius Meinl şi Emil Brumaru. Versuri pentru toată lumea

 

poezie la metrou
Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

METROU - CAMPANIE. Începând de astăzi, timp de două zile, unul dintre metrourile care circulă pe ruta Berceni - Pipera are vagoanele tapetate cu post-it-uri cu versuri din poezii de Emil Brumaru, Şerban Foarţă, Ileana Mălăncioiu, Ovidiu Nimigean şi alţi poeţi contemporani.

Călătorii Metrorex care vor nimeri în trenul poeziei pot lua cu ei câteva dintre post-it-urile lipite pe pereţii vagoanelor.

http://www.youtube.com/watch?v=HWqS13nCRAQ&feature=youtu.be

Ce se întâmplă când se termină post-it-urile?

Sunt destule versuri ca să ajungă la toţi călătorii. Echipa proiectului "realimentează" vagoanele la capăt de linie. Metroul care face parte din proiectul Iulius Meinl va fi alimentat cu peste 260.000 de astfel de post-it-uri pentru călători. In momentul lansării proiectului, vagoanele metroului erau tapetate cu 40-50.000 de post-it-uri.

poezie la metrou
Foto: Paginademedia.ro, Carmen Andronache

Proiectul, care se vrea un manifest al poeziei şi poeţilor către marea masă, este o iniţiativă a Julius Meinl, ambasador al culturii cafenelelor vieneze, şi a fost implementat de Heist Industries.

Poezia poate transforma societatea în care trăim într-o lume mai bună şi mai frumoasă”, este mesajul acestei campanii inedite.

“De mâini ne ţineam şi mergeam/ Prin locuri atât de ciudate/ Tu spuneai că-i în rai eu spuneam/ Că raiul e mult mai departe…” (Emil Brumaru, Rezervaţia de îngeri), asta stă scris pe unul dintre sutele de mii de bileţele din metroul poeziei.

Conferinţa de presă de lansare a acestui proiect a avut loc în acestă dimineaţă într-un metrou, care în jurul ore 10.30 a plecat din staţia Piaţa Universităţii. La eveniment au participat poetul Emil Brumaru, solistul trupei Viţa de Vie, Adrian Despot, şi Deliric.

Adi Despot si Emil Brumaru
Foto: Paginademedia.ro, Carmen Andronache

“Este începutul unui program prin care vrem să susţinem poezia românească, să o scoatem din nişă sau s-o scoatem din raftul un pic uitat în care se află şi să o readucem în faţa maselor”, a spus Radu Pilat, Managing Partner al agenţiei de Community Marketing Heist Industries la prima conferinţă de presă din Romania ţinută într-un metrou în mişcare.

Emil Brumaru
Foto: Paginademedia.ro, Carmen Andronache

“Gestul Julius Meinl din metroul bucureştean se vrea un manifest al poeziei şi poeţilor către marea masă. Suntem aici, suntem actuali, vă dorim atenţia. Şi mai mult ca sigur că viaţa dvs va fi mai frumoasă. Măcar pentru câteva secunde” - Radu Pilat, Managing Partner al agenţiei de Community Marketing Heist Industries.

Emil Brumaru s-a arătat încantat de proiectul Julius Meinl:

"Credinţa mea este că poezia există oriunde. Se scrie în continuare pentru că scriitorii se vindecă prin versuri. Ar fi ideal ca tot mai mulţi călători să aibă în buzunarul de la blugi o carte de poezie. (...) Iubitul să-i scoată iubitei din buzunar o carte de poezie. Asa se poate propaga poezia: rog toate femeile frumoase să poarte în buzunarul din spate al blugilor, când merg cu metroul, o carte de poezie. Aşa femeile vor fi şi mai atractive pentru bărbaţi”.

Conform lui Radu Pilat, evenimentul de la metrou este doar un teasing: "Vor urma şi alte situaţii în care Julius Meinl şi poezia vor încerca să facă viaţa românilor mai bună şi mai frumoasă".

poezie la metrou
Foto: Paginademedia.ro, Carmen Andronache

poezie la metrou
Foto: Paginademedia.ro, Carmen Andronache

Adi Despot si Emil Brumaru
Foto: Paginademedia.ro, Carmen Andronache

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • udialan udialan
    foarte tare, felicitari!
    si nichita avea un vis asemanator...

Trimite un comentariu

sus