Skip to main content

Dan Diaconescu relansează mâine OTV

 

dan diaconescuDan Diaconescu relansează mâine postul OTV, dar deocamdată pentru publicul din Italia şi printr-un semnal de promo pentru cabliştii din Romania, după cum acesta a declarat pentru HotNews.ro.

Publicitate

Intenţia lui Dan Diaconescu a fost anunţată în exclusivitate de Paginademedia.ro AICI.

În urmă cu o săptămână, Dan Diaconescu, patronul postului, a declarat în exclusivitate într-un interviu acordat Paginademedia.ro că a obţinut o licenţă TV în Italia şi că e gata să dea drumul televiziunii în jurul datei de 15 octombrie. Acesta a mai declarat că emisiunea sa va fi realizată într-un sediu pe care acesta îl are la Vatican, iar restul emisiunilor vor fi realizate în studiourile din Bulevardul Preciziei.

Diaconescu a declarat pentru HotNews.ro că frecvenţa digitală terestră e cea folosită până acum de televiziunea Romit TV, deşi un oficial al acestui post declarase pentru corespondentul HotNews.ro la Roma că televiziunea lui Dan Diaconescu "nu va emite de pe frecvenţa Romit TV".

HotNews.ro scrie că relansarea OTV este învăluită în incetitudine, atât timp cât Ionuţ Pavel, vicepreşedintele Romit TV, a spus că televiziunea lui Dan Diaconescu "va emite pe frecvenţa lui care i-a fost acordată de statul Italian şi care este pentru transmisie prin satelit. În clipa de faţă discutăm doar despre o posibilă preluare de către noi a anumitor programe din grila OTV. Noi i-am făcut partea de consiliere tehnică pentru deschiderea firmei şi obţinerea licenţei".

Cum a explicat Dan Diaconescu situaţia cu cabliştii

"Firmelor de cablu care nu preiau emisia OTV le vom da un termen pina cand pot fi de acord sa ne preia (...), dupa care nu vom mai da semnal, vom apela la o noua platforma prin care vor imparti antene oamenilor, cum au facut si firmele de cablu, lucru care poate fi un mare business din care vom cistiga bani frumosi", a declarat Diaconescu pentru HotNews.ro.

Ce va difuza mâine seara OTV?

Diaconescu a adaugat că mâine seară va încerca un duplex între studioul din Italia şi studioul OTV de la Bucureşti, cel din Strada Preciziei, pe care el îl prezintă drept un punct de lucru al televiziunii din Italia.

Pentru început, până când se va lămuri situaţia în privinţa cabliştilor, el a spus că programul va fi "o buclă de promo" cu emisiuni în reluare, emisiunile postului urmând să fie introduse treptat în grilă.

Din interviul acordat de Dan Diaconescu Paginademedia.ro:

Paginademedia.ro: Când va emite OTV?

Dan Diaconescu: Am obţinut deja licenţa în Italia. În principiu, ne propunem să dăm drumul postului în jurul datei de 15 octombrie. Dar aici nu depinde numai de noi, depinde şi de firmele de cablu din România. Oricum, dacă nu e 15, e 30 octombrie, dar tot îi dăm drumul.

Cu ce cablişti aţi semnat?

Deocamdată, cu cei mici. Sunt mulţi, sunt cam 300, dar nu sunt din cei mari.

Câţi abonaţi au firmele mici cu care aţi semnat contracte?

Sunt puţini, împreună au cam 10% din piaţă. Un alt lucru important pe care vreau să-l spun, este că în Italia am luat şi o licenţă cu acoperire naţională pentru comunitatea de Români de acolo, aşa că OTV se va vedea şi în Italia.

Dar cu firmele mari, cu UPC, cu RCS, în ce stadiu vă aflaţi?

Suntem ceva mai avansaţi cu RCS. Aşteptăm de la ei un răspuns în această săptămână. Chiar dacă nu ne preiau, tot vom da drumul postului. Foarte important, noi vom emite pe satelit Eutelsat 16 grade, Est. Este important pentru că pe acelaşi satelit sunt multe posturi de televiziune româneşti. Dacă au antene parabolice, oamenii pot vedea în acelaşi loc, de pe acelaşi satelit, pe lângă OTV şi TVR 1 sau posturile lui Prigoană.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras licenţa audiovizuală societatii Ocram Televiziune, pentru postul OTV, pe data de 23 ianuarie 2013, din cauza amenzilor acumulate de acest post în ultimii ani şi rămase neachitate.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • petre petre
    Cum te putem vedea in Romania
  • ion ion
    dane emite si online sa te vedem si din state
  • adi adi
    Sunt nerăbdător să nu mă uit
  • Tabloidus Tabloidus
    In plina era digitala, mai sunt "cool-i damboviteni" (o combinatie de erudit cu jmeker unica in lume) care nu-si pot selecta programele preferate da-si dau cu parerea plina de superioritate.
    Adriane, eu zic sa nu te lasi tentat de latrina OTV (cum ziceti voi), ramai pe Kanal D / Antena 1, acolo e de valorosi ;)
  • MIHAI MIHAI
    Cum putem sa il vedem in Italia?Pe ce frecventa?
  • anonim anonim
    O intrebare foarte buna era daca va emite si pe net...
  • anonim anonim
    ca te durea mana sa il scoti din grila sau sa nu dai acolo...sa fi seriosi...comentariu de om dus...
  • Adrian Carceanu Adrian Carceanu
    O veste proasta, ce liniste a fost.....ramai R.I.P la rcs

Trimite un comentariu

sus