Skip to main content

ESTE OFICIAL: Televiziunile care intră în insolvenţă nu mai pot emite

 

art. 81 Codul insolventei, monitorul oficialNoul cod al insolvenţei, care spune că posturilor aflate în insolvenţă li se suspendă licenţa audiovizuală până la confirmarea planului de reorganizare, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Publicitate

Ordonanţa de urgenţă a fost publicată în Monitorul Oficial la doar o zi după ce noul Cod al insolvenţei a fost aprobat în şedinţă de guvern.

Ordonanţa de urgenţă intră în vigoare la data de 25 octombrie 2013, potrivit documentului publicat în Monitorul Oficial.

"În cazul în care activitatea debitorului se află sub incidenţa prevederilor Legii audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, ca urmare a deschiderii procedurii şi până la data confirmării planului de reorganizare, se suspendă licenţa audiovizuală, în sensul Legii nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, cu începere de la data primirii comunicării de către Consiliul Naţional al Audiovizualului. În planul de reorganizare vor fi prevăzute condiţiile de exercitare a dreptului de a difuza, într-o zonă determinată, un anumit serviciu de programe, condiţii ce vor fi supuse aprobării prealabile a Consiliului Naţional al Audiovizualului", se arată în articolul 81 al noului cod de insolvenţă.

"Prezenta ordonanţă de urgenţă se aplică şi procedurilor de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă aflate în derulare la data intrării sale în vigoare", caz în care se află şi Realitatea Media.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tabloidus Tabloidus
    Mi se pare aberant ca o gramada de tepari sa se ascunda sub procedura insolventei de atata timp fara a-i deranja nimeni. Ma refer la societati comerciale care au acumulat datorii la alte societati si le-au dat insolventa (ca sa zic asa). Si, brusc, Guvernul isi da seama ca televiziunile in insolventa sunt adevaratul pericol. Care este diferenta intre o retea de minimagazine in insolventa si o televiziune in insolventa? Se pare ca avem de-a face cu guvernare la misto, este singura explicatie.
  • voicu voicu
    Ralitatea tv.devenise foarte "obraznica"adica,cum sa concureze B1tv si Digi 24,care este prima la criticarea guvernului? Păi chiar se pate d-le Gusa! Se poate d-le Rareș Bogdan! Mi se pare ca noi v-am facut audientă nu?

Trimite un comentariu

sus