Skip to main content

EXCLUSIV. Cine a cumpărat Euromedia? Un fost finanţator Money.ro şi un deputat Forţa Civică şi Iniţiativa România Liberală, în spatele tranzacţiei.

 

panouri publicitare

Publicitate

Euromedia, una dintre cele mai mari firme de panotaj din ţară, a anunţat că a fost vândută “către un grup de investitori”. Cine sunt cumpărătorii companiei?

Paginademedia.ro vă prezintă, în exclusivitate, cine sunt cei care au preluat compania. Doi dintre ei sunt apropiaţi de Iniţiativa România Liberală. Unul dintre ei a susţinut postul de televiziune Money.ro.

Mai multe detalii, în continuare:

Din informaţiile Paginademedia.ro, firma care a preluat Euromedia se numeşte Createlier. Acţionarii Createlier sunt două persoane fizice - Nicolaie George (25%) şi Costin Ciobanu (50%) - şi o altă companie Environment & Sport Development SRL, care deţine 25%.

Firma Environment & Sport Development este deţinută, în proporţii egale, de Ovidiu-Traian Semenescu şi Valerie Antoinette Denise Semenescu.

Ovidiu Semenescu, omul care a susţinut Money.ro

Numele lui Ovidiu Semenescu a fost legat de postul Money.ro. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, el a asigurat finanţarea canalului de business pentru o perioadă de timp. Semenescu a finanţat şi site-ul stireazilei.ro. Ovidiu Semenescu este consilier al
companiei ApaNova.

Ovidiu Semenescu este un simpatizant al Iniţiativei România Liberală şi al aripii liberale anti-Crin Antonescu.

Semenescu apare ca preşedinte al Asociaţiei Cercul Românesc, în care sunt membri, printre alţii, Vlad Moisescu (cel care a pornit Iniţiativa România Liberală), Silvian Ionescu şi omul de afaceri Horia Simu.

George Nicolaie, prietenul deputatului Dan Cristian Popescu

George Nicolaie, un alt acţionar nou al Euromedia, este directorul agenţiei de publicitate Wide Screen Media (care deţine panouri video în Bucureşti).

Potrivit unor surse din piaţa de outdoor, George Nicolaie îl reprezintă, de fapt, Dan Cristian Popescu, deputat Forţa Civică şi om cu experienţă în publicitatea outdoor.

Popescu (37 de ani) a fost, până anul trecut, membru PNL, iar în prezent este vicepreşedinte al partidului Forţa Civică (parte a Iniţiativei România Liberală).

Dan Cristian Popescu

Dan Cristian Popescu are experienţă în publicitate. A fost director pe New Business la News Outdoor (2006-2007) şi a fost director general al companiei Imperial Media.

La începutul anilor 2000, a lucrat în administraţia publică, la departamentele de publicitate: director adjunct la Direcţia de Publicitate a Primăriei Municipiului Bucureşti (1999 – 2001) şi coordonator la Biroul Autorizare Publicitate la Primăria Sectorului 2 (2002-2004).

Contactat de Paginademedia.ro, Dan Cristian Popescu nu a comentat informaţiile din piaţa de publicitate.

Cum comentaţi informaţiile potrivit cărora George Nicolaie vă reprezintă pe dvs? “Nu comentez”, a declarat parlamentarul. “George Nicolaie este un prieten de-al meu. Am avut multe proiecte împreună, dar în trecut”, a menţionat el.

Cât despre relaţia cu Ovidiu Semenescu, celălalt acţionar nou al Euromedia? “Suntem prieteni”, a spus Dan Cristian Popescu.

Săptămâna trecută, Euromedia a anunţat că grupul slovac JOS Media House şi-a vândut participaţia în companie, în proporţie de 100% către un grup privat de investitori români.

Euromedia Group SA are o reţea de 8.000 de panouri publicitare la nivel naţional şi 84 de angajaţi. Euromedia Group a avut afaceri de 7,56 milioane de euro anul trecut, cifra reieşind din fuziunea Beta Cons şi Euromedia.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Caza Caza
    Știți voi ceva.. Cumpărătorii... Dau un cico dacă publicați si proprietarii....

Trimite un comentariu

sus