Skip to main content

Fratele lui Elan Schwartzenberg şi soţia unuia dintre proprietarii Realitatea Media, urmăriţi penal în cazul insolvenţei Realitatea Media

 

elan_schwartzenberg_capitalDirecţia Naţională Anticorupţie (DNA) a decis începerea urmării penale faţă de fratele lui Elan Schwartzenberg, Fabian Schwartzenberg, a Danielei Ionescu, soţia lui Maricel Păcuraru (unul dintre acţionarii Realitatea Media) şi alte şapte persoane pentru modalitatea în care Realitatea Media a intrat în insolvenţă.

Publicitate

DNA a anunţat, printr-un comunicat, începerea urmăririi penale faţă de Fabrian Schwartzenberg, Daniela Madi Ionescu, Monica Hoffman, Adrian Radu, Adrian Marian Vîslan, Tamara Bătrînache, Ioana Nadolu, Geraldina Neagoe şi Carmen Stăncescu.

CARE SUNT ACUZAŢIILE. Cei nouă sunt acuzaţi de spălare de bani, complicitate la înşelăciune, bancrută frauduloasă, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor sub forma complicităţii, a participaţiei improprii sau a tentativei şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale, în cursul anilor 2011 şi 2012, învinuiţii „au derulat acţiuni infracţionale pentru influenţarea deciziilor în cadrul procedurii insolvenţei, în mod direct sau prin persoane fizice ori juridice interpuse, în scopul influenţării deciziilor referitoare la SC Realitatea Media SA şi preluării controlului asupra acesteia”.

Procurorii precizează că scopul urmărit de fiecare dintre învinuiţi ar fi fost asigurarea controlului asupra deciziilor luate în cursul procedurii insolvenţei, astfel încât să înscrie o sumă cât mai mare în tabelul creanţelor care determina schimbarea componenţei Comitetului Creditorilor al societăţii aflate în insolvenţă şi a numărului de membri.

„Pe un palier, demersurile infracţionale au fost derulate de un învinuit care, deşi avea doar calitatea de persoană interpusă, s-a erijat în patron şi a solicitat intrarea în insolvenţă. Apoi, folosindu-se de persoane juridice ori fizice interpuse, s-a erijat în creditor al SC «Realitatea Media» SA şi, sub pretextul finanţării acesteia, prin mărirea succesivă a creanţei ( prin înscrieri de contracte de cesiune ori facturi fictive în contabilitate) a urmărit să se înscrie în tabelul definitiv al creanţelor cu 52% din totalul creanţelor şi a urmărit înstrăinarea mărcilor Realitatea Media”, au mai arătat procurorii.

Suma de 5 milioane de euro, folosită pentru creditarea Realitatea Media, ar proveni din evaziune fiscală

"Potrivit probelor administrate, suma iniţială de 5.000.000 euro, folosită pentru creditarea SC Realitatea Media SA, ar fi provenit din evaziune fiscală sau din contracte fictive de împrumut", mai arată procurorii.

Pe un alt palier, demersurile infracţionale ar fi fost derulate şi de alte persoane - acţionari minoritari - care, în complicitate cu persoane fizice şi persoane juridice, ar fi falsificat, prin antedatare, contracte de cesiune, iar prin interpuşi, au înregistrat modificări fictive ale structurii acţionariatului pe care le-au depus la Oficiul Registrului Comerţului.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dan73 dan73
    EU IL VREAU PE acest gusa SA DEA MACAR CU SUBSEMNATUL LA DNA.NU NUMAI DI GURA!!!!A TRECUT LA TOATE PARTIDELE CE S-AU PERINDAT LA PUTERE !!!!!
  • SOV SOV
    Azi e zi de salar la Realitatea TV. S-or da banii? Stie careva? Alo, sefii, ce se aude?!
  • o concediata o concediata
    Nu mai muriti de grija lui Cozminel Gusa, ca va scapa si din asta. Omul e uns cu toate alifiile si nu uitati ca ori de cate ori a avut ocazia spunea public ca el nu asigura finantarea, ci doar linia editoriala. Mai pe intelesul tuturor, Maricel Pacuraru a venit cu banul si si-a pus nevasta si apropiatii sa semneze tot felul de hartii, in timp ce consultantul-care-nu-consulta-pe nimeni doar si-a facut ciubucurile prin emisiuni si se dadea mare politolog, analist etc, a luat-o si pe Lavinia Sandru de pe centura politicii si a facut-o moderatoare. . Semnatura lui Gusa pe acte e sublima, dar lipseste cu desavarsire, o va da cotita ca el e doar un simplu actionar. In schimb, Dana Ionescu e in mare rahat pt ca ea a crezut ca toate acele abuzuri ii sunt permise. Gusa evita sa ii ia apararea lui Maricel si Danei, e stilul lui. Apropo, acu' vreo 7-8 ani Gusa il facea praf pe Pacuraru in legatura cu devalizarea Postei. Bine lucrat, monser!
    Lista DNA-ului va fi insa mult mai lunga in curand. Sunt mari sanse sa apara pe ea si Sorin Enache. A aparut deja Tamara Batraneanu, patroana firmei fantoma pe care Enache a mutat, cu ajutorul Madalinei Radulescu, Carmen Ungureanu, Sorin Negulescu si altii, pe aia 174 de fraieri pusi sa semneze contracte pe incredere. Totul se plateste!
  • Just me Just me
    Dar unde-i Simona Bulgaru? Unde-i Cristina Anghel, devenita si ea ca si dana penala, din menajera prin casa presei, mare contabila in financiarul realitatii, umbra danei ionescu din agust 2012 pana in zilele noastre? Va simteti bine fetelor?
  • un fost din lotul 174 un fost din lotul 174
    Te doare mintea cand te gandesti cum spalau astia banisorii: http://www.sursazilei.ro/exclusiv-de-unde-provin-banii-negri-cu-care-elan-schwartzenberg-controlat-realitatea/
  • Raitaru Raitaru
    E greu ca Maricel Pacuraru sa scape de belea inclusiv in Dosarul Posta Romana, unde are interdictie de a parasi tara (http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000306381&id_inst=2). Iar in dosarul Realitatea Media sigur vor mai aparea nume, e posibil ca marele manager Sorin Enache sa fie megastar alaturi de celebrii manaritori de chitante Blebea si Catalin Ilie. Bafta mai baieti!
  • dana dana
    Sunt o gramada de oameni care au de luat bani si nu sunt inclusi in masa credala asa ca nu te mai da atotstiutoare ca risti sa cazi in penibil.
  • Coco Coco
    Da Gusa , unde e Gusa ? In care palier? Se întrevede o noua televiziune.elan + vantu Finanțatori, Dana Ionesco madi - secretara , Gusa - anal list si pacuraru director general.va fi un post de nisa, de celule chiar, cu denumirea " RAHOVA TV" invitat permanent basescu, si uneori in duplexla Jilava cu nea JIJI.
  • Doina Doina
    Gusa nu exista in comunicatul dat de DNA
  • Dana Penala Dana Penala
    @Raitaru: să le luam pe rând. Deocamdată a dat cu subsemnatul și va avea de tras Dana Secretara, aka Dana Penala.

    Pe seară a mers la DNA și Păcurariu. Urmează ANAListul de Gușă.
  • Doina Doina
    miticA,cu banii umbla si semna Enache nu Tatulici,verifica la masa credala cine mai are de primit bani si dupa aceea eventaul comenteaza.
  • Raitaru Raitaru
    Da' "consultantul politic" care se baga in seama la Cretuleasca si la Rares cum de a scapat? Ca doar e asociat in marsavii cu Dana Ionescu si cu Maricel Pacuraru. E clar ca in 2-3 saptamani Gusa va fi doar o amintire si va reveni la conditia de atarnator.
  • miticA miticA
    Eheeei, cand incepe DNA sa-l ia de bilute si TATULICI, aparatorul banului public care nu-i strain de toate manariile lui Vantu si ale acolitilor lui???

Trimite un comentariu

sus