Skip to main content

Imre, atac la Patriciu: „Vântu, Voiculescu, Patriciu, toţi au avut o grandomanie ieşită din normalul unui investitor”

 

Foto: Bogdan Maran, Mediafax Foto
Foto: Bogdan Maran, Mediafax Foto

Publicitate

„Toţi pe care i-am văzut în zona presei - Vântu , Voiculescu, Patriciu, toţi au avut o grandomanie ieşită din normalul unui investitor", a spus Peter Imre, fostul director general al Adevărul Holding, într-un interviu acordat ziarului Evenimentul zilei.

Imre vorbeşte în interviu despre relaţia lui cu Dinu Patriciu, despre mărirea şi decăderea trustului Adevărul, dar şi despre mogulii care au stăpânit presa până de curând.

Fostul manager al Adevărul Holding, trust deţinut în trecut de Dinu Patriciu, a mai spus că "mogulii apuşi au vrut să controleze tot", iar despre Patricu, în special, a spus că şi-a construit acest trust pentru a-l folosi politic, "pentru imagine şi pentru afaceri".

"Eu cred că aceşti oameni, numiţi moguli sau mogulii de carton, sau mogulii apuşi au vrut să controleze nu numai presa. Eu cred că au vrut să controleze tot. (...) Tot grupul de presă l-a construit şi gândit să poată fi folosit politic, pentru imagine şi pentru afaceri (despre Patriciu).

Câteva fragmente din interviul în care Imre îl atacă pe Dinu Patriciu:

Imre: Îmi pare rău că am intrat în războiul dintre Dinu Patriciu şi Corneţeanu

EVZ: Consideraţi că Dinu Patriciu v-a înşelat?

Peter Imre: "Da. Dl. Dinu Patriciu m-a înşelat şi pe mine. În mai multe rânduri. M-a înşelat în primul şi în primul rând creând aşteptări false la începutul acestei colaborări, atunci când prima dată mi-a povestit cum îmi va face un trust deasupra companiilor media pe care le are şi care va fi ca o pălărie. Acest trust urma să coordoneze activităţile grupurilor media Adevărul Holding, grupul din Ucraina, şi altele de perspectivă. Lucru care pe mine m-a pasionat şi m-a interesat. De la aceste promisiuni, într-o noapte m-am găsit într- un război care n-a fost războiul meu şi pentru care şi astăzi îmi pare foarte, foarte rău. Îmi pare rău că am intrat într-un război între Dinu Patriciu şi fostul management Adevărul Holding, unde evident eram de partea amicului meu, Dinu."

EVZ: Totuşi, Corneţeanu a făcut Adevarul Holding numărul 1 pe piaţa media. Spuneţi-ne dv. cum a fost!

Imre: "Există un adevăr şi aici putem să complicăm lucrurile puţin şi să ajungem la media şi la grupurile media din România de până acum câteva luni sau un an-doi, când mogulul spunea "cu banii mei fac ce vreau!". Este foarte greu să combaţi această strategie. Toţi pe care i-am văzut în zona presei - Vântu , Voiculescu, Patriciu, toţi au avut o grandomanie ieşită din normalul unui investitor."

Aceşti oameni, numiţi moguli au vrut să controleze nu numai presa

EVZ: Credeţi că aceşti moguli au crezut că pot să stăpânească presa şi că până la urmă au ajuns să fie devoraţi de presă?

"Eu cred că aceşti oameni, numiţi moguli sau mogulii de carton, sau mogulii apuşi au vrut să controleze nu numai presa. Eu cred că au vrut să controleze tot. Poate fi o glumă, dar chiar cred că Jilava ar trebui să aibă o secţie specială, un fel de casă de bătrâni pentru foştii moguli de presă, iar acolo să discute între ei cum au vrut să controleze ţara. Au vrut să controleze presa, au vrut să controleze economia, au vrut să controleze afacerile... Cineva, cu foarte mare deşteptăciune spunea că aceşti domni nu sunt oameni de afaceri. Sunt oameni care fac doar o afacere cu statul. Fiecare dintre ei a avut cel puţin o afacere cu statul."

Tot grupul de presă l-a construit şi gândit să poată fi folosit politic

EVZ: E remarcabil faptul că a investit peste o sută de milioane de euro într-un trust de presă, bani folosiţi mai bine sau mai rău. Asta e discutabil. E cea mai mare investiţie de media care s-a făcut vreodată în România…

"Şi cea mai proastă… Nu asculta de nimeni. Tot grupul de presă l-a construit şi gândit să poată fi folosit politic, pentru imagine şi pentru afaceri."

Patriciu v-a acuzat atunci că trustul s-a prăbuşit din cauza managementului prost…

"Sunt convins că unele decizii pe care le-am luat n-au fost bune; cum ar fi cea de a nu demisiona a treia zi după ce am ajuns acolo sau faptul că m-am băgat în lupta dintre el şi Răzvan Corneţeanu… Când spune patronul “Pe banii mei fac ce vreau", e foarte greu să iei decizii manageriale. Un exemplu: am organizat o licitaţie ca să găsim o agenţie de publicitate care să aducă cât mai mulţi bani companiei şi acesta a fost desemnată agenţia domnului Patriciu. Ne-a lăsat să ne jucăm de-a licitaţia şi la final ne-a adus câştigătorul, agenţia domniei sale. Care acum este în faliment din cauza domnului Dinu Patriciu. Chiar toţi managerii au fost proşti?"

Imre, despre vânzarea Adevărul Holding

"Domnul Patriciu a hotărât după foarte, foarte multe promisiuni de finanţare şi după multe luni de neplată a salariilor, după multe luni de neplată a furnizorilor cărora tot el le-a promis că le va plăti datoriile, a hotărât că nu mai duce mai departe Adevărul. Şi a venit cumpărătorul. Când s-a făcut tranzacţia, noi trei l-am rugat pe dl Patriciu să-şi asume ultimele plăţi către noi, pe care şi le asumase prin contract şi prin semnătură. Iar domnia lui, atunci, a fost de acord ca să emitem bilet la ordin cu suma pe care ne-o datora din salariu şi beneficiile financiare."

EVZ: Staţi puţin, să înţelegem. Nu mai avea bani, de ce v-a semnat nişte bilete la ordin când putea să vă dea banii? Era sărac?

"Când noi i-am cerut banii, dl. Patriciu ne-a spus că acum nu are bani (n.r. - sfârşitul anului 2012), dar că ne va plăti la începutul anului viitor.

Vreţi să spuneţi că dl. Dinu Patriciu, din 3 miliarde de dolari sau cât i-or fi rămas după ce a vândut Rompetrolul, n-avea să plătească, nu ştiu, 200.000 de euro?

"Păi, n-a platit salariile la oameni, n-a plătit lucruri mult mai simple decât ale noastre."

EVZ: Ca om care aţi lucrat în multe businessuri, în companii mari, cum vi s-au părut asemenea explicaţii?

"Discuţia a vut loc exact în următorii termeni: Dinule, te rog plăteşte-mi banii care au rămas neplătiţi. Nicio problemă, acuma nu am bani, îţi plătesc anul viitor. Care este garanţia că mă vei plăti? Între prieteni nu se dau garanţii. Domnule Patriciu, eu, în ultimul an, am văzut toţi prietenii şi toţi furnizorii şi alţi foarte mulţi, inclusiv angajaţii, neplătiţi, iar în concluzie eu vreau garanţii!". Până la urmă, ca să simplific povestea, spune: Bun, îţi dau bilet la ordin ca să te asigur că la anul te voi plăti!"

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Evelyne Evelyne
    Observator draga....aprecier "curajul" si stilul tau "asumat". la mine in buletin scrie Evelyne...la tine scrie "Observator" ???. Ma amuza teribil lasitatea...e clar ca te simti cu musca pe caciula. Apropo.....comentariile mele le-am facut print screen....deci ar fi inutil sa le stergi. Pana la urma, ar fi trebuit sa ne explici ce caut eu ca tag pt niste stiri aparute in Adevarul in 2013 ??? Asta era ideea ....
    DAR E CLAR CA NU CONTEZI , NU AI NUME SI , EVIDENT, TE OFTICI CA AM DESCOPERIT INFRACTIUNILE VOASTRE.
    Apropo, ITM-ul si DIICOT-ul o sa va faca o vizita curand !
  • Evelyne Evelyne
    ........si cat de idiot sa fii tu Imre sau tu, Dan Marinescu, sau tu, Burci incat sa fie clar ca indexati stiri pe net pe baza de numele Evelyn Badea (k sa atraga oamenii) dar sa sustineti ca nu contez ??? Eu stiam ca nu va duce mintea pe niciunul decat la furaciuni si inselaciuni, dar deja mi se pare ca bateti recordulde prostie!!!!! Ce cauta stirea cu Adrian Nastase indexata cu numele meu ??? Daca nu contez, de ce nu e indexata pe numele cuiva care conteaza . Intreb !!! Desi e o intrebare retorica. Asta daca stiti vreunul ce inseamna "intrebare retorica"... :)
    PT SENILITATEA VOASTRA, REMEMBER: Stiri – Evelyn Badea | Adevarul
    http://www.adevarul.it/stiri/subiect/Evelyn%20Badea‎
    Adrian Năstase, vedeta Congresului PSD. Fostul premier Adrian Năstase este aşteptat cu braţele deschise de colegii social-democraţi, după experienţa …
  • Evelyne Evelyne
    Imre , esti un infractor penal....si mincinos spre paranoia. Te cred ca nu ai apucat sa vezi emisiunile lui Maruta sau ale Simonei Gherghe si nici pe cele de la B1tv, dar nu e cu suparare: tu esti ocupat sa furi. SA FURI SI BANII MEI. Asa cum i-ai furat din iulie 2010 pana in ianuarie 2011....impreuna cu infractoarea Oana Barbu de la resurse umane. Astept cu maaaaaaare interes sa dovedesti ca EU, eu nu tu si acolitii tai, am ridicat vreun ban de la ADH !!! Daca iti iese, poate iti creste parul. Daca nu, ramai oricum acelasi infractor impostor k si Dan Marinescu si Cristina Darie si Burci cel borfas. PUNCT !!! ma bucur maxim ca, dintre toti care au spus adevaruri mai sus, TU ( dar si incompetentii aia de Dan Marinescu si de Burci) te-ai simtit cu musca pe caciula numai la mesajul meu :). Sunt tare !!!!!
  • Observator Observator
    Evelyne, tu esti bolnava, femeie! Chiar nu realizezi ca esti o nimeni, ca in fara de RTV nu contezi nici pt umbra ta? LaAdH ai halit o gramada de bani venind pe la munca o data la trei saptamani.
  • Evelyne Evelyne
    Imre e un infractor, un borfas care si azi, la 3 ani de la momentul in care eu nu mai lucrez la Adevarul holding, indexeaza stiri pe numele meu pt ca , nu-i asa ?, EU sunt totul, el e doar un biet nebun de camasa de forta. IATA DOVADA CA UN BORFAS CONTINUA SA FACA FALSURI SI EL VORBESTE DE ONOARE...
    Stiri - Evelyn Badea | Adevarul
    www.adevarul.it/stiri/subiect/Evelyn%20Badea‎
    Adrian Năstase, vedeta Congresului PSD. Fostul premier Adrian Năstase este aşteptat cu braţele deschise de colegii social-democraţi, după experienţa ...

    Adrian Nastase a fost la Congres in aprilie anul acesta, cand accesezi linkul ajungi la Adevarul de italia, nicio legatura cu mine. De cand sunt eu agent de publicitate pentru Adevarul Holding ??? Stiu, eu sunt o minunata si Imre + Burci si dan Marinescu niste infractori. Totusi, nu e prea mult k hotii sa strige "prindeti hotzii" ??? zic !!!
  • Tabloidus Tabloidus
    Macar de dragul istoriei, Patriciu merita sa fie ars asa cum si el a ars la randul lui.
  • Observator Observator
    Peter L Imre a ajuns la AdH din postura de somer, aruncat peste bord de Philip Morris cu suturi in dos. E un fost sofer care a capatat ceva discurs, n-are niciun fel de studii superioare si nicio treaba cu afacerile. El si ceilalti doi "manageri" pomeniti, Adrian Vasile si Andrei Stefan, au facut praf un trust de presa. Andrei Stefan n-a facut nimic in viata, tot CV-ul lui cuprinde din start doar functii de conducere in firmele lui Dinu Patriciu,
  • Jix Jix
    Grandomania de care vorbeste acest Imre se afla de partea lui. El nu este in masura sa vorbeasca despre toti acesti oameni.
  • Doina Doina
    Imre descriind mogulii se descreie pe sine.Un individ care a alergat intotdeauna dupa faima,sipentru ca nu avea cum sa o detina,s-aapropiat numai de oameni (inclusiv iubite)persoane publice.Nu stiu cum nu ii este rusine sa vorbeasca.Recunostinta este ceva greu,inmomentul cind Patriciu i-a intins o mina nu avea jobsi era usor debusolat,iar pe dl
    Cornateanu sigur l-a sapat la Patriciupentru a fi alfa si omega in media,un loc la care rivnea de multa vreme.Rusine,dar nu cred ca are datele sa detina un astfel de sentiment.
  • burningsnowflake burningsnowflake
    ce starleta masculina si Imre asta....
  • gabi gabi
    Acest domn Imre necesita un consult psihiatric de urgenta.
  • adi adi
    Imre! Esti ridicol, jalnic, penibil, sinistru, mitoman şi să ai grijă la palme, să nu faci bătături de la cât de mult baţi câmpii!
  • CosmiX CosmiX
    uite, domne, unde era marele comentator, marele realist al tarii. are si el ceva de spus.... o parere, ceva :)))) nu ne intereseaza...
  • agent ss agent ss
    acest domn imre bate campii intr-un stil barbar cred ca trebuie internat la psihiatrie urgent ca saracul nu stie ce vorbeste
  • iulia iulia
    Eu cred ca el e un mare grandoman. La cum se lauda aici nu mi-e greu sa cred ca el a facut lucrurile de care vorbeste ca i s-au intamplat.

Trimite un comentariu

sus