Skip to main content

Licenţa InfoPro, prelungită cu încă nouă ani

 

radio-studio

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat prelungirea cu încă nouă ani a licenţei Info Pro, pe care în prezent este redifuzat Pro FM, în proporţie de aproape 97%.

Reprezentantul postului, Marius Dobre, a declarat în faţa membrilor CNA că Pro TV intenţionează să lanseze un nou post de radio în 2014.

În noua variantă propusă de reprezentanţii postului, emisia InfoPro va fi puţin diferită faţă de cea a Pro FM.

Pro TV SA, cea care operează licenţa InfoPro, a solicitat ca în noua grilă, pe lângă redifuzarea programelor Pro Fm, în cea mai mare parte a timpului, să mai fie difuzate 12 jurnale a câte patru minute în fiecare zi de luni până vineri, iar sâmbăta şi duminica câte cinci jurnale de câte patru minute.

Marius Dobre, director executiv InfoPro:

  • „În 2004 am obţinut această reţea naţională. Am pornit la drum cu acest format de ştiri. Am început cu o redacţie de peste 30 de jurnalişti
  • Practic, în cinci ani am investit aproximativ 10 milioane de dolari în echipamente.
  • După cinci ani aveam o audienţă care nu putea susţine costurile.
  • În acel moment, în 2009, a scăzut piaţa de publicitate şi am fost nevoiţi să venim cu o propunere temporară de a retransmite Pro FM.
  • Propunerea noastră este să lansăm un alt post de radio. Un post de radio orientat către publicul căruia i se adresa şi InfoPro, publicul adult.

Lorand Turoş, membru CNA - Mă aşteptam să veniţi cu acel format de radio. De câţiva ani de zile este starea acesta neplăcută când pe două frecvenţe diferite primesc acelaşi semnal. Mi-ar fi plăcut să văd acum la prelungire un nou format. Noi dacă votăm această prelungire, votăm nouă ani formatul pe care ni l-aţi prezentat acum. Nu avem nicio garanţie că se va schimba.

Dacă acum CNA votează prelungirea pe acest format nu mai are nicio posibilitate de a schimba nimic. Deci nouă ani putem să mergem bine mersi tot aşa.

Laura Georgescu, preşedintele CNA – De ce să oblig ascultătorul să asculte acelaşi post de radio pe două frecvenţe?

Marius Dobre – A fost o soluţie temporară într-un moment de cumpănă.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristian Cristian
    De acest Marius Dobre am mai auzit si in trecut.Cred ca manageriatul la nivel de radio e undeva la inceputurile industrializarii acolo.Pacat ca radiourile din trustul Pro au ajuns sa fie atat de low,si asta din cauza celor care conduc destinele acelor posturi.Se vede de la o posta ca sunt niste amatori si se duc la serviciu ca sa aiba de unde veni.Pacat
  • Eu Eu
    Normal ca banu primeaza in Romania si nu dreptatea... a bagat Sarbu bani celor de la CNA si normal ca nu le-a anulat licenta...
  • geo geo
    Nu este deloc normala decizia CNA....chiar nimeni nu ii verifica, asta ptr Parlamentul are treburi ale tarii mult mai importante de rezolvat.
  • tanti elvira tanti elvira
    Inteleg ca aici e vorba de gigantul PRO, si CNA-ul nu isi permite sa miste in front. Inteleg ca nu li se pot suspenda licentele, dar macar sa diminueze din nesimtire puteau. Pro TV SA mai detine cel putin un post de radio (vedeti www.dancefm.ro), de ce nu ii obliga sa le cedeze lor asa cum au procedat si Kiss-Magic Fm sau Rock Fm?

    E ilegal sa ai doua frecvente radio in acelasi oras! Info Pro nu mai exista de multi ani!
  • Fane Fane
    Interesu" poarta fesu''..nu intresul publicului, mult fluturat de CNA, ci interesul lor, ca indivizi platiti de noi. Astia nu au un for superior care sa le analizeze mizeriile? Intr o tara civilizata erau demisi la 1 minut dupa o astfel de decizie. In alte tari cred ca erau mutati la mititica.
  • Costel Costel
    Rușine CNA!!!!! Lingăi politici. RUȘINE!!!
  • Thor Thor
    Marius Dobre ăsta continuă să ne ia de proști. Nu s-a adus NICIO modificare la format. Cele 12 „jurnale” sunt difuzate și acum și astfel se întâmplă de când se umblă cu șmecheria asta. Și nu e NIMIC diferit față de Pro FM, fiindcă, pe hârtie, producția „jurnalelor” ține de Info Pro, iar Pro FM preia 3% din timp programele Info Pro (ce să vezi? fix respectivele „jurnale”).

    Prelungirea asta e cea mai rușinoasă decizie pe partea de radio luată de CNA în istoria sa. Astfel înțeleg cei din CNA să își bată joc de un bun de patrimoniu național cum e spectrul de frecvențe radio.
  • mirceA mirceA
    Decizia de astazi e dovada suprema ca Pro-ul are (si a avut) CNA-ul in buzunar.
    E simplu: in final nu conteaza politica, prieteniile sau orice altceva. Banul e singurul care vorbeste !
    Stau si ma intreb, DNA-ul cand se va apleca si asupra acestui cuib de viespi ?!
  • escu escu
    Solutie temporara de .... 4 ani. O minciuna mai eleganta nu puteati inventa? Lagardere a putut tine 2 radiouri diferite, SBS 3 radiouri diferite, doar saracii de la imperiul PRO nu au reusit. Sau la altii nu a fost criza? Vai, hai sa plangem... Punem pariu ca si in 2016 se va auzi ProFM pe toate frecventele?

Trimite un comentariu

sus