Skip to main content

Oreste pleacă de la Antena 2. “Într-o asemenea cloacă morbidă, nu-mi mai regăsesc locul şi nici menirea”. Totul a pornit de la cazul Roşia Montană

 

Mircea Radu Oreste

Publicitate

După un sfert de secol, gaşca fomată din foşti securişti şi activişti de partid, moguli şi vuvuzele pe post de jurnalişti se ruinează sub spectrul propriilor ticăloşii”, scrie Oreste, pe blogul său, într-o postare prin care îşi anunţă plecarea de la Antena 2.

Oreste:

"Decadenta fatala in care au intrat ii va conduce pe unii la puscarie, pe altii spre distrugerea credibilitatii profesionale si publicul catre o mult sperata redesteptare. Dar, imbatati de putere si inraiti pana la intuneric, acesti venetici isi strang degetele descarnate pe fotoliile confortabile ale unui sistem ticalosit, agonizand urat, contodent si pe alocuri, chiar pestilential."

"Intr-o asemena cloaca morbida, nu-mi mai regasesc locul si nici menirea. Orbit de o prietenie veche, nu am constatat din timp aceste abuzuri de comunicare, caci altfel, va garantez, as fi parasit mult mai demult această Corabie a nebunilor..."

Oreste spune că totul a pornit de la poziţia lui în cazul Roşia Montană.

Oreste:

"Pozitia publica a trustului din care, inca mai fac parte, fata de protestatarii anti Rosia Montana si cu privire la soarta cainilor comunitari m-a determinat sa am pareri si convingeri perfect opozabile.

In asentimentul dictonului: “imi sunt dragi tovarasii mei, dar mai drag mi-e adevarul”, cand am constatat ca prietenii de o viata s-au vandut unor interese atat de departe de cel national, am decis, deloc usor, sa-i amendez public, in speranta ca, pusi in fata unei oglinzi curate, isi vor da seama de gaunosenie si se vor indrepta.

Presiuni la Camelia Voiculescu şi Sorin Alexandrescu:

"Din nefericire, mai ales pentru ei, nu numai ca nu au inteles mesajele mele, dar intr-un acces de servilism, dublat de o enorma incompetenta jurnalistica, cei vizati au inceput cu presiuni (bine observate in cazul dezicerii de Bendeac), pe la Sorin Alexandrescu si Camelia Voiculescu sa gaseasca un motiv urgent de despartire. Acum, umbla un zvon prin trust ca se doreste ca emisiunea Codul lui Oreste sa fie ejectata de pe post, dar inca nu au gasit o motivatie plauzibila.

Neavand nici o alta justificare, in afara nesubordonarii mele fata de politica si retorica trustului, si dupa ce au pierdut cea mai buna directoare de post, in persoana Mirelei Albu, de la Antena 2, niste entitati vagi mi-au comunicat prin telefon ca mi se amana filmarea de luni, stiindu-se ca asteptam un invitat de peste hotare, avand ca tema: corectarea erorilor din ADN prin metodologiile sufletului."

Emisiunea Codul lui Oreste a inceput in 2007 la Antena 2, a fost doi ani la B1 (2008-2010), după care a revenit la canalul din grupul Intact.

Postarea completă a lui Oreste, de pe blogul realizatorului:

In viata fiecaruia dintre noi apar grafice ascensionale si altele descendente, harazite pentru a ne permite just sa ne confruntam cu propriul caracter si liberele alegeri. De ceva vreme, ma las calauzit duhovniceste de Sfanta Scriptura, intelegand bine ca nu exista nici un folos sa castigi intreaga lume daca iti pierzi sufletul.

In 2007 am hotarat ca emisiune Codul lui Oreste sa devina o platforma ideatica, unde domenii ale spiritualitatii, religiilor, stiintelor, ezoterismului si ocultismului sa fie filtrate de invitati de marca, in beneficiul unei bune cuprinderi, pentru publicul interesat.

De cand exista aceasta emisiune, am reusit impreuna cu voi, telespectatorii fideli, sa pastram vie o bucata de cunoastere destul de inaccesibila in peisajul audio-vizual romanesc, prea atras, daca nu chiar excitat, de un monden derizoriu si o retorica sfertodocta.

Initial, nimeni nu dadea vreun sort de izbanda unui asemnea demers, dar iata ca in cei 6 ani scursi pana acum, putem afirma ca exista aproximativ 200.000 de oameni starniti sa afle cat mai multe despre ei insisi si despre univers, intr-o intelegere profunda a conceptului ca: sub acelasi soare, pe acelasi pamant, apartinem cu totii unei singure familii numita umanitate.

Motto-ul sub care se desfasoara intreaga mea activitate este: “Fiecare dintre noi are o indatorire fata de Dumnezeu, fata de patrie, fata de semeni si fata de noi insine. Intre nastere si moarte suntem chemati sa ne regasim Regatul pierdut. Avem Calea, Adevarul si Viata, trebuie doar sa ne luam crucea in spinare si sa urcam.”

Acest fapt ma obliga, ca atunci cand constat ca ceva luminos tinde sa se corupa, sa ne umbreasca, sa iau atitudine si, demn sa suport apoi toate consecintele.

Pozitia publica a trustului din care, inca mai fac parte, fata de protestatarii anti Rosia Montana si cu privire la soarta cainilor comunitari m-a determinat sa am pareri si convingeri perfect opozabile.

In asentimentul dictonului: “imi sunt dragi tovarasii mei, dar mai drag mi-e adevarul”, cand am constatat ca prietenii de o viata s-au vandut unor interese atat de departe de cel national, am decis, deloc usor, sa-i amendez public, in speranta ca, pusi in fata unei oglinzi curate, isi vor da seama de gaunosenie si se vor indrepta.

Din nefericire, mai ales pentru ei, nu numai ca nu au inteles mesajele mele, dar intr-un acces de servilism, dublat de o enorma incompetenta jurnalistica, cei vizati au inceput cu presiuni (bine observate in cazul dezicerii de Bendeac), pe la Sorin Alexandrescu si Camelia Voiculescu sa gaseasca un motiv urgent de despartire.

Acum,umbla un zvon prin trust ca se doreste ca emisiunea Codul lui Oreste sa fie ejectata de pe post, dar inca nu au gasit o motivatie plauzibila.

Neavand nici o alta justificare, in afara nesubordonarii mele fata de politica si retorica trustului, si dupa ce au pierdut cea mai buna directoare de post, in persoana Mirelei Albu ,de la Antena 2, niste entitati vagi mi-au comunicat prin telefon ca mi se amana filmarea de luni, stiindu-se ca asteptam un invitat de peste hotare, avand ca tema: corectarea erorilor din ADN prin metodologiile sufletului.

Experienta si o oare care cunoastere a caracterului omenesc, imi confirma ca relatia cu acest post de televiziune si mai ales cu patronatul sau se apropie de sfarsit. Aceasta a fost audienta din sfert in sfert de ora a editiei trecute, cu maestrul Florin Zamfirescu: 2,6-1,8-1,8-1,6-1,9-1,7.

Si ca un scurt remember: Emisiunea Codul lui Oreste a inceput in 2007 la Antena 2, a poposit din 2008 pana in 2010 la B1, dupa care a revenit de unde a pornit.

Va multumesc pentru sprijin, anduranta si colaborare. Am simtit in toti acesti ani, ca facem o minunata echipa de romani, mai indragostiti de tara, traditii si oameni, decat de niste amarati de arginti.

Am intrat intr-o noua etapa fundamentala in faurirea statului democratic. Dupa un sfert de secol, gasca fomata din fosti securisti si activisti de partid, moguli si vuvuzele pe post de jurnalisti se ruineaza sub spectrul propriilor ticalosii.

Decadenta fatala in care au intrat ii va conduce pe unii la puscarie, pe altii spre distrugerea credibilitatii profesionale si publicul catre o mult sperata redesteptare. Dar, imbatati de putere si inraiti pana la intuneric, acesti venetici isi strang degetele descarnate pe fotoliile confortabile ale unui sistem ticalosit, agonizand urat, contodent si pe alocuri, chiar pestilential.

Intr-o asemena cloaca morbida, nu-mi mai regasesc locul si nici menirea. Orbit de o prietenie veche, nu am constatat din timp aceste abuzuri de comunicare, caci altfel, va garantez, as fi parasit mult mai demult aceasta Corabie a nebunilor

Multumesc intregii echipe cu care am lucrat. Cu siguranta, voi gasi o alta platforma video pentru aceasta emisiune. Ne vom revedea in curand!

PS: Ingaduiti-mi sa inchei postarea cu o urare, care stiu ca-i face viata lui M.B mai frumoasa: PACE SI DULCEATA!

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dicu isabela dicu isabela
    mie imi pare rau dupa emisiune, cat despre plecarea de la antene ce sa zic ? nu am inteles niciodata ce cauta-i acolo , dand credibilitate unor frustrati . am nevoie de emisiunea ta pentru minte si suflet si sper sa te aud curand
  • laura laura
    ....singura emisiune care imi alina sufletul...dar sunt sigura ca te voi revedea in curand...doar daca nu cumva vine potopul...nu te lasa invins de amaraciunea celor care nu au inteles inca,mesajul tau...avem nevoie de tine,nu ne lasa singuri..................
  • jozefan jozefan
    vb ca badea,draga jozefa
  • звездочка звездочка
    Jeg si saracie lucie la Antene.La Antena 2, de la inceputul lunii decembrie se vrea a functiona o televiziune de cautat in rahat,cum spunea cineva ieri si are mare dreptate.Oreste ai dat dovada de acelasi bun simt care te-a caracterizat din totdeauna si ai abandonat ceea ce urma sa devina o hazna.astazi m-am intalnit cu Cristi, prietenul meu care lucreaza de multi ani intr-un departament de baza in trustul acesta si mi-a spus ca de 2 saptamani este pur si simplu alergat pana la epuizare ca sa termine cablarea si dotarea acestei televiziuni cu cele de trebuinta pentru a incepe sa functioneze.Mi-a povestit cat de multe probleme intalneste pentru ca este obilgat sa faca din rahat bici care sa mai si pocneasca.Este o saracie lucie si are sarcina de a rezolva,fara a i se spune si cum.Va fi o mare deziluzie pentru ca niste non-profesionisti sunt cei care conduc noua televiziune.Oreste ,stimabile,vei avea motive razi in scurt timp.
  • nico nico
    Regret plecarea din antena, am invatat multe lucruri frumoase din emisiunile tale si sper sa te revedem in curand.
  • Observator Media Observator Media
    Oreste sunt sigura ca stii cum a ajuns mizeria la rang de regulament in Antena 2 si nu am sa fac peroratii pe aceasta tema.Au aparut acolo niste persoane cu miros urat de cautat in gunoaie si excremente,persoane care vor coordona acest post.Un individ cu fata de mort plecat la plimbare cu privirea inainte si amanta acestuia, pe care o duce cu Q 7-le Antenei pana la colt in parcare ca sa nu fie vazuti.Astia doi vor conduce activitatea de cautatori prin gunoaie si sigur nu ai fi rezistat la"noua politica"ordonata.Stai linistit ca acolo raman doar cei care nu au loc in alta parte sau cautatori coprocultori.
  • Viorel Viorel
    ORESTE esti cel mai bun si nu suporta cei rai sa auda cuvintul Domnului.Se grabesc cu totii,de isi fring giturile sa arunce cu pietre, nu sunt iubiti ,de aceea atita rautate.Ce fac Antenele? Varsa zoaie !Ei fac la fel.Ca si celelalte televiziuni...Fiecare roman se crede mai destept decit celalalt .De fapt e o lipsa de cultura si civilizatie ,mai ales la tineret,format la scoala actuala,de doi bani.Se doreste acest lucru sa fie cit mai prosti, sa se injure unii pe altii si sa nu observe esntialul.
    Cei care s-au cocotat la putere isi bat joc,jefuiesc, inseala ,iar noi suntem ocupati sa ne injuram...Buuuna treaba,sa-i prostesti pe prosti..
    Oreste a recunoscut ca a facut multe greseli,ca si el e om...Dar ce sa inteleaga cei care abia pot sa citeasca pe silabe...Cum oare sa citeasca macar titlurile pe care le-a parcurs Oreste?
    El ne vorbeste despre Dumnezeu..sa-l punem la zid...sa ne uitam la Soleiman...sa o cautam pe biata Elodia...Asta ..Daaa...
    EDUCATIA...???Il simtiti pe Dumnezeu???Sa tacem citeva secunde si sa-l lasam sa ne vorbeasca.precis il vom auzi...Tacere ,o


    secunda,fara injurii si sa ascultam...Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti...
  • simona simona
    Dragul meu Oreste iti multumesc pentru tot ce ai facut pentru mine, te ,,vad"in fiecare zi, te admir si te respect enorm, zi de zi iti urmaresc emisiunile pe youtube, esti un mare om!
  • Dan Dan
    Plecarea lui Oreste n-are nici o legatura cu demnitatea. Avea o emisiune care nu trata subiecte politice sau economice ca sa il preseze cineva din antene. Din contra, la ce audiente avea, ma mir ca nu au intrerupt emisiunea mai devreme.
    Oreste a plecat din cauza ca avea 2 idei fixe (cu maidanezii si cu rosia montana) si nu avea argumente dincolo de "sunt si ei suflete". Neavand argumente si fiind un om care nu accepta ca altii sa aiba opinii diferite, si-a luat jucariile si a plecat. Si in drum i-a injurat pe toti cei care n-au impartasit opiniile lui. A reactionat cum reactioneaza un copil mofturos cand ii interzici sa mai manance ciocolata.
    Cat despre ceilalti - noi nu prea avem jurnalisti cu coloana vertebrala in Romania. De asta e si societatea in stadiul in care este - fiindca cei care ar trebui sa ii traga de urechi pe politicieni sunt la fel de corupti ca ei, scriu articole la comanda (si doar in scop de razbunare, nu pentru a semnala probleme), azi il injura pe Basescu maine il pupa in fund pe acelasi Basescu in functie de cine da mai mult, etc.
    Singurul, de la antene, care a reactionat pe motiv ca i se baga pumnul in gura si i se dicteaza ce sa (nu) faca in emisiunea lui a fost Bendeac. Si ala nici macar nu e jurnalist, e actor.
  • jozefa jozefa
    Dagul meu intelectual subţire, iartă-mă ! Ai milă de o femeie care nu poate mâna măgarul din lipsă de labă. Dacă poţi şi ai ceva mai mult timp liber, între două laB 1 şi pipa de după, că ţigarea de după nu merge la intelectualii de talia lu' matale, îmbucă ceva în locul meu.
    Şi ca să nu ai probleme cu vederea, mai ales după efortul prelungit la care te-ai supus când te-ai apucat de scris, te sfătuiesc să pui mâna pe un morcov tânăr şi viguros, ştiut fiind faptul că ce bagi în gură şi ce ...mai era ceva dar nu-mi aduc aminte acum,în sfârşit, e sfânt. Îmi permit să spun asta pentru că nu ştiu de unde ai scos treaba cu " Toți îl înjură pe Oreste ...". Or fi unii care înjură, dar nu e cazul meu, aşa că...
    Dacă academicianul din dv. nu suportă şi alte păreri, atunci îmi cer scuze. Acceptaţi-le, vă rog !
    După aia puteţi reveni laB 1 liniştit.
    PS: Eventualele grşeli de exprimare rog să fie trecute cu vederea. Nu mai sunt nici eu chiar aşa de tânără.
    PS la PS - ul anterior: După programul de laB1, poate vă gândiţi să vă daţi anonim, nu de alta dar dacă mai veniţi cu "... Oreste! În loc sa tragă de salamul cu soia ca amărâții, își riscă pielea, rămâne fără job, dar condamnă abuzurile care se fac acolo" vă stricaţi fixonomia obrazului, prietenii ştiu de ce.
  • Dragobete Dragobete
    sa plece amandoi. la un post tv cu asa prestigiu nu isi au locul orgoliosii si ingamfatii precum oreste si bendeac
  • agent ss agent ss
    orste sa se ia de mana cu bendeac si sa-si gasesca amandoi menirea unde a intarcat mutu iapa langa plopul care face pere.
  • iulia iulia
    Da ma, ce chin o fi fost pentru sarmanul Oreste....Hai ne lasi cu bascalia asta? Omul e nervos si incepe sa manance maro pe bloguri si ataca pe toata lumea fara noima. Mare filozof ce se da...
  • CosmiX CosmiX
    asta sa se ia de mana cu bendeac...se cred prea buni pentru tot ce ii inconjoara. ai, amaratilor, daca nu va primea voiculescu la antene, sa aveti si voi de unde sa castigati bani de paine, ce faceati ma? e bine acum ca arunci cu noroi in oamenii care ti-au facut bine?
  • vasilika vasilika
    Oreste este o mare dezamagire, frustrarea lui a depasit limitele bunului simt...rusine.

Trimite un comentariu

sus