Skip to main content

Realitatea TV, amendată cu 10.000 de lei pentru prejudicierea imaginii unui investitor de la aerodromul Tuzla

 

Sursa foto: Evz.ro
Sursa foto: Evz.ro

Publicitate

Postul Realitatea TV a fost amendat cu 10.000 de lei de CNA pentru ediţiile emisiunii Deschide lumea, din 24 iulie şi 5 august, în care i-a fost prejudiciată imaginea lui Dorin Ivaşcu, un investitor al aerodromului privat de la Tuzla.

În timpul emisiunii, despre acesta s-a spus că este “fost şef SIE” şi că “numele său a apărut în dosarul Ţigareta 2 pe suspiciuni legate de traficul de armament, ţigări, cu companii înfiinţate în Africa”.

Realitatea TV a fost sancţionată ca urmare a unei reclamaţii primite din partea lui Dorin Ivaşcu, director Regional Air Services. Amenda a fost propusă de Monica Gubernat, membru CNA.

“În cadrul emisiunii Deschide lumea, atât prezentatoarea emisiunii, cât şi invitaţii acesteia au prezentat informatii neadevarate la adresa mea, de natură a-mi prejudicia imaginea şi reputaţia, cu impact negativ atat asupra vietii profesionale, cat si a celei personale si cu repercursiuni negative directe asupra activităţii pe care o desfăşor - prin afectarea, în principal, a relaţiilor de natură comecială”, se arată în reclamaţia semnată de Ivaşcu.

În şedinţa CNA de astăzi, au mai fost propuse două sancţiuni mai uşoare: 5.000 de lei şi drept la replică (Răsvan Popescu) şi somaţie (Christian Mititelu).

Care sunt prevederile legale pentru care Realitatea TV a fost sancţionată

Art. 3 cu 2 din Legea Audiovizualului.
"Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor".

Art. 66 cu 2 din Codul Audiovizualului

"Prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie se asigură, de regulă, în cadrul aceleiaşi emisiuni, iar în mod excepţional, în emisiunile următoare; în cazul în care cei solicitaţi refuză să participe sau să îşi precizeze punctul de vedere, acest fapt trebuie menţionat pe post; absenţa punctului de vedere al uneia dintre părţi nu exonerează realizatorul/moderatorul de asigurarea imparţialităţii."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Reporter Reporter
    Sa-i dea Dumnezeu sanatate lui Gusa, Danei Secretara si lu' nea Maricel. Cum-necum, ne dau lefurile la timp. Ceea ce e mare lucru in vremurile astea.
  • Ionut Ionut
    Nu mai zvicniti atita de fericire, Gusa si compania nu se da batuta, nu mor caii cind vor ciinii
  • George George
    Dl Gusa vrea plimbari pe gratis cu avioanele lui Ivascu, se stie asta. Cum omul n-a pus botul, l-a ars!
  • Doina Doina
    Ceea ce face Gusa se stie de mult,daca cineva ar rascoli un pic dl Manastire nu ar iesi foarte bine,oricum cred ca sunt la ultima zvicnire.....
  • Mihai Mihai
    CNA vede în sfârșit cum lucrează GUȘĂ? Acestea sunt metodele. Se contactează ținta, se propune un contract, nu putem e botu, îl ardem pe creștin. Cu Mănăstire sau Bisericuță

Trimite un comentariu

sus