Skip to main content

Şefa CNA, despre noul Cod al insolvenţei: Realitatea TV nu intră sub incidenţa lui

 

Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro
Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Articolul apărut în ultima versiune accesibilă a noului Cod al insolvenţei, ce ar putea pune radiodifuzorii în imposibilitatea de a mai emite, dacă intră în insolvenţă, nu se aplică în cazul Realitatea Media, a declarat pentru HotNews.ro, preşedintele CNA Laura Georgescu.

"Articolul se aplică exclusiv în cazul celor care nu au plan de reorganizare aprobat. Ca atare, Realitatea e în afara incidenţei acestui articol, întrucât are aprobat planul de reorganizare din 12 iunie", a declarat Laura Georgescu pentru HotNews.ro.

Insistând că vorbeşte în nume personal şi că nu este expert în insolvenţă, Laura Georgescu spune că, deşi suspendarea licenţei audiovizuale nu există ca termen în Legea Audiovizualului, ea poate fi aplicată având în vedere că licenţa este un act administrativ, iar aplicarea ar duce la întreruperea emisiei posturilor afectate.

Despre avantatajele acestei prevederi: "Cand anunti ca ai cerut procedura de insolventa, articolul nu face decat sa reduci perioada pana la planul de reorganizare", a spus şefa CNA.

"Licenţa este un act administrativ, iar suspendarea aplicării unui act administrativ e general valabilă. Acţionează definiţia general valabilă a actului administrativ - eu aşa interpretez, sunt convingerile mele proprii", a spus preşedintele CNA.

Suspendarea licentei duce automat la încetarea emisiei staţiei respective?

Laura Georgescu: "Chiar dacă suspendarea nu e definită în Legea Audiovizualului, licenţa fiind un act administrativ, se suspendă actul administrativ. Staţia nu mai emite".

În ultima sa versiune accesibilă pe site-ul Ministerului Justiţiei, noul Cod al insolvenţei, nepublicat încă în Monitorul Oficial, include un articol care nu exista în proiectul supus iniţial dezbaterii publice şi care spune, practic, că posturilor aflate în insolvenţa li se suspendă licenţa audiovizuală până la confirmarea planului de reorganizare, scrie HotNews.ro.

Sursa citată notează că acelasi document de pe site-ul ministerului prevede că în astfel de cazuri legea se aplică şi procedurilor de insolvenţă aflate în derulare – cum este cazul Realitatea TV, post care reclamă, de altfel, că “Ponta vrea să închidă gura Realitatea TV”.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ionut ionut
    Doamna Georgescu planul de reorganizare din 12 iunie al REALITATEA MEDIA este atacat in instanta decatre cine credeti de catre ANAF.
    In situatia asta cum se mai procedeaza?
  • burningsnowflake burningsnowflake
    "versiune accesibila"...hmm, mdea...

Trimite un comentariu

sus