Skip to main content

Adelin Petrişor, cel mai bine vândut autor român al Polirom, la Gaudeamus

 

Adelin Petrisor Tara cu un singur grasAdelin Petrişor, unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti de război, a fost cel mai bine vândut autor român al editurii Polirom, în cadrul Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus. Aşa susţine editura care i-a publicat cartea.

Publicitate

Ţara cu un singur gras, volumul despre Coreea semnat de Adelin Petrişor, a avut un tiraj de 2.000 de exemplare. De la apariţia volumului pe piaţă (29 septembrie) şi până la finalul târgului Gaudeamus, tirajul a fost epuizat şi urmează să fie suplimentat.

Conform clasamentului întocmit de Polirom, cartea "Ţara cu un singur gras", scrisă de jurnalistul Adelin Petrişor (în prezent corespondent special al Ştirilor TVR), a fost cel mai vândut titlu de la standul editurii din cadrul târgului Gaudemus (20-24 noiembrie).

Volumul lui Adelin Petrişor s-a vândut mai bine decât titlurile "Filmar", de Cristian Tudor Popescu, "La noi, cînd vine iarna", de Mircea Diaconu, şi "Cutia cu maimuţe. Jurnal" a scriitorului şi scenaristului Răsvan Popescu (în prezent membru CNA, fost preşedinte al aceleiaşi instituţii).

Editura Polirom nu a furnizat însă o cifră exactă a vânzărilor de la târgul de carte.

Pe primul loc în topul vânzărilor Polirom de la Gaudeamus a fost cartea scriitorului francez Andrei Makine O femeie iubită, urmată de Ţara cu un singur gras (de Adelin Petrişor), la egalitate cu Tsukuru Tazaki cel fără de culoare şi anii săi de pelerinaj, scrisă de japonezul Haruki Murakami.

*Top cinci cele mai vândute titluri Polirom, la Gaudeamus:

  • 1. O femeie iubită, de Andrei Makine
  • 2. Ţara cu un singur gras, de Adelin Petrişor, la egalitate cu Tsukuru Tazaki cel fără de culoare şi anii săi de pelerinaj, de Haruki Murakami
  • 3. Jurnal (două volume), de Alice Voinescu, la egalitate cu Cevdet Bey si fiii săi, de Orhan Pamuk
  • 4. Filmar, de Cristian Tudor Popescu, la egalitate cu La noi, cînd vine iarna, de Mircea Diaconu
  • 5. Soldaţii. Poveste din Ferentari, de Adrian Schiop, la egalitate cu volumul Cutia cu maimuţe. Jurnal, de Răsvan Popescu
(*potrivit unui comunicat de presă al editurii Polirom)

Despre "Ţara cu un singur gras"

După ce a transmis de la faţa locului în numeroase zone de conflict, în 2012 Adelin Petrisor a ajuns, împreună cu colegul său Cătălin Popescu, în Coreea de Nord, "o ţară izolată de restul lumii, în care cultul personalităţii unui dictator comunist a fost "perfecţionat" în timp.

"Ţara cu un singur gras prezintă vizita la Phenian a jurnalistului Adelin Petrişor şi a colegului său Cătălin Popescu, care au încercat să surprindă cât mai mult din realitatea de zi cu zi din Coreea de Nord, fiind din acest motiv şi protagonistii unor incidente neplăcute. Cu unele dintre cele 16 fotografii color care ilustrează relatările din carte Adelin Petrişor a participat la International Photography Awards, unde a câştigat premiul la secţiunea Editorial Non-Pro şi s-a numărat printre finaliştii secţiunii Discovery of the year", potrivit descrierii de pe site-ul editurii Polirom.

Citeşte şi: 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Horea Horea
    @adi
    A fost, dar inainte de aparitia cartii.
  • adi adi
    Pai tocmai a fost in Coreea de nord.
  • Horea Horea
    Nu e de mirare pentru locul ocupat de Cartea semnata de Adelin Petrisor.
    Numai ca, el autorul, nu va mai calca niciodata prin tara cu pricina.

Trimite un comentariu

sus