Skip to main content

VIDEO. Adrian Sârbu, citat la DNA în calitate de martor în dosarul Realitatea

 

Captura: Digi24
Captura: Digi24

Publicitate

Adrian Sârbu, fostul şef al companiei care deţine Pro TV, a ajuns la sediul DNA, fiind citat în calitate de martor în dosarul Realitatea Media, potrivit B1.ro.

La sosirea sa la Direcţia Naţională Anticorupţie, omul de afaceri a anunţat că este chemat în calitate de martor, fără a oferi alte detalii. În acelaşi dosar au fost audiaţi, vineri, Marian Vanghelie şi Adriean Videanu.

La ieşirea sa de la DNA, Sârbu le-a spus jurnaliştilor că a fost întrebat de procurori dacă i s-a oferit spre vânzare Realitatea TV, direct sau indirect, iar el a răspuns simplu „Nu".

El a mai fost întrebat de jurnalişti dacă îl cunoaşte pe omul de afaceri Elan Schwartzenberg, fost proprietar al Realitatea Media. „Sigur că îl cunosc pe Elan Schwartzenberg, toată lumea îl cunoaşte de aici. Ne facem că nu cunoaştem oameni?”, le-a răspuns Sârbu.

Declaraţia lui Adrian Sârbu, la ieşirea de la DNA

http://www.youtube.com/watch?v=2iYlGkZAdT4&feature=youtu.be

În acelaşi dosar au fost audiaţi, vineri, politicienii Marian Vanghelie şi Adriean Videanu.

"Niciodată, niciodată nu am finanţat niciun trust de media din România!", a declarat Adriean Videanu, vineri, la ieşirea de la DNA, unde venise să dea o declaraţie de martor în dosarul privind Realitatea Media, relatează Mediafax.

Acesta a fost răspunsul dat de politician la întrebarea primită din partea presei "dacă a finanţat Realitatea Media".

Videanu a precizat apoi că pe vremea când era primar al Capitalei "a tăiat toate publicităţile".

Tot atunci, Adriean Videanu a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nu-i cunoaşte pe Maricel Păcuraru şi Fabian Schwartzenberg, iar cu Elan Schwartzenberg este "într-o relaţie normală, obişnuită", mai scrie Mediafax.

Vanghelie, la ieşirea de la DNA: Am discutat cu Elan despre Maricel, cu Maricel despre Elan, iar cu Guşă despre cei doi

În aceeaşi zi, Marian Vanghelie s-a prezentat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), el declarând că a fost citat ca martor în dosarul privind Realitatea Media, mai scrie Mediafax.

Primarul Sectorului 5 a declarat vineri, la ieşirea de la DNA, că a avut discuţii cu Elan Schwartzenberg, Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru, dar nu a dorit să spună dacă tema a fost o posibilă cumpărare a postului Realitatea TV, potrivit Mediafax.

Vanghelie a mai arătat, după ce a fost audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în dosarul privind Realitatea Media, că are o relaţie bună şi cu Cozmin Guşă, şi cu Elan Schwartzenberg, "cu tot trustul".

CONTEXT. În 25 octombrie, DNA a anunţat că deputatul PSD Marius Manolache, cumnata lui Elan Schwartzenberg, Oana Mihaela, omul de afaceri Liviu Luca şi administratorul special al Realitatea Media Florin Bercea, alături de alte societăţi comerciale, au fost puşi sub învinuire în dosarul preluării acţiunilor televiziunii.

Marius Manolache, finul premierului Victor Ponta este acuzat de fals în acte. Oana Mihaela Schwartzenberg (Moldovan), cumnata lui Elan Schwartzenberg, este acuzată de anchetatorii DNA de complicitate la bancrută frauduloasă şi tentativă la înşelăciune, deoarece există indicii că, în calitate de avocat, a contribuit la vânzarea mărcilor SC Realitatea Media SA în frauda creditorilor.

În acelaşi dosar au mai fost puse sub învinuire societăţile DBV Media House şi GMG Media Box.

DBV Media House este regia de publicitate care se ocupă de adminstrarea spaţiului publicitar al RealitateaMedia.

DBV Media House este acuzată de complicitate la delapidare, deoarece există indicii că acestea au fost utilizate pentru a furniza sume de bani destinate societăţii Realitatea Media.

Iar GMG Media Box este acuzată în acest caz de bancrută frauduloasă, deoarece există indicii ca aceasta a fost folosită în scopul preluării controlului asupra procedurii insolvenţei în care se afla Realitea Media.

În acelaşi dosar au fost puse sub învinuire firmele Realitatea Media, Strategies Research Investments - deţinută de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru - şi Rovigo, fostul administrator judiciar al Realitatea Media, anunţa în 17 octombrie DNA.

SC Realitatea Media SA este urmărită penal pentru spălare de bani, având în vedere că, potrivit anchetatorilor, "există date şi indicii temeinice că a fost finanţată cu bani proveniţi din evaziune fiscală, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de împrumut".

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cactuss cactuss
    Senzational acest om de media. A raspuns exact ce trebuie, fara sa se eschiveze la intrebarile jurnalistilor. Cine nu-l cunoaste pe Elan Schwartzenberger? Toata lumea! :) Ne facem ca nu-l cunoastem?! :

Trimite un comentariu

sus