Skip to main content

Narcisa Iorga, despre noul concurs de frecvenţe radio: Am motive să cred că vor ajunge la companii susţinute politic

 

Foto: Mediafax Foto
Foto: Mediafax Foto

Publicitate

ACTUALIZARE. "După părerea mea doamna Narcisa Iorga este în campanie electorală şi n-o s-o ajut", spune Cristina Trepcea, membru CNA. "Prefer să las să se stingă scandalul pe care încearcă să-l creeze, în interesul Consiliului şi al muncii reale pe care o avem noi acolo de făcut", a adăugat ea.

SCRISOARE DESCHISĂ. Într-o scrisoare deschisă, Narcisa Iorga, membru CNA, trage un semnal de alarmă cu privire la implicaţiile politice din spatele votului de joi pentru acordarea frecvenţelor de radio tematice.

Narcisa Iorga, despre concursul care se desfăşoară în această săptămână la CNA pentru acordarea a 27 de licenţe radio cu profil generalist:

"Am toate motivele să cred că şi dintre acestea, cele mai multe vor ajunge în posesia unor societăţi susţinute politic. Cele mai extinse vor polua fonic cu politică, mai ales în dramaticul an electoral care urmează".

Scrisoarea deschisă, primită în această seară de Paginademedia.ro, vine la câteva zile după ce Narcisa Iorga şi Valentin Jucan au spus, acum câteva zile, că primul concurs, de săptămâna trecută "a demonstrat în mod evident un aranjament dincolo de criterii ce ţin de interesul public".

În scrisoare, Iorga îi menţionează şi pe câţiva dintre membrii CNA, care joi au reacţionat la comunicatul de presă, semnat de ea şi Valentin Jucan. Este vorba de: Laura Georgescu, preşedinte CNA, Cristina Trepcea, membru CNA, şi Răsvan Popescu, membru CNA (fost preşedinte al instituţiei).

Înainte de a se adresa fiecăruia dintre cei menţionaţi mai sus, Narcisa Iorga precizează că doreşte "să clarifice câteva aspecte, nu să intre în polemică".

Narcisa Iorga către:

LAURA GEORGESCU. "Vă asigur că voi protesta întotdeauna faţă de abuzurile oricui are puterea să ia decizii strâmbe în cadrul CNA şi cu efecte nocive asupra audiovizualului. De fiecare dată veţi spune că fac declaraţii politice? (...) acel cod etic pe care îl invocaţi are mari probleme de legitimitate, câtă vreme este adoptat cu votul a doar şapte membri CNA, dintre care doi sunt declaraţi incompatibil, respectiv în conflict de interese de către ANI. (...)", spune Narcisa Iorga, în scrisoarea deschisă.

CRISTINA TREPCEA.  "(...) ştiu cât sunteţi de absentă în dezbaterile din plenul CNA. Nu vă declaraţi nicidecum consternată atunci când Antena 1, de exemplu, prin josnicele sale emisiuni tabloide comite abateri majore de la legislaţia privind protecţia minorilor, dvs. votând întotdeauna pentru cele mai mici sancţiuni sau împotriva oricăror sancţiuni pentru acest post. Acesta este doar un exemplu, dar sunt nenumărate altele similare."

RĂSVAN POPESCU. "(....) Audiovizualul românesc, în opinia mea, se află într-o stare de degradare fără precedent tocmai din cauza moliciunii cu care i-aţi condus destinele între 2007 şi 2012 (....)".

Scrisoarea deschisă, semnată de Narcisa Iorga, în continuare:

Scrisoare deschisă în atenţia membrilor CNA şi a oricui este interesat de audiovizual

Astăzi a început un nou concurs, pentru acordarea a 26 de licenţe radio cu profil generalist. Am toate motivele să cred că şi dintre acestea, cele mai multe vor ajunge în posesia unor societăţi susţinute politic. Cele mai extinse vor polua fonic cu politică, mai ales în dramaticul an electoral care urmează. Cele mai mici vor solicita CNA, peste un an-doi, invocând motive economice, să le permită ”cedarea” licenţelor de drept. În fapt, vânzarea pe zeci de mii de euro bucata. CNA nu este o bancă de credite nerambursabile pentru politicienii zilei.

Săptămâna trecută au fost audieri pentru licenţe de radio tematice. Joi s-a decis cine merită să le primească. Şedinţa a fost publică, toţi jurnaliştii prezenţi au văzut cum s-a votat. Era evident că a fost un aranjament şi concursul a fost un simulacru.

Împreună cu un alt membru CNA, am transmis scuze tuturor acelora care au crezut că proiectele lor editoriale vor fi apreciate în mod onest şi vor avea parte de o decizie în acord cu o strategie de acoperire naţională şi de echilibrare a radiourilor tematice şi locale.

Am fost imediat acuzaţi că politizăm nejustificat un concurs, de altfel corect. Această reacţie a venit la unison din partea a patru colegi, toţi numiţi de PSD în CNA. Ceilalţi patru numiţi de PNL şi UDMR aţi avut măcar decenţa să vă abţineţi de la comentarii, ştiind că aţi fost parte la conivenţă. Motiv pentru care vă mulţumesc!

Doresc să clarific câteva aspecte, nu să intru în polemică.

În comunicatul de joi, nu am făcut nicio declaraţie politică. Singurele referiri la implicările politice în decizia CNA au fost următoarele:

1. ”Cu o singură excepţie, la fiecare licenţă au fost grupate 6 voturi ale aceloraşi 6 membri din chiar primul tur de scrutin. Cei 6 membri sunt propuşi de USL şi UDMR. Excepţia a făcut-o licenţa de la Vaslui, unde numărul voturilor a fost de patru la patru, membrii propuşi de PSD neînţelegându-se cu membrii propuşi de PNL”.

2. ”Nu a contat nici avertismentul pe care noi l-am dat asupra riscului de manelizare a pieţei radio din România aflată oricum aproape de faliment. CNA, prin votul a 6 membri, a decis astăzi să deschidă 'cutia Pandorei', acordând 2 licenţe pentru un post de radio tematic folcloric, doar pentru că solicitantul societăţii are susţinere politică. O situaţie similară s-a petrecut cu licenţele deţinute de BBC în România, care au fost preluate de către societatea unui alt om politic de aceeaşi orientare, fiind singurele pe care se difuzează manele”.

Acestea nu sunt declaraţii politice.

În replica dvs., doamnă preşedinte al CNA, Laura Georgescu, aţi invocat un cod etic care nu v-ar permite să comentaţi declaraţiile mele şi ale colegului Valentin Jucan, dar aţi spus totuşi răspicat că am făcut declaraţii ”eminamente politice, de imagine şi subiective”. Un şablon pe care dvs. îl folosiţi prea des şi mai ales atunci când cineva îndrăzneşte să aibă altă opinie decât dvs.

Vă asigur că voi protesta întotdeauna faţă de abuzurile oricui are puterea să ia decizii strâmbe în cadrul CNA şi cu efecte nocive asupra audiovizualului. De fiecare dată veţi spune că fac declaraţii politice?

Vă amintesc, doamnă Georgescu, că acel cod etic pe care îl invocaţi are mari probleme de legitimitate, câtă vreme este adoptat cu votul a doar şapte membri CNA, dintre care doi sunt declaraţi incompatibil, respectiv în conflict de interese de către ANI. Altfel spus, nu are o majoritate de voturi legitime necesare unui cod etic.

Doamnă Cristina Trepcea, de 11 ani membru CNA şi aspirantă la încă şase, v-aţi declarat consternată de modul în care am ”discreditat Consiliul” şi ne-aţi mustrat că nu înţelegem democraţia. Mă miră atitudinea dvs., mai ales că ştiu cât sunteţi de absentă în dezbaterile din plenul CNA .

Nu vă declaraţi nicidecum consternată atunci când Antena 1, de exemplu, prin josnicele sale emisiuni tabloide comite abateri majore de la legislaţia privind protecţia minorilor, dvs. votând întotdeauna pentru cele mai mici sancţiuni sau împotriva oricăror sancţiuni pentru acest post. Acesta este doar un exemplu, dar sunt nenumărate altele similare.

Domnule Răsvan Popescu, de 13 ani membru CNA şi asigurat pentru încă cinci, fost preşedinte al forului şi actualmente în conflict de interese declarat de ANI, afirmaţi fără nicio mustrare de conştiinţă că ”CNA nu face altceva decât să încerce să dezvolte această arie a posturilor tematice într-o zonă nepolitică” şi că nu vedeţi ”niciun motiv pentru care am politiza o asemenea arie, care este cât se poate de departe de zona actualităţii politice”.

Pentru dvs., dar şi pentru oricine este interesat de audiovizualul românesc, care în opinia mea se află într-o stare de degradare fără precedent tocmai din cauza moliciunii cu care i-aţi condus destinele între 2007 şi 2012, voi desfăşura mai jos detalii menite să facă lumină în privinţa argumentelor pe care le-am avut în vedere joi, când am afirmat că s-a votat la comandă.

• Acţionarul societăţii care a obţinut două frecvenţe pentru un post de manele este partener de afaceri al preşedintelui PNL Braşov Aristotel Căncescu

Dl Decebal Cotoc este asociatul unic al societăţii Adway Direction, care a solicitat 8 licenţe pentru radio tematic folcloric (Tradiţional FM), în fapt pentru manele, dacă avem în vedere precedentele. A obţinut joi două licenţe şi era pe punctul de a o obţine şi pe cea de-a treia, de la Vaslui. Timpul nu e trecut. Oricum, randamentul este maxim, dacă luăm, spre exemplu, Rock FM, care a solicitat 8 licenţe şi nu a primit niciuna.

Licenţa de la Bacău era insistent solicitată încă din 2008 de Radio Maria, postul religios al cultului catolic în limba română. N-a avut nicio şansă în faţa votului aranjat al membrilor CNA, din chiar primul tur. Radio Maria contestă acum concursul, după cum am fost astăzi informată printr-o adresă e-mail.

Dl Christian Mititelu, membru CNA şi fost director al BBC România, în cadrul audierii concurenţilor, cataloga muzica rock ca fiind o ”zdrangăneală”, în timp ce despre manele s-a limitat la a spune că nu-i plac, dar că nici nu se poate opune acestui fenomen. Nu cred în coincidenţe.

Fostele frecvenţe ale BBC România aparţin acum societăţii deţinute de către dl Decebal Cotoc, care a obţinut joi şi licenţele pentru manele. Acesta deţine toate părţile sociale în SC VIOCAN MIXMEDIA SRL (prin SC Sunny Side Up SRL) titulară a 5 licenţe audiovizuale pentru radio Impuls în Bucureşti, Constanţa, Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara.

Acestea sunt fostele licenţe deţinute în România de BBC şi apoi de către preşedintele liberal al Consiliului Judeţean Braşov Aristotel Căncescu, simpatizat de fostul director BBC România, Christian Mititelu, în prezent membru CNA. După cum singur declara în noiembrie 2012, dl Decebal Cotoc le-a cumpărat contra a câtorva sute de mii de euro de la liberalul Aristotel Căncescu. (v. Anexa nr.1).

Dl Decebal Cotoc s-a prezentat şi astăzi la concursul pentru frecevenţele de radio generaliste. A mai solicitat cinci licenţe. I-am adresat rugămintea să detalieze tranzacţia frecvenţelor BBC, cu atât mai mult cu cât Radio Guerrilla a pierdut licenţele din exact acelaşi motiv: vânzarea frecvenţelor. A negat orice referire la achiziţionare.

Cu toate acestea, inclusiv în proiectul editorial prezentat azi în faţa CNA pentru obţinerea altor 5 licenţe, la pag.4, se arată că:

” Radio Impuls a început emisia naţională în urma achiziţionării de către grupul de firme Amprenta a reţelei naţionale BBC Radio, investiţia totală ajungând in jurul sumei de 2 milioane de EURO.” (v. anexa nr. 1) Nici această frază nu şi-a asumat-o.

Mi-am exprimat convingerea că piaţa radio din România, aflată oricum într-un impas grav, trebuie protejată de tendinţa de manelizare. Avem experienţa Balcanilor, unde muzica de petrecere, numită (”popularna muzika”), de fapt manele, a ocupat locul muzicii tradiţionale (”narodna muzika”).

Consider că în funcţia pe care o ocup trebuie să am responsabilitatea deciziilor pe care le iau şi a efectelor acestora asupra mediului audiovizual.

Consider că unui om politic, oricine ar fi el, trebuie să-i spui ”nu” atunci când cere voie de la CNA să afecteze într-un fel sau altul piaţa radio din România.

Membrii CNA care au votat în favoarea radioului Tradiţional FM al partenerului de afaceri al preşedintelui PNL Braşov sunt: Monica Gubernat, Răsvan Popescu, Cristina Trepcea, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Christian Mititelu, toţi propuşi de USL şi UDMR. Exact aceiaşi au votat atât pentru licenţa de la Bacău, cât şi pentru licenţa de la Bistriţa Năsăud.

Cu toate acestea, eu sunt acuzată că politizez concursul organizat de CNA.

Ataşat, găsiţi în anexele nr. 2 şi 3 fişele acţionariatului societăţilor deţinute de către dl Aristotel Căncescu, preşedintele PNL Braşov şi al Consiliului Judeţean Braşov, precum şi grila de programe a două dintre posturile sale, care difuzează manele.

• Soţia vicepreşedintelui PNL Dan Motreanu, acţionar în societatea care a obţinut frecvenţa de la Alba Iulia.

La Alba Iulia, societatea SC Unirea Press SRL a obţinut cu uşurinţă 8 voturi din partea membrilor CNA pentru postul de radio Unirea FM. Nu a fost un proiect editorial excepţional, cum s-ar putea crede. În acţionariatul firmei apare însă soţia vicepreşedintelui PNL Dan Motreanu, vicepreşedinte PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Daniela Motreanu deţine 8,5% din acţiuni, alături de alţi 9 acţionari. (v. anexa nr. 4). În declaraţia de avere a dlui deputat PNL Dan Motreanu, apare însă domnia sa ca fiind acţionar în societatea Unirea Press Alba Iulia, iar soţia ca încasând venituri de la această societate. Vezi: http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=236&cam=2&leg=2012&pag=5&idl=1

Pentru licenţa Unirea FM au votat Laura Georgescu, Monica Gubernat, Răsvan Popescu, Cristina Trepcea, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Christian Mititelu, toţi propuşi de USL şi UDMR. Cu toate acestea, eu sunt acuzată că politizez concursul organizat de CNA, aflat, nu-i aşa, ”departe de zona actualităţii politice”, după cum se exprima nedumerit dl Răsvan Popescu.

• Slatina va fi singurul oraş din România cu două posturi de radio de sport şi fără nicio performanţă notabilă în sport

Societatea SC RADIO MAXIMA SPORT SRL (Bucureşti) a solicitat două frecvenţe pentru un radio tematic de sport: la Bălceşti (Vâlcea), de unde putea acoperi şi Craiova şi la Slatina. Comparativ cu proiectul celorlalte două societăţi care au deja reţele de radio sau televiziune de nişă sportivă, Radio Sport Total şi Digi Sport, proiectul editorial al Radio Maxima era cel puţin palid. A cerut două licenţe şi a obţinut una.

Încă o societate cu randament maxim, având în vedere că Radio Sport Total a solicitat 15 licenţe şi a obţinut una singură, iar Digi Sport a cerut 11 licenţe şi nu a obţinut nici măcar una.

Slatina a devenit singurul oraş din România cu două radiouri de sport şi nicio performanţă sportivă notabilă, cu voturile remarcabil de bine legate din chiar primul tur al următorilor membri: Laura Georgescu, Monica Gubernat, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu, Lorand Turos, toţi numiţi de USL şi UDMR. Nu ştiu să vă spun argumentele, pentru că nu a fost nicio motivare a votului.

• Cine urmează?

Săptămâna aceasta societăţile familiilor dlor Dan Voiculescu (PC) şi Eugen Nicolicea (UNPR) solicită extinderea reţelelor de radio pe care le deţin cu 7 licenţe pentru Radio ZU, respectiv 8 licenţe pentru Radio Galaxy. Familia Nicolicea s-a prezentat chiar astăzi la concurs, prin fratele, respectiv nepotul deputatului Eugen Nicolicea.

Au spus că îi interesează în mod deosebit licenţa de la Buzău unde, ”cât se poate de departe de zona actualităţii politice” (după cum vă exprimaţi dvs., dle Răsvan Popescu, în replica dată comunicatului semnat de mine şi Valentin Jucan) are colegiul de deputat dl Eugen Nicolicea.

Tot o coincidenţă în care eu nu cred este şi faptul că tocmai Răsvan Popescu, propus de PSD în CNA, l-a întrebat pe dl Nicolicea, fratele deputatului, ce localităţi l-ar interesa în mod deosebit pentru extindere. Răspunsul a fost cât se poate de sincer: Buzău, dar şi alte localităţi, ”cum consideră CNA că e mai bine”.

Anexele nr. 5 şi nr. 6 relevă acţionariatul societăţilor deţinute de familia dlui Dan Voiculescu, respectiv familia dlui Eugen Nicolicea.

De asemenea, o societate finanţată de fundaţia Communitas a UDMR solicită o licenţă la Miercurea Ciuc pentru Radio Erdely, fără nicio oră de program în limba română.

Din nordul Bucovinei vine o solicitare din partea unei societăţi care a aparţinut fiicei unui primar PDL şi care a pierdut licenţa în această vară din motive birocratice, acum solicitând reatribuirea singurei licenţe pe care o deţinea.

Aş adresa o întrebare retorică: Cine credeţi că va câştiga?

Am justificat, iată, de ce am catalogat ca fiind un ”simulacru” concursul pentru atribuirea frecvenţelor radio tematice. Îmi menţin punctul de vedere.

Atrag însă şi atenţia cu privire la responsabilitatea pe care cu toţii trebuie s-o avem câtă vreme ocupăm funcţii de demnitate publică, cu atât mai mult dacă ele sunt de decizie în audiovizual. Poate că determinarea fiecăruia dintre noi în îndeplinirea misiunii pe care o avem ţine de planurile pe care ni le facem cu privire la viitorul nostru imediat şi la viitorul pe termen lung al copiilor noştri.

CNA este o instituţie esenţială pentru generaţiile viitoare. Singurul preşedinte al CNA care a conştientizat asta a fost Ralu Filip. Din păcate, el a murit în funcţia în care a crezut.

În CNA trebuie să fie oameni puternici, care să aibă tăria să spună ”nu” unei solicitări primite de la un om politic şi să reziste la atacurile subumane ale celor plătiţi gras ca să spele creiere, iar nu să preia ei înşişi limbajul, comportamentul şi atitudinea celor din urmă. Puteţi, doamnelor şi domnilor?

Acestea nu sunt declaraţii politice.

Narcisa IORGA, membru CNA

25 noiembrie 2013

Anexele la care face referire Narcisa Iorga: anexa nr. 1 (Aristotel Cancescu a vandut frecventele BBC lui Decebal Cotoc)anexa nr. 2. Actionariatul si grila postului Super FM - SC Radio SRLanexa nr. 3anexa nr. 4 Actionariat fam. Motreanuanexa nr. 5 Actionariat fam. Voiculescuanexa nr. 6 Actionariat fam. Nicolicea, Radio Galaxy

Ştire în curs de actualizare.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • protopopescu protopopescu
    stimata doamna, daca la conducerea Itsy Bitsy se afla badea Cartan eram de acord cu dumneavoastra. dar a naibii coincidenta, acest post de radio, de altfel bun pentru copiii nostri, este condus si detinut de familia Tataru, omul care a facut toate campaniile electorale ale lui Traian Basescu de la primaria capitalei si pana azi. Omul care a fost platit in clienti pentru agentia sa de publicitate si in licente pentru radioul sotiei. Si daca imi spuneti ca din pozitia de purtator de cuvant al PDL nu ati lucrat niciodata cu Traian Basescu imi jigniti inteligenta. E bine ca luati pozitie impotriva slugilor lui Voiculescu, cu trustul caruia eu am mai multe procese pe rol - asa ca nu sunt un sustinator, dar totusi haideti sa ne uitam mai intai in ograda noastra si apoi sa dam cu parul in ceilalti. Sa nu uitam ca tot dumneavoastra, toti membri CNA ati votat pentru licenta GigaTv, postul unei slugi PDL. Si exemplele pot continua. O zi buna va doresc.
  • Narcisa Iorga Narcisa Iorga
    Stimate domnule Protopopescu, eu am devenit membru CNA in 19 octombrie 2008. De atunci, au fost organizate doar doua concursuri de acordare licente radio: unul in noiembrie 2008, cand la guvernare era inca, ce coincidenta!, PNL cu sustinerea parlamentara a PSD. CNA era condus de Rasvan Popescu (PNL), avea in componenta 8 membri propusi de PSD-PNL-PRM-UDMR, care votau, ca si cei de azi, ca la un semn, si 3 propusi de PDL-Presedintie. Pot sa va asigur ca si atunci tot la prietenii PSD-PNL-UDMR au ajuns licente, dar eu aveam doar doua luni de mandat si inca nu ma pricepeam unde si cum trebuie sa deslusesc interesele. Al doilea concurs a fost in 2011, cand s-a organizat special pentru licente radio tematice pentru copii. Cele mai multe au revenit radioului Itsy Bitsy, care nu cred ca poate fi acuzat ca promoveaza interese politice. Niciodata PDL si Presedintia nu au avut mai mult de 5 membri propusi in CNA, si asta doar pentru o perioada de cateva luni, in cursul anului 2012. In rest, PDL nu a putut propune niciodata mai mult de un membru in CNA. Majoritatea de minimum 6 a apartinut intotdeauna aliantei PSD-PNL la nivelul CNA. Pentru corecta dvs. informare, nu am lucrat niciodata cu dl Traian Basescu, dar inteleg ca sunteti victima unei propagande duse ani de zile de cativa realizatori ai Antena 3, precum si ale postarilor on line provenite cam tot din aceeasi zona. Pe site-ul CNA gasiti CV-ul meu si, cu un minim efort, puteti sa va convingeti.
  • protopopescu protopopescu
    stimata doamna Iorga, va inteleg pe deplin frustrarea. ce nu inteleg este de ce pe vremea guvernarii PDL nu erati la fel de vehementa impotriva acordarii frecventelor pe criterii politice. si atunci s-au dat licente, castigate de prieteni, parteneri, simpatizanti ai regimului. dar poate ca din postura de fosta sefa de presa a primarului Basescu nu va puteati ataca partenerii, nu-i asa?
  • escu escu
    Toate calculele (logice) sunt inutile, cat timp licentele se dau pe pile si relatii. CNA nu mai e demult ce a fost.
  • George George
    Fiecare are sanse dar la Banat Link e parca dificil, ei au o frecventa in Timisoara pe FM, dar in Timisoara reprezinta ceva peste 1% din locuitori, parca mai recomandabil era sa fie impartita si cu ceilalti, cu nemtii, si ei in jur de 1 si ceva la suta, cu ucrainienii, bulgarii din Banat. Nova Fm cu sediul in Lugoj, cei ce solicita si ei licenta pentru Resita au un nou actionar de anul asta, probabil vor sa faca o retea regionala. Cred ca cei mai puternici candidati pe Resita cred ca sunt Digi Fm si Zu.
  • Thor Thor
    Probabil și acest concurs e organizat cu dedicație, la fel cum a fost organizat cel de săptămâna trecută pentru Trinitas.

    Caz concret: frecvența 96,4 Nucet, frecvență de mare putere, câștigată de Trinitas. Respectiva frecvență „bate” de la Timișoara până la Oradea. Problema e că Trinitas are frecvențe și la Timișoara și la Arad și la Oradea! OK, va acoperi și zona rurală dintre aceste orașe, dar atunci să le cedeze pe cele pe care le avea deja!

    Precizez că nu am nimic împotriva Radio Trinitas, ba chiar consider că e un post bun și că România are nevoie de un post cultural-informativ precum acesta. Însă, odată cu această acordare, eter-ul orașului meu va fi ocupat cu 5 posturi religioase, dintre care Trinitas va fi „dublură”. Fiind oraș de frontieră, scădem frecvențele „blocate” din cauza vecinilor din Vest, scădem posturile naționale (bașca Pro FM „dublat” în majoritatea orașelor) și... cu ce mai rămânem? Unde mai e interesul publicului apărat de CNA?! Pentru Radio Trinitas Oradea a fost sacrificat un post local (R. Transilvania Beiuș, e drept, vândut pe bani buni).

    Am mai spus-o și cu alte ocazii: CNA-ul actual contribuie din plin la dispariția presei locale (în speță a radiourilor). Și bine spunea cineva pe aici: păcat de Ralu! El înțelegea radioul. Ăștia doar își bat joc.
  • daniel daniel
    Daca ar fi sa fie asa in Resita ar trebui sa castige Banat Link din Timisoara un post sarbesc..sunt f multi in Resita si in imprejurimi.dar parca vad ca o sa castige ZU,cu toate ca este Pro fm,Kiss si 21.Si un Magic fm ar fi ok .e altfel de muzica fata de celelalte!
  • George George
    Erdely Fm are sanse normale sa castige in Miercurea Ciuc, pentru ca din 10 locuitori 8 sunt maghiari, ZU a intrat la cacialma pentru frecventa de la Miecurea Ciuc. Daca luam pe teme nationaliste, ok, dar normal e sa castige Erdely, targetul ZU e deja acoperit in Miercurea Ciuc de Kiss Fm, Radio 21 si Pro Fm. Erdely are un format mai ok, mai cultural, desi in ungureste http://erdelyfm.ro/erdelyfm.pls

Trimite un comentariu

sus