Skip to main content

ULTIMA ORĂ. Pro Sport închide ediţia cotidiană pe hârtie din decembrie. Rămâne supliment săptămânal al ZF

 

captura prosport

Publicitate

Cotidianul Pro Sport îşi încetează apariţia cotidiană pe hârtie din 9 decembrie.

Din decembrie, Pro Sport va avea o variantă tipărită o singură dată pe săptămânăx, ca supliment al Ziarului Financiar, scrie Mediafax.

Lucian Lipovan, redactor-şef ProSport:

“Echipa ProSport şi-a fixat obiective importante pentru perioada următoare, iar schimbarea modelului de business reprezintă o adevărată provocare. Ne vom concentra pe tot ceea ce înseamnă digital şi ne vom adresa şi mai mult decât până acum practicanţilor de sport, pe care îi aşteptam în continuare la evenimentele noastre. Trebuie să ne reinventăm şi o vom face împreună cu sutele de mii de oameni care ne citesc şi ne privesc zilnic.”

Orlando Nicoară, CEO Mediafax Group:

"Viitorul acestui produs este în digital, iar experienţa Gândul, care, în doar doi ani, a devenit unul dintre cele mai importante siteuri din România, ne face sa fim încrezători că vom putea repeta succesul şi cu brandul Prosport."

Gazeta Sporturilor rămâne singurul cotidian. Discuţii cu Ringier

Din luna decembrie, singurul cotidian sportiv de pe piaţă va fi Gazeta Sporturilor. Publicaţia editată de Intact se află în prezent în discuţii cu grupul Ringier, care doreşte să preia titlul.

Istoriile celor două ziare sportive se împletesc. De altfel, echipa care acum se ocupă de Gazeta Sporturilor (condusă de Ovidiu Ioaniţoaia şi Cătălin Tolontan) este cea cu care Adrian Sârbu a pornit Pro Sport, acum 15 ani.

File de istorie:

  • În 1999, Gazeta sporturilor ajunge în portofoliul Ringier. Redactor-şef este numit Claudiu Şerban.
  • După o perioadă scurtă, în anul 2000, Ringier îi vinde ziarul lui Dan Voiculescu.
  • 2002-2003: Ringier face o a doua încercare de a avea un titlu sportive şi cumpără Pro Sport de la Adrian Sârbu. Pe fondul neînţelegerilor dintr echipa editorială condusă de Ovidiu Ioaniţoaia şi Cătălin Tolontan, pe de o parte şi managementul Ringier şi Răzvan Corneţeanu, pe de altă parte, toată redacţia părăseşte Pro Sportul luat de Ringier.
  • 2003. Echipa Ioaniţoaia/Tolontan migrează la Gazeta Sporturilor, în trustul Intact. Începe o luptă dură între Pro Sport şi Gazeta Sporturilor.
  • 2007. Ringier renunţă la Pro Sport. Ziarul îi este vândut înapoi lui Adrian Sârbu (care îl deţine şi în prezent).
  • 2013. După mai multe oferte făcute de-a lungul anilor, pentru a prelua Gazeta Sporturilor, Ringier ajunge la masa discuţiilor cu Intact.

Precedentul Gândul

Gândul, un alt cotidian editat de Mediafax Group, a renunţat pe 8 aprilie 2011 la varianta tipărită, devenind un produs media exclusiv digital, după cum a scris Paginademedia.ro AICI.

La momentul respectiv, Maria Apostol, director de PR si Corporate Affairs Pro TV SA, a declarat pentru Paginademedia.ro că, în urma renunţării la varianta tipărită a ziarului Gândul, "nu vor fi modificări substanţiale în echipa editorială".

Gândul era la momentul respectiv al doilea titlu important din zona quality care renunţa la apariţia pe hârtie, după Cotidianul, care a rămas doar cu ediţia online, la sfârşitul lui 2009.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vlad Vlad
    @wc. Nu ai dreptate. De la macheta, la redactie si la tot, a condus Ioanitoaia, nu Tolontan. Ioanitoaia mai are si meritul ca l-a promovat pe Tolontan mai mult impotriva dorintei lui Sarbu si l-a aparat de fiecare data. Astea nu sunt pareri, astea sunt certitudini. Din aceste motive Tolontan se poarta foarte frumos cu Ioanitoaia. Nu uita ca l-a ajutat.
  • Catalin Catalin
    Si conducerea are o parte din vina pentru disparitia de pe hartie dar tineti cont ca doar 6% dintre romani mai citesc presa pe hartie....Asta e rezultatul saraciei in Romania.Sincer sa fiu nu am mai citit dintr-un ziar de aproape 2 ani daca tin bine minte si probabil multi dintre voi de aici la fel.In cativa ani vor disparea toate ziarele in varianta print si sunt foarte sigur de asta:P.
  • W.C. W.C.
    @vlad

    ai dreptate, vladone. dar daca ai cunoaste istorie ai sti ca dupa plecarea de la sportul romanesc - unde era ioanitoaia REDACTOR-SEF, la prosport a fost promovat tolontan red-sef, iar ioanitoaia a devenit director. verifica arhiva. echipa venita de la sportul rosu era creata de ioanitoaia, dar apoi a mai modelat-o si tolontan in perioada prosport. de asta am zis de el mai intai. pentru ca vorbeam de prosport si nu de sportul rosu. am scris - ambii au merite uriase in istoria presei. cu un plus pentru ioanitoaia, care a facut istorie si pe TV.
  • Vlad Vlad
    Bai WC, repeta de 1000 de ori ca nu Tolontan a facut Prosportul, ci Ioanitoaia. Nu ma dau in vant dupa Ioanitoaia, dar a fost 90 la suta meritul lui si 10 al lui Sarbu. Ioanitoaia a adunat echipa, Tolontan nu conta pe vremea aceea, iata adevarul.
  • Cornel Cornel
    Cel mai bun ziarist ramas la ProSport este ANDRU NENCIU. E singurul ziarist polivalent, care poate scrie TOT, de la oina la fotbal. Ar mai fi ALIN BUZARIN, FLORIN MARIAN, COSTIN STUCAN si SANDU ENCIU. Restul sunt fie oameni care au valoare, dar s-au blazat, fie niste loaze. Din pacate. Oricum tot ziarul, cu tot cu sefi, nu cred ca mai numara nici 15 angajati. Dupa Craciun, nu cred ca vor ramane mai mult de 5 redactori.
  • W.C. W.C.
    pe langa flintoaca, magiun si limba, un alt personaj de desene animate era si nitica. dar bravo lui chiotea ca a facut un ziar cu de-astia.
  • W.C. W.C.
    @ clau

    nu ai dreptate. nu vreau sa se creada ca il perii, dar chiotea e chiar ziarist. au fost si altii care au stralucit pe acolo in perioada in care a fost el redactor-sef: enciu, anghel, fl. marian, kiarash, nazare, m. burlacu, nenciu, filoti, ca ziarist, nu sef, chiar si cupen cu editorialele sale. sa ma ierte cei pe care i-am omis. asta nu inseamna ca minimalizez echipa lui ioanitoaia si tolontan. oamenii astia merita toata stima si respectul, au intrat in istoria presei sportive.
  • W.C. W.C.
    sa facem o scurta caracterizare a redactorilor-sefi pe care i-a avut prosport: tolontan (1997-2003) - 10, chiotea (2003-2008) - 9, filoti (2008-2012) - 3, lipovan (2012-2013) - 4. tolontan e genial, dar chiotea a stiut sa faca din rahat bici, fara a avea bugetele de care s-a bucurat tolo. sa ne gandim numai la flintoaca, magiun si limba, care erau oameni de baza la fotbal intern. si altii au debutat in presa la prosportul lui chiotea, care stia mereu sa dea o sansa oamenilor tineri. uneori exagera, gen cazul unuia care a devenit redactor desi el venise sa se angajeze sofer sau unele secretare devenite peste noapte reporteri.
  • clau clau
    Chiotea e baiat bun, dar baiat de mingi pe langa Ioanitoaia si Tolontan. Astia chiar au vana de ziaristi.
  • W.C. W.C.
    prosport sub domnia lui chiotea era mult peste concurenta. Sa nu uitam nici ca dupa ce a plecat juma’ de redactie la fituica sport total, leul a stiut sa-si formeze iar o trupa de soc care sa mature gazeta. evident, tolo si echipa au fost ajutati apoi de trioul felix-noaghea-filoti, care au stricat echipa lui chiotea si au umplut iar redactia de jeguri. Unele reintoarse de la sport total dupa falimentul la care au contribuit din plin vor mai bifa unul!
  • amanda amanda
    @impartialul
    salut reintoarcerea ta in mediul virtual. ar trebui sa ne spui si parerea ta despre buzarin, stucan, valvoiu, stoicescu, cei care au mai ramas pe metereze.
  • Mihai Mihai
    Te-ai trezit vorbind
  • impartialul impartialul
    amir, "Cand esti condus de prosti, poti sa castigi o batalie, dar nu si razboiul" n-are a face cu inchiderea prosport. doar a grabit putin lucrurile. asta-i trendul. si gazeta va ajunge acolo.

    p.s. popeanga - cool, nenciu - brici (i-ai facut un deserviciu laudindu-l la pachet cu altii) , enciu - dubios, f marian - merge, muresan - jumatate idiot, jumatate nesimtit, andries - idiot absolut, caramavrov - sudor, lipovan - respiratie puturoasa, felix - pervers, filoti - lingerica
  • Mircea Mircea
    Nu din cauza lui Magiun a dat faliment Prosportu’. Magiun saracu’ n-avea ce cauta in presa, dar nu e vina lui ca a fost angajat si tolerat. Sunt alti Magiuni care stau pe lefuri babane si care au luat niste decizii de care ar rade chiar si Magiun.
  • Romeo Romeo
    diferenta dintre redactorii GSP si Pro Sport este cea dată de tirajele vândute. PS a intrat de mult în degringoladă și acum iți anunță sfârșitul, dat fiind și sezonul mort în fotbal. În primii ani PS a fost scris de cu totul alți oameni, dar și cei cu acces la net erau mult mai puțini, siteurile bune mult mai puține, cluburile își permiteau să achiziționeze cele 3-4 cotidiene de sport (existau și Sportul Românesc, Sport XXI, Fotbal Plus). Anii au trecut, oamenii sunt alții, noi mai bătrâni, cei tineri cu alte preferințe, posibil sătui, posibil mai superficiali. Informația a explodat pe numeroase siteuri și ele în restructurare continuă și mai rapidă. O comparație a GSP cu PS putea fi văzută și în postările cititorilor de pe cele două siteuri. Redactorii PS s-au schimbat, dar de la o egaliate aproximativă în 2008, diferența a devenit tot mai mare. Abandonul PS marchează și un trend tot mai pregnant: cel al abandonului printului și extindere pe digital (siteuri, bloguri, Facebook). Cum am hulit întotdeauna articolele care atrăgeau înjurături, nu mă bucur de închiderea PS, dar asta este viața. Prefer Sportul anilor 1972-74 (cu care am inceput să înțeleg sportul) medei de astăzi.

Trimite un comentariu

sus