Skip to main content

ULTIMA ORĂ. Pro Sport închide ediţia cotidiană pe hârtie din decembrie. Rămâne supliment săptămânal al ZF

 

captura prosport

Publicitate

Cotidianul Pro Sport îşi încetează apariţia cotidiană pe hârtie din 9 decembrie.

Din decembrie, Pro Sport va avea o variantă tipărită o singură dată pe săptămânăx, ca supliment al Ziarului Financiar, scrie Mediafax.

Lucian Lipovan, redactor-şef ProSport:

“Echipa ProSport şi-a fixat obiective importante pentru perioada următoare, iar schimbarea modelului de business reprezintă o adevărată provocare. Ne vom concentra pe tot ceea ce înseamnă digital şi ne vom adresa şi mai mult decât până acum practicanţilor de sport, pe care îi aşteptam în continuare la evenimentele noastre. Trebuie să ne reinventăm şi o vom face împreună cu sutele de mii de oameni care ne citesc şi ne privesc zilnic.”

Orlando Nicoară, CEO Mediafax Group:

"Viitorul acestui produs este în digital, iar experienţa Gândul, care, în doar doi ani, a devenit unul dintre cele mai importante siteuri din România, ne face sa fim încrezători că vom putea repeta succesul şi cu brandul Prosport."

Gazeta Sporturilor rămâne singurul cotidian. Discuţii cu Ringier

Din luna decembrie, singurul cotidian sportiv de pe piaţă va fi Gazeta Sporturilor. Publicaţia editată de Intact se află în prezent în discuţii cu grupul Ringier, care doreşte să preia titlul.

Istoriile celor două ziare sportive se împletesc. De altfel, echipa care acum se ocupă de Gazeta Sporturilor (condusă de Ovidiu Ioaniţoaia şi Cătălin Tolontan) este cea cu care Adrian Sârbu a pornit Pro Sport, acum 15 ani.

File de istorie:

  • În 1999, Gazeta sporturilor ajunge în portofoliul Ringier. Redactor-şef este numit Claudiu Şerban.
  • După o perioadă scurtă, în anul 2000, Ringier îi vinde ziarul lui Dan Voiculescu.
  • 2002-2003: Ringier face o a doua încercare de a avea un titlu sportive şi cumpără Pro Sport de la Adrian Sârbu. Pe fondul neînţelegerilor dintr echipa editorială condusă de Ovidiu Ioaniţoaia şi Cătălin Tolontan, pe de o parte şi managementul Ringier şi Răzvan Corneţeanu, pe de altă parte, toată redacţia părăseşte Pro Sportul luat de Ringier.
  • 2003. Echipa Ioaniţoaia/Tolontan migrează la Gazeta Sporturilor, în trustul Intact. Începe o luptă dură între Pro Sport şi Gazeta Sporturilor.
  • 2007. Ringier renunţă la Pro Sport. Ziarul îi este vândut înapoi lui Adrian Sârbu (care îl deţine şi în prezent).
  • 2013. După mai multe oferte făcute de-a lungul anilor, pentru a prelua Gazeta Sporturilor, Ringier ajunge la masa discuţiilor cu Intact.

Precedentul Gândul

Gândul, un alt cotidian editat de Mediafax Group, a renunţat pe 8 aprilie 2011 la varianta tipărită, devenind un produs media exclusiv digital, după cum a scris Paginademedia.ro AICI.

La momentul respectiv, Maria Apostol, director de PR si Corporate Affairs Pro TV SA, a declarat pentru Paginademedia.ro că, în urma renunţării la varianta tipărită a ziarului Gândul, "nu vor fi modificări substanţiale în echipa editorială".

Gândul era la momentul respectiv al doilea titlu important din zona quality care renunţa la apariţia pe hârtie, după Cotidianul, care a rămas doar cu ediţia online, la sfârşitul lui 2009.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gigi Stancu Gigi Stancu
    Cronica unei morti anuntate, de Gabriel Garcia Marquez, via Daniel Pancu, via Gigi Stancu

    Imi pare rau pentru numele ProSport, ziarul pe care-l cumparam in liceu facand cheta de la fetele din clasa, pe care il citeam pe sub banca la ora de matematica si care mai tarziu mi-a indeplinit visul numit RAPID. De asemenea, imi pare rau de fix cinci oameni care mai lucreza acum acolo (nu sunt la fel de indulgent ca Amir). Oricum, respectivii cinci n-au nevoie prea mare de compatimire pentru ca au valoare si sunt convins ca nu vor avea probleme in a-si gasi alt loc de munca. Sunt convins ca nici acum nu se va face curatenie si impostorii vor pleca sau vor fi dati afara dupa ultimul ziarist adevarat.
    "Intotdeauna, primul pas spre rezolvarea unei probleme este sa recunosti ca o ai!"

    In rest, cititi Click!

    :)
  • galatasaray galatasaray
    @adi

    asa e, la online se pastreaza cei mai slabi oameni - cu salarii mizere, plus 2-3 sefuleti. cred ca prosport va mai avea maxim 10 angajati.
  • Marcus Marcus
    Amire, stai calm ca daca se intorcea Ioanitoaia, Caramavrov, Lipovan si inca vreo 20 de acolo n-ar mai fi avut nici dreptul sa intre in cladire. Asa ca baietii tot sunt in castig ca mai spera un loc caldut in on-line.
  • adi adi
    Echipa Prosport, stai linistita, Orlando vegheaza pentru tine.La Gandul nu au fost modificari substantiale in echipa redactionala dupa trecerea pe online. Din 85 de ziaristi au ramas 2 sau 3, plus CTP, pus in geam ca bunica moarta pentru pensie, ca sa mai ai o senzatie usoara de quality. Adio anchete care sa deranjeze pe cineva, doar vezi aici ce s/a mai descoperit prin statistici sau furaciuni din tabloide
  • galatasaray galatasaray
    magiun! fratee, imi amintesc ca eram pe la aerofina si nazare, sef la fotbal intern pe atunci, a pus la gazeta de perete o stire scrisa de magiun, corectata cu cerneala rosie, ca la scoala. magiun e si omul care a plagiat muncitoreste - cuvant cu cuvant, virgula cu virgula - un articol din jurnalul national. nici nu stiu daca o mai fi tot pe la prosport, dar magiun e chiar un personaj pitoresc.
  • Vlad Vlad
    @WC. Incurci borcanele pentru ca nu Tolo, un megaziarist a facut echipa de la Pro, ci Ioanitoaia. Pana in 2003, cand s-a trecut la Intact, Tolo a fost membru important al echipei, dar Ioanitoaia era protos. Tolo a devenit sef la Gazeta pentru ca Voiculescu l-a perceput pe Ioanitoaia ca fiind omul lui Sarbu si l-a tras incet incet pe linia a doua. Tolo e cu scrisul, Ioanitoaia cu viziunea, de aceea au si ramas impreuna.
  • mihai mihai
    Amir tata,asa romenste ,dupa cum lauzi tu pe toata lumea Prosport nu numai ca nu trebuia sa se inchida dar ar trebui sa te trezesti dimineata la 6 ca sa il mai gaseti la chiosc!Hai ma lasi! Mi-e o sila de nedescris! Esrte un ziar care NU SE POATE CITI!!! La fel si siteul care te face sa cazi de pe scaun doar citind titlurile!!Nu mai dau exemple ca este un lucru cunoscut!Slaba pregatire a angajatilor,taierea salariilor,incompetenta sefilor care au crezut ca in tara asta vesnic se vor cumapra ternurile cu 3 dolari si se vor vinde cu 500 euro sunt doar citva motive care au dus la decaderea presei ca meserie in Romania si disparitia presei scrise!Nu va faceti griji,urmeaza GSP!!Alt ziar care traieste la respiratie artificiala!Uitati-va in ce hal a ajuns proiectul lui Tolontan si Naum, GspTV! Gsp este un alt ziar slab care mai exista doar pentru ca unii dintre angajati isi mai rotunjesc veniturile din televiziuni.Romania va fi prima tara din Europa in car va dispaea comple presa scrisa!!Daca nu ar fi interese politice acum nu mai erau Jurnalul national,EVZ sau Romania Libera!!!
  • Slick Slick
    Da' asta era ziar de sport?
  • Viktor Viktor
    Aud ca Sarbu nu s-a inteles cu Ioanitoaia la bani, desi nu cred pentru ca i-a dat la plecarea din 2003 un bonus de 1 milion de dolari. Ioanitoaia e scump, dar merita banii tocmai pentru ca stie sa ii scoata. Pacat de Prosport...
  • Vlad Vlad
    Cu habarnisti ca Nicoara si Lipovan la sefie nici nu e de mirare ce s-a intamplat. Ma mir ca Sarbu nu l-a convins pe Ioanitoaia sa se intoarca si sa puna biciul pe increzutii de la Pro, era singura solutie de supravietuire. Ioanitoaia il are pe Nicoara la degetul mic inclusiv la 2 noaptea.
  • W.C. W.C.
    @ amir
    tolontan are marele merit de a fi creat o echipa si de a o fi tinut aproape. prosport a rezistat oricum eroic multa vreme cu analfabeti veritabili printre angajati. toata lumea din presa romaneasca stie de magiun, limba si altii ca ei. oameni care daca ar fi dat azi bacalaureatul nu luau mai mult de 3 la limba romana. oameni fara studii, asa cum spune amir. e greu sa ai un produs de valoare daca e scris cu picioarele. azi - pe cine sa citesti in prosport? in afara de buzarin, florin marian, enciu, nenciu si muresanu, restul sunt pilaf. e o realitate trista. nu trebuie cautata neaparat vina numai la biroul sefilor.
  • Alin Alin
    Amir, ce ai cu florin caramavrov? :))))
  • Cornel Cornel
    @ Amir Kiarash

    Ai dreptate 100%, Amir. Nu se poate sa castigi un razboi cand in fruntea armatei sta Caramavrov, caci el este omul cu subiectele. Ai dreptate, Amire, nu e nevoie sa faci Jurnalismul ca sa fii ziarist. Caramavrov e sudor de meserie si vad ca e si redactor-sef adjunct pe viata. Lipovan, omul care nu avea nici o idee niciodata, e acum redactor-sef. Omul care a fost adus de Cornete de la Timisoara si pus PRIM redactor-sef adjunct doar ca sa dovedeasca Cornete celor din board-ul Ringier ca a meritat investitia in atatea subredactii. Subredactii care n-au produs niciodata nimic, bani aruncati (in afara de Narcis Drejan, Florin Ceausu, George Paunescu toti erau loaze). Cine a distrus concursul Divizia Fantastica, care aducea lunar 30.000 de abonati? Nu cumva Dan Filoti si Felix Draghici. Ca sa-i citez: Nu se poate, in 2008, sa mai avem un concurs arhaic, ca in 1997, cu taloane decupate.

    Da, fratilor, uite ca nu s-a putut si abonatii au plecat. Caramavrov, Lipovan, Filoti. Lor trebuie sa le multumiti din inima, cei care, din nefericire, veti ramane fara loc de munca. Si stiti care-i paradoxul? La vremuri noi, tot noi. Ce bine e sa traiesti in Romania. Eu ingrop ziarul, dar apoi tot eu sunt sef. Domnule Sarbu, va rugam sa-i puneti la dispozitie masina si sofer lui Caramavrov. Ridicati-l la rang de director. Iar soferul sa fie neaparat Gherbali. Prietenii stiu de ce!
  • Gigi Gigi
    s a vb. de revenirea lui ioanitzoaia la pro - batranul era singurul care putea salva ziarul. pacat. ce sa le ceri la lipovan sau caramavrov?! astia se zbat acum sa si pastreze lefurile gigantice si privilegiile de belferi...
  • Amir Kiarash Amir Kiarash
    „Cand esti condus de prosti, poti sa castigi o batalie, dar nu si razboiul. De asta mi-e teama cel mai mult“.

    Vorba asta mi-a zis-o un fost coleg de la ProSport, Marius Popeanga, candva, prin 2004 sau 2005.
    Erau vremurile in care ProSport inca era inaintea Gazetei Sporturilor in toate clasamentele: de vanzari, de audienta.

    Intre timp, Marius Popeanga, baiat foarte inteligent, cu doua facultati terminate, a iesit din presa.
    A devenit avocat.

    Nu stiu daca va citi aceste randuri, insa, la 7-8 ani dupa ce mi-a spus fraza cu care am inceput postarea asta, s-a dovedit ca a avut dreptate.
    Probabil, de aceea s-a si apucat de altceva.

    Intr-adevar, nu poti sa castigi un razboi, cand esti condus de prosti.
    Si asta e povestea ProSport-ului, varianta post Tolontan-Ioanitoaia.

    Pentru mine, ProSport o sa fie toata viata ziarul prin care am invatat limba romana, citindu-l zi de zi, cand eram la scoala iraniana.

    O sa fie ziarul la care chiar am visat sa lucrez si, ca sa-mi indeplinesc visul, m-am inscris la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii.

    Bineinteles, ca orice copil naiv, am crezut ca ai nevoie de Facultatea de Jurnalism ca sa fii ziarist.
    Ulterior, am descoperit ca ai nevoie de cu totul alte "calitati".

    Tin minte si acum cu ce mandrie am dus acasa, in 2003, primul ziar in care mi s-a publicat o stire la finalul careia mi-am semnat numele, in paranteza.

    A fost, probabil, momentul in care parintii m-au iertat pentru ca, in loc sa merg la Facultatea de Medicina si sa fiu doctor, ca orice alt iranian venit in Romania, am ales sa ma fac ziarist. Totodata, atunci s-au convins ca sunt sanse mari sa nu ajung sa vand ziare la semafor, asa cum si-au imaginat ei.

    Despre oamenii care au ingropat ziarul asta se va scrie mult si bine.

    Eu vreau, in schimb, sa amintesc de oamenii aia mici, care au incercat sa prelungeasca viata ProSport-ului.
    Oamenii care au muncit si nu le-au spus altora cum sa munceasca.
    Oameni de genul asta gasesti in orice redactie si, din pacate, de multe ori, trec neobservati.
    Ba mint! Sunt primii la restructurari si la taieri salariale.

    In fine:

    Florin Marian - Un tip de nota 10, un ziarist de nota 10, care n-a avut niciodata aerele unor ziaristi mult sub el. De la el am invatat enorm de mult.

    Alexandru Enciu, Andru Nenciu - Alti doi ziaristi de mare calitate. Chiar daca au ajuns sefi, n-au abandonat munca de teren ca sa le zica altora: „Ar merge si un interviu“. Daca a fost nevoie de un interviu, l-au facut chiar ei si l-au facut foarte bine.

    Catalin Muresanu - Nu suntem prieteni, nu vorbim la telefon, dar:

    *Inainte de prabusirea ziarului Sport Total, cand nimeni nu mai facea nimic acolo, fiindca toata lumea stia ca ziarul se va inchide, el si cu Alex Bradescu faceau deplasari in weekend, lipindu-se de alti ziaristi care aveau masina pentru deplasari. Isi sacrificau sambata sau duminica pentru a scrie despre un meci de la fata locului.

    *Cand am redevenit colegi la ProSport, facea parte dintr-o categorie rara: n-avea liniste pana nu gasea, zilnic, un subiect al lui.

    Mihai Andries - A facut si face un site impecabil de Liga a II-a, liga2.ro, care, la fel ca orice produs ProSport, e prost promovat.

    Florin si Vera Popescu, Mona si Adi Stroia, Bogdan si toata echipa formidabila de la lay-out.


    E clar ca ProSport nu va muri, fiindca si acum e un brand si un site puternic.

    Totusi, ar fi bine ca acum, in ceasul al 12-lea, niste oameni de acolo sa fie mai putin ipocriti.

    Citesc ca, de acum incolo, ProSport se va adresa mai mult practicantilor de sport.

    E excelent, fiindca, in 2009, inainte sa plec de la ProSport, am primit urmatorul mail cu idei de subiecte speciale de la un redactor-sef adjunct, care si acum e acolo:

    Salut,

    În ultimul timp, am simţit lipsa unor subiecte speciale care să facă diferenţa şi care să fie măcar o variantă pentru deschiderea de pagina 1. De aceea, aş vrea să reluăm lista de subiecte şi să punem responsabili clari si termene precise. Sunt câteva subiecte care se pot face uşor. Nu trebuie să trăim doar din telefoanele pe care le dăm zilnic diverşilor oameni de fotbal.

    Reiau eu. Ziceţi şi voi dacă am uitat ceva sau dacă aveţi noutăţi.

    1. N’Doye, cât de mare o are? Publicitatea să vorbească cu ăia de la Proherb sau care sunt ăia cu mărirea pensiului, poate vor să branduiască pagina

    2. Dănuţ Lupu vinde ţiglă

    3. Mateuţ şi superfata lui

    4. Brătianu II a ajuns la muncă în Italia

    5. Cei mai badboy din România. Gelaţi, cercei, răi şi pe teren, scandaluri în afara stadionului. Sa zică arbitrii care sunt cei ami răi: Marius Constantin, Alexa

    6. Un subiect discutat cu Felix si pus pe capitole de urmărit: Giovani, ascensiunea unui vagabond

Trimite un comentariu

sus