Skip to main content

ULTIMA ORĂ. Pro Sport închide ediţia cotidiană pe hârtie din decembrie. Rămâne supliment săptămânal al ZF

 

captura prosport

Publicitate

Cotidianul Pro Sport îşi încetează apariţia cotidiană pe hârtie din 9 decembrie.

Din decembrie, Pro Sport va avea o variantă tipărită o singură dată pe săptămânăx, ca supliment al Ziarului Financiar, scrie Mediafax.

Lucian Lipovan, redactor-şef ProSport:

“Echipa ProSport şi-a fixat obiective importante pentru perioada următoare, iar schimbarea modelului de business reprezintă o adevărată provocare. Ne vom concentra pe tot ceea ce înseamnă digital şi ne vom adresa şi mai mult decât până acum practicanţilor de sport, pe care îi aşteptam în continuare la evenimentele noastre. Trebuie să ne reinventăm şi o vom face împreună cu sutele de mii de oameni care ne citesc şi ne privesc zilnic.”

Orlando Nicoară, CEO Mediafax Group:

"Viitorul acestui produs este în digital, iar experienţa Gândul, care, în doar doi ani, a devenit unul dintre cele mai importante siteuri din România, ne face sa fim încrezători că vom putea repeta succesul şi cu brandul Prosport."

Gazeta Sporturilor rămâne singurul cotidian. Discuţii cu Ringier

Din luna decembrie, singurul cotidian sportiv de pe piaţă va fi Gazeta Sporturilor. Publicaţia editată de Intact se află în prezent în discuţii cu grupul Ringier, care doreşte să preia titlul.

Istoriile celor două ziare sportive se împletesc. De altfel, echipa care acum se ocupă de Gazeta Sporturilor (condusă de Ovidiu Ioaniţoaia şi Cătălin Tolontan) este cea cu care Adrian Sârbu a pornit Pro Sport, acum 15 ani.

File de istorie:

  • În 1999, Gazeta sporturilor ajunge în portofoliul Ringier. Redactor-şef este numit Claudiu Şerban.
  • După o perioadă scurtă, în anul 2000, Ringier îi vinde ziarul lui Dan Voiculescu.
  • 2002-2003: Ringier face o a doua încercare de a avea un titlu sportive şi cumpără Pro Sport de la Adrian Sârbu. Pe fondul neînţelegerilor dintr echipa editorială condusă de Ovidiu Ioaniţoaia şi Cătălin Tolontan, pe de o parte şi managementul Ringier şi Răzvan Corneţeanu, pe de altă parte, toată redacţia părăseşte Pro Sportul luat de Ringier.
  • 2003. Echipa Ioaniţoaia/Tolontan migrează la Gazeta Sporturilor, în trustul Intact. Începe o luptă dură între Pro Sport şi Gazeta Sporturilor.
  • 2007. Ringier renunţă la Pro Sport. Ziarul îi este vândut înapoi lui Adrian Sârbu (care îl deţine şi în prezent).
  • 2013. După mai multe oferte făcute de-a lungul anilor, pentru a prelua Gazeta Sporturilor, Ringier ajunge la masa discuţiilor cu Intact.

Precedentul Gândul

Gândul, un alt cotidian editat de Mediafax Group, a renunţat pe 8 aprilie 2011 la varianta tipărită, devenind un produs media exclusiv digital, după cum a scris Paginademedia.ro AICI.

La momentul respectiv, Maria Apostol, director de PR si Corporate Affairs Pro TV SA, a declarat pentru Paginademedia.ro că, în urma renunţării la varianta tipărită a ziarului Gândul, "nu vor fi modificări substanţiale în echipa editorială".

Gândul era la momentul respectiv al doilea titlu important din zona quality care renunţa la apariţia pe hârtie, după Cotidianul, care a rămas doar cu ediţia online, la sfârşitul lui 2009.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Una Una
    Cred ca nen'tu felix draghici, cand a vazut ca l-a catalogat cineva egocentrist, a dat fuga la dex sa vada daca e ceva ce vine de la centrul...terenului. Felix e doar frustrat, atat.
  • Vasile Vasile
    ProSport a platit pana la urma tribut unui management execrabil care s-a derulat incepand din 2008. Groparii ziarului se cheama Felix Draghici, Cosmina Noaghea, Orlando Nicoara, Dan Filoti, Lucian Lipovan. Numele lor va ramane in cartea neagra a ziarului. Ei au distrus in totalitate mostenirea Ringier, un trust profesionist, care stia sa faca presa. Nu toata lumea are geniul lui Sarbu, asta e realitatea. Felix Draghici e doar un egocentrist, Noaghea e buna doar de resurse umane, s-o bui director e o infamie, Orlando e si el limitat, Filoti scrie bine, dar n-are sange-n instalatie si e mitoman de profesie, iar Lipovan e de apreciat doar ca fan Poli Timisoara si expert in jocurile de calculator. Viitorul ziarului ar fi putut fi mult mai bun daca sefii de la Media Pro ar fi stiut ca o afacere nu poate fi profitabila cu amatori.
  • dinu dinu
    Ce trist....Auzi, succesul Gandul :))! vai de curu lui de succes! nici nu stiam ca mai exista
  • adi adi
    Este trist. Stiu multi oameni de acolo. Oameni chiar buni. Evident, nu toti erau buni. Păcat că mai moare un ziar
  • Daniel Daniel
    Urmeaza Gazeta.... nici acolo lucrurile nu sunt prea stralucite, defapt nu exista ziar pe profit.
  • Pav Pav
    ȘOCANT! ULUITOR! CUTREMURĂTOR!
  • Cristian Cristian
    Pro Sport nu va avea mai multi cititori online fara editia print.
    Sper ca se detabloidizeaza daca nu mai apare in varianta print.

Trimite un comentariu

sus