Skip to main content

Un documentar nominalizat la Oscar, despre efectele exploatării gazelor de şist, duminică pe B1 TV

 

gasland-articleLarge
Captură din documentarul GasLand

Publicitate

B1 TV difuzează duminică, de la ora 20.00, GasLand "Ţinutul gazului", un documentar despre efectele nocive pe care le presupune exploatarea gazelor de şist în Statele Unite.

Documentarul american, nominalizat la Premiul Oscar la categoria Cel mai bun film documentar, în 2011, are acţiunea centrată pe diverse comunităţi din Statele Unite ale Americii, care au de suferit după exploatarea gazelor din zonele în care trăiesc.

Materialul este centrat pe o anumită metodă de foraj orizontal şi fracturare hidraulică, despre care se presupune că are un impact dezastruos asupra mediului şi a sănătăţii oamenilor.

Realizatorul documentarului a petrecut mult timp cu oamenii în propriile case şi pe proprietăţile lor din Colorado, Wyoming, Utah ori Texas şi a discutat cu nenumărate persoane care au boli cronice, din cauza aerului şi apei contaminate.

După difuzarea documentarului, Nadia Ciurlin va dezbate acest subiect controversat din studioul B1 TV, alături de economistul Ionel Blănculescu, Remus Cernea, Partidul Verde şi jurnalistul B1, Andrei Bădin.

În continuare, trailer-ul documentarului:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • udialan udialan
    lucrurile PAR clare: explorarile gazelor de sist si cianurile pt aur - nu sunt benefice mediului/omului!

    * CE NU E CLAR: cine ii manevreaza pe AIA din strada - "frumosii" cu sticluta!

    ** si UNDE ERAU aceiasi "frumosi" cat si sticluta ldin dotare in VARA trecuta, dupa reinscaunarea - UMILITOARE PT UN NEAM - a lui Basila ?! erau la mare? sticla, pe val?

    ***audienta B1TV: 0,00...
  • nadia nitov nadia nitov
    cinstit? daca basescu nu-si pierdea guvernul si el ar fi pus botul la gazele de sist pentru ca il doare in acelasi loc ca si pe ponta de vietile romanilor! banul sa iasa pentru ei si atat! noi suntem pierderi colaterale!

Trimite un comentariu

sus