Skip to main content

Afirmaţiile lui Cheloo, taxate de CNA cu 10.000 de lei

 

Cheloo

Publicitate

Antena 1 va plăti 10.000 de lei pentru afirmaţiile făcute de Cheloo, jurnat la X Factor, la adresa unui concurent gay, participant la show-ul de talente.

Amenda, propusă de Cristina Trepcea, a fost votată de şapte dintre cei nouă membri CNA prezenţi în şedinţa de astăzi. O altă propunere de amendare i-a aparţinut Narcisei Iorga care a propus 80.000 de lei.

Reamintim că în ediţia X Factor din 24 noiembrie, Cheloo i s-a adresat unui concurent, Paulo Lagana, care şi-a recunoscut orientarea sexuală, spunându-i „Ai cântat, eu dispreţuiesc tot ceea ce eşti, ce reprezinţi şi ţara asta te va trimite acasă cu siguranţă". După acest moment, au început să curgă reclamaţiile la CNA, ajungându-se la peste 700.

Mirela Bomboe, reprezentantul Antena Group la CNA, a explicat: „Fiecare membru al juriului şi-a exprimat un punct de vedere. La fel a făcut şi Cheloo. A fost o emisiune în direct, a fost opinia lui, nu a fost împărtăşită de ceilalţi membri ai juriului. Fiecare a intervenit. Nu e existat nicio instigare la ură, la violenţă”.

Cristina Trepcea – Cei trei reprezintă postul, iar postul nu s-a pronunţat deloc pe acest subiect.

Mirela Bomboe – A fost o reacţie spontană. Asta este, sunt păreri şi pro şi contra, iar fiecare are dreptul la propria opinie. Nu încerc să apăr, dar aţi văzut că fiecare a încercat să acopere şi să meargă mai departe.

Cristina Trepcea, membru CNA – Acesta este un subiect extrem de delicat şi nu cred că în legătură cu acest subiect. Cred că suntem într-un moment în care trebuie să dăm un semnal dacă ni se pare sau nu în regulă. În astfel de situaţii, în „ţările calde” curg scuzele postului. Nu am văzut nimic în acest caz. Nu suntem în 1900 toamna. În alte părţi asemenea situaţii au fost rezolvate într-o manieră extrem de elegantă.

Valentin Jucan, membru CNA – Producătorii ştiau foarte bine că o astfel de prezenţă va incita, şi din punctul meu de vedere se bazau pe reacţia unui astfel de personaj, Cheloo. Este vina radiodifuzorului că a creat acest moment. Cred că asta a fost şi ideea.

Tot în şedinţa de astăzi s-a discutat şi o sesizare referitoare la Antena 3 despre modul în care a prezentat postul de ştiri un fragment trunchiat din rechizitoriul în care Dan Voiculescu este cercetat pentru privatizarea frauduloasă a Incstitutului de Cercetări Alimentare. „Toţi cei implicaţi au acţionat în interesul GRIVCO din considerente telepatice ori din necunoaştere sau prostie”, este fraza care ar fi fost scoasă din context.

Şi în acest caz, Narcisa Iorga a propus o amendă 100.000 de lei, însă nu a avut decât două voturi.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • george george
    E ok...Cheloo inca lucreaza acolo iar CNA-ul nu a dat o amenda dezastru.
    Trebuia sa dea totusi o amenda,altfel Europa cea plina de euro-parlamentari homosexuali ne sarea in cap.Cheloo nu a facut decat sa exprime un punct de vedere .Nu are nimeni nimic cu gay-ii in tara asta, atata timp cat o fac acasa si nu dezmatat,pe strada,in vazul tuturor.
  • amalia amalia
    Nu, nu a fost amendat numai pt ca si-a exprimat parerea intr-un mod foarte ofensiv, ci pt ca un membru al juriului nu ataca concurentii si nu decide ca intreaga tara te va trimite acasa.
    Dintre atatia artisti talentati si educati si manierati, exact acest personaj a fost ales in juriu?
  • Sabin Sabin
    Deci cam atâta iei amenda dacă îți spui opinia într-o tara libera??
  • maria munteanu maria munteanu
    de ce este sanctionat?????????????/ca a avut o parere personala despre gay?????????????mi se pare penibil.
  • Andrei Rinea Andrei Rinea
    Trist ca s-a ajuns sa fi bun de plata daca respingi raul. Vine un anormal trambitandu-si anormalitatea si suntem buni de plata ca ii spunem "anormal".
  • PETRUS PETRUS
    Aceasta amenda reprezinta inca un abuz al CNA-ului. Sunt convins ca aceasta amenda o sa fie anulata in instanta.
  • catalin catalin
    Pai suntem in Romania esti discriminat si daca nu ai iPhone sau daca ai, si atunci de ce ai, daca nu ai un deget nu te angajeaza chiar daca poate ai fi mai bun decat unul care le are pe toate, pe penibilul ala de cheloo sau cum il cheama ca n-am auzit de el pana acum, trebuie sa-l ignoram fiind ca nu inseamna nimic. Sunt de acord cu libera exprimare, nu sunt de acord cu cretinismul!

Trimite un comentariu

sus