Skip to main content

B1 TV, somat de CNA după ce Radu Banciu l-a jignit pe Mircea Badea

 

Radu Banciu

Publicitate

Postul B1 TV a fost sancţionat cu somaţie publică de către Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru limbajul injurios al lui Radu Banciu la adresa lui Mircea Badea.

Jurnalistul de la B1 TV l-a numit pe Mircea Badea, în emisiunea difuzată pe 28 noiembrie "dobitoc", "bou" şi "handicapat". Ieşirea lui Banciu a atras 50 de sesizări la Consiliul Naţional al Audiovizualului, printre care şi una de la Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrucât realizatorul a folosit apelativul de „handicapat”.

„Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) nu ia atitudine în conflictul celor doi moderatori, ci doreşte doar să sublinieze că în cazul acestui conflict se stigmatizează şi se promovează violenţa de limbaj raportat la grupurile persoanelor cu dizabilităţi”, se arată în sesizarea celor de la CNCD

Somaţia a fost propusă de Laura Georgescu, preşedintele CNA, şi a fost aprobată cu unanimitate de voturi.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ce sanctionare? Asta merita calcat pe vcap direct. Imbecil...
  • somația era pentu că banciu nu l-a descris complet pe măscărici, nu?
    :)
  • CNA este absolut partinitor.L-a iertat pe Mircea Badea de nenumarate ori pentru injurii si cuvinte mult mai dure.Banciule ,noi te iubim si te admiram cu toata somatiile pe care le primesti.Te-am votat si la topul CASINO.esti cel mai tare. Aurel Cormiz
  • Postul de televiziune B1 ar fi trebuit amendat. Somatia nu reprezinta nimic, absolut nimic.
  • ...mai avea nevoie de ceva epitete sa-l descrie corect pe pacaliciul de badea.
  • cum sa jigneasa? vai de mine, el face un PAMFLET, cuvant dupa care se ascund toti dobitocii.
  • qwerty-vorbesti ce gandesti sau Voiculescu te ameninta daca nu scrii :)
  • doar somaţie? ticălosul ăsta jigneşte în fiecare seară pe cineva. pentru cuvinte mult mai cuminţi alţii au fost amendaţi dur financiar. pe când o suspendare a emisiei pentru 10 minute, chiar o reducere a duratei licenţei postului. poate aşa îl scot pe individ de pe post.

Trimite un comentariu

sus