Skip to main content

Crăciun “Negru”. Finala Vocea României, depăşită de specialul cu copii al lui Dan Negru

 

Vocea României din acest an este Mihai Chiţu, din echipa lui Horia Brenciu

Publicitate

Dan Negru a fost Vocea României. Negru şi Magic Star (o ediţie specială Next Star de Crăciun) au “cântat” ceva mai tare decât finaliştii de la Vocea României. A treia finală Vocea României de pe Pro TV a fost depăşită de emisiunea de pe Antena 1 pe intervalul de intersecţie.

Finala din acest an a urmat un tipar asemănător cu ediţiile precedente, care au fost difuzate tot a doua zi de Crăciun: a pierdut pe intersecţia cu principalul program al Antenei 1, dar a fost pe prima poziţie pe tot intervalul (Vocea României fiind mai lungă).

Şi celelalte ediţii, care au avut loc în anii trecuţi tot pe 26 decembrie, au fost depăşite de contraatacul Antenei: prima finală, din 2011, a fost după Crăciunul cu Nae şi Vasile, iar anul trecut filmul King Kong a depăşit Pro TV pe intervalul finalei Vocea României la nivel urban.

Singurul segment care a rămas al Pro TV a fost cel comercial (18-49 de ani), unde Vocea a fost pe primul loc.

Paginademedia.ro vă prezintă audienţele finalei Vocea României, câştigată de Mihai Chiţu, "elevul" lui Horia Brenciu, dar şi cifrele de pe intersecţia cu emisiunea lui Dan Negru.

De remarcat poziţia bună a postului de muzică populară Etno TV, deţinut de Silviu Prigoană, pe audienţele de la nivel naţional: locul 3!

1. Intersecţia Vocea României - Magic Star. Negru a luat Vocea pe naţional şi la oraşe. Pro-ul a avut comercialul

Vocea României şi Magic Star (un Next Star special) s-au intersectat trei ore şi jumătate. Pe intervalul de intersecţie, Antena 1 a fost pe primul loc, atât la nivelul întregii ţări, cât şi la oraşe. Diferenţa a fost de ordinul zecilor de mii de telespectatori.

La nivel naţional, pe intervalul de intersecţie, la Magic Star se uitau 1,82 milioane de români pe minut, cu 30.000 mai mulţi decât la finala Vocii. La oraşe, Negru avea 1,05 miloiane de telespcetatori, cu aproape 60.000 mai mulţi decât Pro.

Pro TV a avut prima poziţie la publicul comercial: 539.000 de persoane între 18 şi 49 de ani, faţă de 430.000 la Negru.

2. Vocea României, întregul interval: Pro TV, primul pe toate targeturile

După durata întregii emisiunii (care s-a întins până la 00.30), Pro TV a fost pe prima poziţie pe toate targeturile: naţional, urban şi comercial). Diferenţa a fost dată de cifrele obţinute în ultima jumătate de oră, când au fost anunţaţi câştigătorii.

La nivel naţional, media pe toată Vocea a fost de 1,8 milioane de persoane (plus 100.000 faţă de Antena 1), iar la oraşe s-au uitat 1,01 milioane de români (plus 40.000 faţă de Antenă).

Pe segmentul comercial (18-49 de ani) au fost 552.000 de persoane, faţă de 404.000 la Antena 1.

Audienţele posturilor TV joi, 26 decembrie, pe intervalul de intersecţie Vocea României – Magic Star (20.29-23.57):

NATIONAL URBAN
Antena 1 1.825.000 telespectatori pe minut (9,6 rating) Antena 1 1.052.000 (10)
Pro TV 1.794.000 (9,4) Pro TV 991.000 (9,4)
Etno 458.000 (2,4) Kanal D 238.000 (2,3)
Kanal D 420.000 (2,2) Antena 3 228.000 (2,2)
National 325.000 (1,7) National 192.000 (1,8)

Audienţele posturilor TV joi, 26 decembrie, pe intervalul finalei Vocea României (20.29-00.25):

NATIONAL URBAN
Pro Tv 1.803.000 telespectatori pe minut (9,5 rtg) Pro TV 1.013.000 (9,7)
Antena 1 1.697.000 (8,9) Antena 1 969.000 (9,2)
Etno 414.000 (2,2) Kanal D 232.000 (2,2)
Kanal D 408.000 (2,1) Antena 3 214.000 (2)
National 311.000 (1,6) National 183.000 (1,7)

Finala 1: 26 decembrie 2011. Nae şi Vasile au acoperit Vocea

În urmă cu doi ani, pe 26 decembrie, Vocea României avea prima finală, câştigată atunci de Ştefan Stan.

La nivel urban, Vocea a fost urmărită de aproape un milion de telespectatori pe minut. Pe tot intervalul, finala a fost pe primul loc, mai puţin pe intersecţia cu un program de pe Antena 1.

Antena 1 a contraatacat cu Crăciun cu Nae şi Vasile, iar producţia de divertisment a fost peste Vocea Pro-ului la oraşe. Nae Lăzărescu şi Vasile Murariu au avut 200.000 de telespectatori în plus faţă de Vocea României.

Cifrele primei finale, AICI.

Finala a doua: 26 decembrie 2012. Răcnetul lui King Kong a acoperit Vocea României

Antena 1 a pus un film peste a doua finală Vocea României, anul trecut. Pe intersecţia cu filmul King Kong, finala Vocii, câştigată de Julie Mayaya, a fost pe locul doi la nivel urban, după Antena 1.

King Kong a fost peste Vocea României la oraşe, dar pe locul doi la nivelul întregii ţări şi pe segmentul comercial.

Cifrele celei de-a doua finale, AICI.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Expertul F.C., Expertul F.C.,
    @catalin, Vedem de revelion cati manelisti vor fi la ProTV si cati la antenuta1! ! ProTV SA este in proprietatea CME, in timp ce gandul si prosport sunt in proprietatea lui Adrian Sarbu.
  • dan dan
    bravo dan pt ce... pt o emisiune inregistrata?! oricum majoritatea celor de aici nu inteleg diferenta intre targetul national, urban si cel comercial... cel national si urban dau bine la imagine dar pt o televiziune tot ce conteaza este cel comercial pt ca acela este reprezentativ pt agentile de publicitate si de acolo vin banii. Ca va place sau nu PRO este inca nr 1 cand tragem linie la sfarsit de an si asta la distanta considerabila fata de urmaritori iar faptul ca in unele zile mai este depasit de cate o alta statie tv (a1 sau kanal D) este ceva normal insa din pacate sau din fericire (tine de gusturi) sunt mici insule si cam atat. Dupa mine singura tv generalista care a mai luptat cu Pro prin productii proprii au fost cei de la Prima dar e ceva timp de cand nu au mai adus ceva nou si notabil
  • Catalin Catalin
    Nu stiu daca au furat formatul, l-au inventat ei s-au l-au cumparat, auzisem ca-i un format autohton de asta am spus ca-i 100% romaneasca emisiunea, nu detin mai multe informatii! Imi cer scuze daca am gresit cu ceva. Despre manele, cei de la PRO au fost primii care au invitat manelisti in emisiunile lor (vezi Teo pe vremuri), au fost deschizatori de drumuri la multe prostii. Gandul si Prosport sunt in acelasi trust cu celelalte, daca A3 este entitate separata de celelalte asta inseamna ca nu face parte din trust sau cum ?
  • mile mile
    si pro tv nu invita manelisti la maruta sau de revelion , chiar acum am vazut ca o televiziune din serbia , pink tv , va difuza avatar pe 1 ianuarie, il voi urmari
  • Antonia Antonia
    "La!"

    P.S. Daca ai creierul mic mai mare decat creierul mare, s-ar putea ca meseria ta sa fie cea de "postac". Atat!
  • Expertul F.C., Expertul F.C.,
    @ catalin, gandul.info si prosport nu apartin de ProTV SA. Manelistii sunt la antenuta 1, nu la ProTV. dan negru invita de revelion toate maimutele urlatoare de manele. Antenuta1 a cumparat formatul next star de la canadieni?sau la furat?
  • Catalin Catalin
    Sa nu mai spun ca site-urile lor au ajuns de tot rasul, au transformat un produs de calitate gen Gandul intr-un gunoi, ProSport-ul l-au falimentat iar sport.ro este un site de manelisti si retardati. Pe radio au dat chix cu InfoPro iar ProFm ia bataie si de la radiouri de cartier. Despre ce profesionisti vorbim? Astia dupa ce ca sunt de toata jena mai sunt si infumurati.
  • Catalin Catalin
    Nu neg meritele Pro-ului in dezvoltare tv din Romania insa a facut si mult rau, din disperare au ajuns sa faca lucruri demne de condamnat, au inventat persoane odioase, au dus manelele la nivelul urmator, etc.. Pro-ul si OTV-ul sunt responsabile pentru starea jalnica a continutului programelor tv, au dus mizeria la un alt nivel, ei au fost deschizatorii de drumuri dupa care s-au luat ceilalti.
  • Catalin Catalin
    Dan, modul haotic si plin de insulte este un simptom al unui dezechilibru chimic la nivelul creierului. Felul cum caracterizezi tu o persoana doar pe baza unei contre la un comentariu de-al tau denota lipsa de caracter si un vocabular slab si plin de lacune. Omule mergi la un control de specialitate urgent, jobul de postac nu-ti face bine.
  • mile mile
    cand se va difuza si la noi filmul avatar ?
  • mile mile
    conteaza profitul
  • Expertul F.C., Expertul F.C.,
    @catalin, cred ca nu vezi bine! dan negru este cel mai mare pacalici de pe TV. Nu mai minti lumea, next star nu e un format original romanesc. next star este un format Canadian.
  • qwerty qwerty
    doar ProTV si Antena1 investesc ceva in televiziune in tara asta? restul someaza? daca nu ma intereseaza urletele lui Negru si facatura de Vocea Romaniei, atunci ce pot sa vad pe 26 decembrie la tv? TVR a venit cu un film englez amarat, Prima cu "Podurile din Madison County", KanalD a scos de asemenea un film de mana a treia. Cedeaza posturile deliberat lupta cu ProTV, e criza atat de mare sau oamenii care stabilesc programele sunt foarte slab pregatiti?
  • dan dan
    Apropos, am impresia ca am intrat in discutie cu o persoana debila mintal :)) Eu nu iubesc nici pro-ul, nici antena, mi se par deplasate si puerile aceste devotamente declarate pe net. imi spuneam doar parerea si chiar am criticat decizia pro de a difuza finala Vocea Romaniei in a doua zi de craciun. Raspunsul tau a sunat ca o acuza, de parca as ridica eu in slavi Pro TV, cand tocmai tu alcatuiesti ditai ceaslovul cu laude adresate hantenelor.
    Gandul ca există oameni care pun atâta suflet in razboiul Pro TV vs. Antena ma sperie, sincer. Ma intreb cum arata viata de toate zilele a unei persoane care nu are altceva mai important de facut decat sa se certe care televiziune e mai smecheră. Get a life :)))
    Spuneam doar ca, in ochii mei, Pro TV e de departe postul tv profesionist. Are o imagine curata, un aer tineresc, aproape premium. Iar formatele internationale sunt chiar respectate, ca de-aia si dau bani pe ele, spre deosebire de x factorul antenei care anul acesta a fost macelarit, de exemplu. Spun asta cu tot obiectivismul. Nu am interese de niciun fel sa tin partea cuiva, who gives a shit anyway xD
  • dan dan
    Wikipedia: The Next Star is a Canadian reality television show on YTV hosted by Adamo Ruggiero (seasons 1-5) and Carlos Bustamante. (season 6). The show is a competition to find the most talented singer in Canada who is under 15 years of age to win and become "the next star".

    Câtă originalitate 100% romaneasca, mai Cătălin :)) oare formatul a fost cumparat de Antena, sau doar "imprumutat"? Iti multumesc mult ca imi amintesti cum ma cheamă la fiecare fraza

Trimite un comentariu

sus