Skip to main content

EXCLUSIV. Cristi Burci a semnat ieri preluarea Prima TV. Burci confirmă preluarea. Radiourile şi Kiss TV merg la o altă companie

 

Cristi Burci - Sursa foto: QMagazine.ro
Cristi Burci - Sursa foto: QMagazine.ro

Publicitate

Prima TV revine la primul proprietar, Cristi Burci. Burci, în prezent, proprietarul Adevărul Holding şi reprezentanţii Prima TV au semnat ieri actele de vânzare.

Tranzacţia către Burci se referă doar la postul Prima TV. Contactat de paginademedia.ro, Cristi Burci nu a comentat informaţiile, dar a confirmat faptul că actele privind preluarea Prima TV au fost semnate.

Cristian Burci va deveni proprietarul Prima TV după ce tranzacţia va fi avizată de Consiliul Concurenţei.

Ce se va întâmpla cu Kiss FM şi Kiss TV?

Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, posturile de radio Kiss FM, Magic FM, Rock FM şi staţia Kiss TV vor fi preluate de compania grecească Antenna Group, care s-a aflat şi ea în negocierile pentru Prima TV.

ProSieben Sat, compania care deţine în România SBS Broadcasting, a anunţase în raportul său de activitate că intenţionează să vândă operaţiunile pe care le deţine în România şi în Ungaria.

Informaţii despre vânzarea Prima TV au început să apară din toamnă, când jurnalistul Cătălin Tolontan a anunţat RCS&RDS este în discuţii pentru achiziţia televiziunii de divertisment.

La puţin timp după aceea, şi Dragoş Stanca, general manager Think Digital, a anunţat pe blogul său de interesul grupului grec Antenna Group de a intra pe piaţa din România.

Prima TV a fost lansat de Cristian Burci, actualul proprietar al ziarelor Click! şi Adevărul, în decembrie 1997, pe licenţa postului Amerom. În 2005, omul de afaceri a vândut postul către SBS Broadcasting. Burci reintră în posesia Prima TV la doar câteva zile după ce postul de televiziune a împlinit 16 ani de la lansare.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tudor Tudor
    Prima tv mai e tinuta de Carcotasii si restul emisiunilor de divertisment. Dar in ultimii ani au cam scazut in calitate toate emisiunile. La Carcotasii nu mai este Huidu, Mondenii nu mai sunt ce erau, iar filme bune nu prea mai dau. Titanic si Godzilla prima data la Prima le-am vazut. Inainte dadeau filme bune, era competitie intre ei si Protv.
  • reporter reporter
    că se întoarce la postul ca de cartier? (sic!)
    :)
  • baneasa calling baneasa calling
    prima tv a ajuns o ruina... si-au pierdut relevanta de ani buni... ramane de vazut daca se mai poate face ceva.
  • Marian Marian
    Citesc ca-i trist, ca-i o lovitura. Cum naibii? Burci n-a distrus Prima, Burci a reusit sa faca dintr-un post ca de cartier (Amerom) un post tv national, cu urcusuri si coborasuri, dar a functionat. Ma bucur ca se intoarce.
  • Expertul F.C., Expertul F.C.,
    Psd se pregateste de Campania electorala din 2014.
  • reporter reporter
    ah, au ieșit actele de la notar... acuma tre să se ducă burci să-și facă haine noi, nu-l mai încap astea...
    :)
  • Adi Adi
    Saracii ,oamenii aia de la Prima au primit o lovitura de sarbatori!Cine isi mai aduce aminte cum a distrus Burci Primatv ??Unii inca mai sunt acolo si probabil sunt ingroziti cand aud de Burci!!
  • kkozoo kkozoo
    o zi trista!

Trimite un comentariu

sus