Skip to main content

EXCLUSIV. Cristi Burci a semnat ieri preluarea Prima TV. Burci confirmă preluarea. Radiourile și Kiss TV merg la o altă companie

 

Cristi Burci - Sursa foto: QMagazine.ro
Cristi Burci - Sursa foto: QMagazine.ro

Publicitate

Prima TV revine la primul proprietar, Cristi Burci. Burci, în prezent, proprietarul Adevărul Holding și reprezentanții Prima TV au semnat ieri actele de vânzare.

Tranzacția către Burci se referă doar la postul Prima TV. Contactat de paginademedia.ro, Cristi Burci nu a comentat informațiile, dar a confirmat faptul că actele privind preluarea Prima TV au fost semnate.

Cristian Burci va deveni proprietarul Prima TV după ce tranzacția va fi avizată de Consiliul Concurenței.

Ce se va întâmpla cu Kiss FM și Kiss TV?

Potrivit informațiilor paginademedia.ro, posturile de radio Kiss FM, Magic FM, Rock FM și stația Kiss TV vor fi preluate de compania grecească Antenna Group, care s-a aflat și ea în negocierile pentru Prima TV.

ProSieben Sat, compania care deține în România SBS Broadcasting, a anunțase în raportul său de activitate că intenționează să vândă operațiunile pe care le deține în România și în Ungaria.

Informații despre vânzarea Prima TV au început să apară din toamnă, când jurnalistul Cătălin Tolontan a anunțat RCS&RDS este în discuții pentru achiziția televiziunii de divertisment.

La puțin timp după aceea, și Dragoș Stanca, general manager Think Digital, a anunțat pe blogul său de interesul grupului grec Antenna Group de a intra pe piața din România.

Prima TV a fost lansat de Cristian Burci, actualul proprietar al ziarelor Click! și Adevărul, în decembrie 1997, pe licența postului Amerom. În 2005, omul de afaceri a vândut postul către SBS Broadcasting. Burci reintră în posesia Prima TV la doar câteva zile după ce postul de televiziune a împlinit 16 ani de la lansare.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Prima tv mai e tinuta de Carcotasii si restul emisiunilor de divertisment. Dar in ultimii ani au cam scazut in calitate toate emisiunile. La Carcotasii nu mai este Huidu, Mondenii nu mai sunt ce erau, iar filme bune nu prea mai dau. Titanic si Godzilla prima data la Prima le-am vazut. Inainte dadeau filme bune, era competitie intre ei si Protv.
  • Citesc ca-i trist, ca-i o lovitura. Cum naibii? Burci n-a distrus Prima, Burci a reusit sa faca dintr-un post ca de cartier (Amerom) un post tv national, cu urcusuri si coborasuri, dar a functionat. Ma bucur ca se intoarce.
  • Saracii ,oamenii aia de la Prima au primit o lovitura de sarbatori!Cine isi mai aduce aminte cum a distrus Burci Primatv ??Unii inca mai sunt acolo si probabil sunt ingroziti cand aud de Burci!!

Trimite un comentariu