Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: H.R. Patapievici, victimă a mafiei înmormântărilor

 

Presa de azi, 19 decZiarul Adevărul îşi deschide ediţia de astăzi cu un articol despre scriitorul Horia Roman Patapievici (preşedinte al Institutului Cultural Român), care se numără printre victimele "Mafiei Cioclilor" - un dosar în care "mai mulţi angajaţi SMURD şi din Poliţie sunt acuzaţi că luau bani de la nişte firme de pompe funebre ca să dea informaţii despre pacienţii care le mureau în braţe".

Publicitate

"H.R. Patapievici, victimă a mafiei înmormântărilor", este titlul de pe prima pagină din Adevărul. Cotidianul scrie că "în ziua în care mama scriitorului  a murit, el a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a solicita o ambulanţă, dar la scurt timp a fost căutat şi de un reprezentant al unei firme de pompe funebre".

Armistiţiul dintre premierul Victor Ponta (PSD) şi liderul PNL Crin Antonescu este un alt subiect tratat astăzi de mai multe ziarele generaliste.

  • "Armistiţiu de două zile în USL", scrie România liberă pe prima pagină.
  • Evenimentul zilei are ca deschidere de ziar un articol cu titlul: "Ce l-a făcut pe Ponta să se dea bătut?", răspunsurile la această întrebare fiind sintetizate tot pe prima pagină: "1. Dorinţa de a nu fi el cel care rupe USL. 2. Spaima că, dacă Băsescu nu semna bugetul, acesta, întors la Parlament, nu ar fi fost votat de liberali. 3. Convingerea că PSD îşi va impune om la TVR". 
  • Subiectul împăcării dintre cei doi lideri politici este tratat şi de ziarul Adevărul, sub titlul: "Ponta face pace separată cu Băsescu, ca să poată lupta cu Crin".

Alte subiecte tratate pe prima pagină a ziarelor de astăzi:

  • România liberă dezvăluie, pe prima pagină, "Secretele murdare din spatele comerţului cu porci pentru Crăciun".  "Găini moarte, ouă expirate şi făină de oase. Toate reprezintă furaje interzise,pe care unii crescători de porci le dau ca hrană animalelor", mai scrie RL.
  • "Ura şi la Gardoş", este titlul dat de Gazeta Sporturilor pentru un articol despre meciul dintre Steaua - Astra, care s-a încheiat cu scorul 3-1.  "Derbyul pentru titlu a stat în cumpănă doar 25 de minute, între momentul egalării lui Budescu şi golul desprinderii, marcat de Gardoş", scrie GSP. 
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • poneiul fistichiu poneiul fistichiu
    Ce stire. HRP a fost repus in functia de presedinte ICR !!!!!

Trimite un comentariu

sus