Skip to main content

Pro TV a trecut la formatul 16:9

 

protvÎncepând de astăzi, programul postului Pro TV este "disponibil în majoritatea timpului în formatul 16:9", potrivit site-ului ProTV.ro.

Publicitate

"Astfel se va finaliza procesul de trecere la formatul 16:9 început cu mai mult de un an în urmă cu celelalte canale ale grupului: acasa TV, PRO CINEMA, SPORT.RO, ACASA GOLD si MTV Romania", se arată în anunul oficiat postat pe site-ul Pro TV.

Explicaţiile oferite de Pro TV telespectatorilor:

"Posesorii televizoarelor cu “ecran lat”/16:9 care în momentul de faţă vizionează imaginile ProTV întinse pe tot ecranul şi deformate pe orizontală sau cu benzi laterale negre stanga-dreapta, vor putea viziona, începând cu data de 1 Decembrie, o imagine nedeformată întinsă pe tot ecranul. Pentru televizoarele mai vechi 4:3, ProTV va emite o informaţie de semnalizare al aspectului imaginii (WSS) care va determina televizorul să afişeze imaginea corectă, nedeformată.

Cum pot telespctatorii să vizioneze imaginea în formatul 16:9

Pentru ca telespectatorii sa vizioneze imaginea, indiferent de operatorul la care sunt abonaţi, postul Pro TV recomandă urmatoarele:

  • Daca telespectatorii au STB (Set Top Box) de la operatorul de cablu, trebuie sa verifice setarile acestui aparat pentru tipul de televizor pe care il detin (4:3 sau 16:9) si setarile pentru formatul imaginii; varianta de setari corecta este cea in care imaginea postului ProTV nu este deformata.
  • Daca telespectatorii receptioneaza semnalul ProTV fara a avea un STB (Set Top Box) atunci trebuie sa verifice setarile de aspect ale televizorului si sa selecteze setarea care arata imaginea postului ProTV nedeformata (de obicei setarea 16:9 sau Auto).
  • Acelesi setari ale televizorului va vor afisa corect, nedeformat, toate programele grupului nostru si toate celelalte canale care respecta standardul de semnalizare al aspectului. Asadar, puteti verifica daca setarile televizorului dumneavoastra sunt corecte si pe oricare dintre celelalte canale ale grupului nostru." (sursa ProTV.ro)

Mai multe informaţii despre setările necesare vizionării canalului Pro TV în format 16:9, găsiţi pe site-ul ProTV.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nic Nic
    Cred ca Sarbu si-a deschis magazin de electronice si vrea sa-i creasca vanzarea la televizoare de asta emite in 16:9,nu se gandeste ca poate mai sunt si oameni in varsta care au televizoare , fara acest sistem,mai vechi si nu -si permit sa cumpere altul din mizeria de pensie pe care o au.
  • Cristi Cristi
    Au intrat in 2013 pe format 16/9... asta e stire!??
    Oare ce cred celelalte tari civilizate? :) In 2013... eram in UK in 2008, si acolo se transmitea demult in 16/9!
  • Stefan Stefan
    Sincer va spun, sigla veche a ProTV HD era transparenta si nu provoca imagini remanente pe televizoare plasma.
    Noua sigla e mai apropiata de cea de cand a aparut canalul. Pentru mine asta se traduce in reducerea numarului de ore petrecute pe canal.
  • dan dan
    bine zis...grafica de la de la stiri si sigla par a fi din anii 2000 !!!
  • Cosmin Cosmin
    Următoare trecere a pro va fi la 1/2. Din active și Bugete.
  • mile mile
    crime si violuri= stiri
  • alex alex
    Intra in setari - imagine si seteaza modul imaginii pe auto sau 16:9 daca are televizorul asa ceva , am si eu un televizor mai vechi de prin 95 un Thomas dar se vede perfect si nu are vreo setare de imagine
  • geo geo
    Am un tv mai vechi cu diagonala mica; sigla pro tv intra doar partial pe ecran la setare Auto si nu apare deloc la 4:3, iar ora din stinga jos la stiri se vede doar pe jumatate; la fel si banda de jos de la stirile diminetii...proasta decizie, ca mai toate din ultima vreme.
  • eu eu
    macar de ar copia asta....
  • alex alex
    Nu este o grafica valabila doar pentru azi , va fi permanenta
  • alex_2 alex_2
    antenistii cred ca 16:9 inseamna sa bagi 2 dungi negre si sa pui sigla peste ele, ca telespectatorii sa ramana cu ceva mic in mijlocul ecranului.
  • andrei.eu andrei.eu
    Eu am PRO TV 16:9 din Iunie anul curent. Si da subscriu la un comentariu de aici grafica Stirilor PRO TV nu-i mare lucru de fapt a involuat fata de grafica precedenta, sau poate e o grafica valabila doar pentru azi ?
  • Alex Alex
    super, ador noul generic de la stiri (imaginea) pt. ca sunetul a ramas acelasi si cred ca trebuie sa ramana acelasi deoarece s-a consacrat foarte bine. au schimbat total grafica de la stiri, este mult mai dinamica si mai atragatoare, stirile nu sunt monotone (vezi cazul antena1 ). bravo. la multi ani romania, la multi ani protv:)
  • george george
    sa schimbat si sigla protv hd acum este in ambele colturii
  • Thor Thor
    Acum Antena 1 are un element în plus de „copiat”.

Trimite un comentariu

sus