Skip to main content

Robert Turcescu, câştig de cauză în procesul cu Mircea Badea. Badea, obligat să publice sentinţa în trei ziare

 

badea turcescu

Publicitate

Robert Turcescu a câştigat un proces împotriva lui Mircea Badea. Mircea Badea ar trebui să-i plătească lui Turcescu 1 leu, daune morale, potrivit unei decizii a Judecătoriei Sectorului 3. Sentinţa poate fi atacată cu apel.

În plus, judecătoria „Obligă pârâtul să publice, pe cheltuiala sa, considerentele şi dispozitivul prezentei hotărâri în trei ziare de largă circulaţie, după rămânerea definitivă a hotărârii”.

Turcescu l-a dat în judecată pe prezentatorul emisiunii "În gura presei" pentru ameninţări şi instigare la violenţă.

Mircea Badea a făcut afirmaţii dure într-o emisiune Sinteza zilei din luna martie. "Dacă aş trece pe un drum de munte şi în stânga e o prăpastie şi aşa cu două degeţele se mai ţine de o frunzuliţă vreun propagandist d-asta abject, basist hidos, oribil, putred, viermănos, d-asta (...) nu numai că nu îl ajut, mă întorc cu spatele şi plec. (...) Dacă vreodată în această viaţă voi avea ocazia să le fac rău, o să le fac rău. Meticulos, încet şi determinat", a spus Mircea Badea, făcând referire la Dan Tăpălagă, Sabin Orcan, Dan Turturică şi Robert Turcescu.

Sentinţa Judecătoriei, în continuare:

Admite în parte cererea. Obliga paratul la plata sumei de 1 leu, reprezentand daune morale, catre reclamant. Obliga paratul sa publice, pe cheltuiala sa, considerentele şi dispozitivul prezentei hotarari in trei ziare de larga circulatie, dupa ramanerea definitiva a hotararii. Respinge, in rest, cererea ca neintemeiata. Obliga paratul la plata sumei de 6.008 lei cheltuieli de judecata catre reclamant. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Apelul se depune la Judecatoria Sector 3. Pronunţată în şedinţa publică din 02.12.2013.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dexter dexter
    Dinulescule, explica-mi tu, te rog. Pana cresc eu, mori tu si nu mai apuci sa-si impartasesti intelepciunea. Ce e atat de tenebros si abscons in serialul Dexter incat doar anumite creiere intens antrenate ar putea intelege?
  • Maria Preda Maria Preda
    Ti se pare ca e pus la punct? Nu o sa reuseasca asta Turcescu nici cu 100 de procese. Nici nu il baga in seama nu vezi?
  • tot eu tot eu
    Turcescu nu a castigat procesul impotriva lui Mircea Badea, intrucat hotararea instantei nu este una definitiva.Se poate formula recurs. Sa va fie rusine pentru modul in care prezentati informatiile.
  • dinulescu dinulescu
    Daca n-ai inteles serialul/personajul Dexter, inseamna ca esti foarte tinerel. Asta cred si citindu-ti comentariul. Astapta sa ma cresti nitel si apoi te mai uiti o data la serial. Poate o sa intelegi.
  • Sorina Sorina
    Dexter, pur si simplu genial. Cea mai buna descriere facuta colonelului Turcescu.
  • maria munteanu maria munteanu
    un basist adevarat este acest colonel ca asa l-a facut basescu colonel pe unul dintre cei mai prosti jurnalisti din romnaia adica pe turcescu care se crede un guru in ale jurnalismului dar este un zero barat.
  • lucian lucian
    Nu-ti merge tasta "G", dar vad ca "aroGanta" ti-a iesit, asa ca las-o mai moale, esti exact ca toti postacii lui Felix, adica arogant si pupincurist.
  • vaisteauata vaisteauata
    a dreacu tasta "g", nu merge decat la "draga" si "Schengen", intre ele s-a stricat.
    amice, pe langa fractura de logica a comentariului, argumentatia ta denota gandirea unui nazist semidoct.
    Daca spagatistu' era un barbat adevarat si nu un lingau complexat, se duce la tribunal si isi spunea/apara punctul de vedere. Asa face un om correct, care are principii.
    Dar este mai simplu sa arunci cu noroi si apoi, cand trebuie sa raspunzi pentru faptele tale, sa te ascunzi dupa fusta bunicii si a mamicii.
  • dexter dexter
    Se poate interpreta cum vrea fiecare. Asa cum si eu pot interpreta gestul lui Turcescu de a-l da in judecata ca fiind o incercare disperata sa-si faca publicitate. Nu e nimeni obligat sa se prezinte la judecatorie. Iar asta cu amenintarile.....de cate ori n-a avut sansa Badea sa-si puna in practica amenintarile, tot de atatea ori nu s-a intamplat nimic. A vorbi nu e nicio crima, depinde ce intelege celalalt. Iar expresia "a-i face rau cuiva" se poate interpreta in multe feluri. In cazul lui Turcescu, Badea poate sa le spuna telespectatorilor sa nu se uite deloc la emisiunile postului B1. Scade audienta, nu mai vine publicitate, Turcescu e dat afara, ramane fara bani si uite ce rau ii este. Evident, o ipoteza. Dar toti au sarit ca Badea vrea sa-l bata pe Turcescu. Comicarie totala.
  • bch bch
    @dexter: "Badea iar l-a lasat in offside, nederanjandu-se sa treaca pe la Tribunal." Asta se poate interpreta si ca lipsa de curaj (coloana vertebrala). Desi dl Badea se lauda cu spagaturile si abilitatea sa de a iesi invingator din varii confruntari, desi l-a amenintat in fel si chip pe dl Turcescu, atunci cand a avut ocazia de a sta fata in fata cu adversarul sau "a avut o treaba..."
  • dexter dexter
    ce bine ar fi fost daca ai fi citit ultima fraza in loc sa ai un puseu de suficienta aroganta :)
  • cristinarev cristinarev
    ce bine ar fi daca ai sti si cum se scrie "jignit"...
  • Akbar Akbar
    Turcescu? Clisee?
    Nu cred ca are mai multe ca Badea. Are si cocalarul spagatist suficient de multe.
  • dexter dexter
    1qlee, hai mai ce naiba :) Mai citeste o data ce am scris. De unde ai inteles ca l-am facut batran pe Badea?
  • 1qlee 1qlee
    @dexter
    Ce comparatie ai gasit si tu..
    Mircea Badea = batran
    Cand zici "intr-un batran nu poti sa dai" , te gandesti la un batran neputiincios. Mircea Badea nu e neputiincios. El efectiv nu s-a luptat ca nu a vrut, nu ca nu a putut. Motivele sunt ale lui. Poate ca se stia deja invins, poate a zis ca nu merita Turcescu o "lupta", etc etc...

Trimite un comentariu

sus