Skip to main content

Stelian Tănase, noul şef interimar al TVR. A trecut de votul final din Parlament, cu 405 voturi pentru şi două împotrivă

 

stelian_tanase adevarul 2 

Publicitate

 

 

UPDATE. Crin Antonescu, după numirea lui Stelian Tănase la conducerea TVR: "Stelian Tănase va fi susţinut şi pentru validarea deplină de preşedinte al TVR. (...) Vom susţine toate demersurile pe care Stelian Tănase le va face la TVR, alături de noua conducere. Va fi scurtit de orice ingerinţă politică din partea noastră. (...) Nu va trebui să facă altceva decât să modernizeze televiziunea publică", a spus liderul PNL, la ieşirea de la Parlament, în urmă cu puţin timp.

Stelian Tănase, propunerea PNL pentru funcţia de preşedinte-director general al Televiziunii Române, a primit votul plenului Parlamentului, reunit astăzi.

Stelian Tănase este noul directorul-general interimar al TVR. El a trecut de votul final al Parlamentului, cu o majoritate "confortabilă": 405 voturi pentru şi doar două împotrivă. Asta în condiţiile în care parlamentarii PDL au boicotat şedinţa de astăzi.

Stelian Tănase este a doua propunere a Partidului Naţional Liberal pentru acest post. Prima propunere a liberalilor, Rares Bogdan (realizatorul emisiunii Jocuri de putere de la Realitatea TV), nu a trecut de Parlament din lipsă de cvorum. Atunci, parlamentarii PSD au boicotat şedinţa, inducând o criză majoră în USL.

Ce a spus Stelian Tănase în faţa Comisiilor de cultură

„Cred că marea suferinţă a televiziunii este credibilitatea ei. Practic, în fiecare an şi credibilitatea şi audienţa au declinat. A ajuns să facă audienţe mai mici care nu au nicio zecime din angajaţii şi echipamentele televiziunii publice”, a spus Stelian Tănase, astăzi, la audierile din Comisiile de Cultură ale Parlamentului.

El a primit avizul Comisiilor de Cultură şi mass-media din Parlament pentru funcţia de director interimar preşedinte geneal al Televiziunii Române, cu unanimitate de voturi, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

VIDEO. Ce a spus Stelian Tănase în faţa Comisiilor de Cultură

Despre Stelian Tănase: 

  • Stelian Tănase este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii Bucureşti, scriitor, istoric, politician, om de televiziune şi analist politic.
  • La începutul anilor '90, Stelian Tănase a fost coleg cu Crin Antonescu în Partidul Alianţa Civică. Cariera sa în politică nu a durat, însă, prea mult, iar el s-a reorientat spre o carieră în mediul universitar şi în televiziune, potrivit unui profil realizat ieri de HotNews.ro.
  • Profesor la Facultatea de Ştiinte Politice a Universităţii Bucuresti, el a devenit mai cunoscut în ultimii ani datorită emisiunilor pe care le-a realizat la posturile TVR, Antena 1 si Realitatea TV.
  • Stelian Tănase a lucrat mai mulţi ani la Realitatea TV, în perioada în care postul de ştiri era controlat de Sorin Ovidiu Vîntu. Ultimele sale emisiuni au fost "Bucureşti strict secret". "3x3" şi "Tănase şi Dinescu".
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Lola Lola
    Aproape "3luni" va prinde ca Dir.General si asta pt ca va avea "mare ajutor" din partea "Celor Mai buni manageri": Zgabercea, Irine Radu-Vai capu ei si...Marlee Demeter Andreas !!!
    Asta da "echipa" soc!! Succesuri
  • danu. danu.
    Doar o parafrazare sau, mai bine zis, o deturnare a unei anecdote care a circulat acum câteva luni prin Statele Unite - un dialog între doi cetățeni, cam așa:
    - Ai auzit? Stelian Tănase este noul director al TVR.
    - Îi dau șase luni.
    - Stai, că omul a promis că va asigura independența editorială, va ține TVR echidistantă, departe de interesele electorale și presiunile politice, că îi va crește credibilitatea, va implementa guideline-ul editorial al BBC în știri și talkshow-uri...
    - Aa, da? Atunci, îi dau trei luni...
  • CiprianVS CiprianVS
    Grivei, sezi! Fa frumos! Bravo, uite un os.
  • Y Y
    "Luminarea Poporului"?
    Stelian Tanase?
  • Camelian Propinatiu Camelian Propinatiu
    E un semn de normalitate daca USL s-a dumirit ca nu prea are intelectuali. Sarcini de la popor pentru noua conducere TVR pot fi: reconstituirea TVR Cultural asa cum a fost, infiintarea unui TVR Didactic (pentru egalitate de sanse in RO si pentru protejarea identitatii copiilor românilor din Diaspora si din jurul României), mai multe emisiuni multiculturale, cele in limba rusa având aceeasi pondere cu cele in limba maghiara, dublarea sau triplarea numarului corespondentilor directi la Chisinau si la Budapesta... Doar practicând Luminarea Poporului dl Stelian Tanase poate spera la un pic mai multa gratitudine decât a cules dl Patapievici pentru truda de la ICR.

Trimite un comentariu

sus