Skip to main content

Stelian Tănase a primit avizul Comisiilor de Cultură: Trebuie ca punct cu punct guideline-ul de la BBC să devină o practică

 

stelian tanase

Publicitate

UPDATE. 13.20. Votul din plenul Parlamentului s-a încheiat, se așteaptă numărarea voturilor.

UPDATE. 12.25.   Parlamentarii PDL nu participă la votul din plenul Parlamentului pentru numirea lui Stelian Tănase la conducerea televiziunii publice.

UPDATE. 11.50. Stelian Tănase a primit avizul Comisiilor de Cultură şi mass-media din Parlament pentru funcția de director interimar președinte geneal al Televiziunii Române, cu unanimitate de voturi.

Urmează să fie supus la vot, în plenul Parlamentului, candidatura lui Stelian Tănase. În urma votului din plen, Tănase ar putea să fie numit șef la TVR, pentru o perioadă interimară de cel mult șase luni de zile.

Stelian Tănase, propus de PNL pentru șefia TVR, este audiat în aceste momente în comisiile de Cultură din Parlament. „Cred că marea suferință a televiziunii este credibilitatea ei. Practic, în fiecare an și credibilitatea și audiența au declinat. A ajuns să facă audiențe mai mici care nu au nicio zecime din angajații și echipamentele televiziunii publice”, a spus Stelian Tănase.

Ce a mai spus Stelian Tănase:

 • Este o situație dificilă la televiziunea publică și cred că trebuie să iau niște decizii strategice. Nu cred că, dacă ajung la TVR, trebuie să fac o revoluție, o reformă de natură radicală... Cred că această problemă trebuie tratată cu foarte multă prudență și mai ales cu transparență. Acesta este un punct de vedere. (...) Televiziunea Română are nevoie de liniște.
 • Fără sprijinul dumneavoastră, al Guvernului și al altor ministere care sunt conectate cu problema televiziunii nu se va putea face nimic.
 • Sper să fac față și să mențin televiziunea echidistantă.
 • Politicienii au avut un rol important în pierderea credibilității televiziunii publice.
 • Televiziunea publică este un bun național. Televiziunea publică nu e televiziune guvernamentală, cum mulți înțeleg, ea este o televiziune publică.
 • Este o datorie foarte mare, două milioane de euro pe lună. Un angajament al Guvernului pe șapte ani pe care eu mi-l asum.
 • Televiziunea publică trebuie să se uite la un model viabil, nu trebuie să inventăm noi reguli noi, mai ales că există cele BBC. Trebuie ca punct cu punct guideline-ul de la BBC să devină o practică.
 • Din 2005 televiziune a intrat într-un declin, problema este de credibilitate.
 • Televiziunea publică va avea mult, mult mai multă cultură decât până acum. Bănuiesc că voi putea să gestionez foarte bine domeniul cultural. Televiziunea publică nu produce filme culturale și despre istoria României. Nu cred că nu putem să vindem cultură, acest lucru este o prostie a unor oameni nepregătiți profesional, care nu văd audiențe decât practicând telenovele pe micul ecran.
 • "Cat timp sunt la televiziune nu voi avea o emisiune la TVR și nu voi aparea nici la alte televiziuni. (...) Nu, este un alt job". El a mai spus că va renunța să se mai exprime public cu privire la anumite probleme de natură politică, subliniind că este o decizie grea având în vedere că "din asta trăiește" de câțiva ani. Stelian Tănase a mai spus că și-a asumat această decizie.
 • Cineva mă întreabă dacă sunt dispus să scot anumite persoane de la televiziunea publică, dacă vor exista probe de corupție. Și eu și doamna Firea (Gabriela Vrânceanu Firea - n.r.) știm la ce ne referim. Problema este dacă atâta timp cât sunt interimar pot să fac aceste restructurări, concedieri, reașezări de poziție în ierarhie. Cu siguranță, după perioada de inerimat voi face acest lucru, foarte rapid și chirurgical.

VIDEO. Ce a spus Stelian Tănase în fața Comisiilor de Cultură

În curs de actualizare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Oare Stelica o fi deschis vreodata guidelines-urile alea de care vorbeste ? Sau i-o fi povestit cineva de ele ?
  http://www.bbc.co.uk/editorialguidelines/guidelines/
 • Cum a facut din Realitatea in CNN, asa o sa transforme si TVR in BBC, adica big black c**k, adica fix o lupa(anagrama)!

Trimite un comentariu