Skip to main content

SURPRIZĂ. Eurosport, interesat de Liga I. Şeful de achiziţii al grupului, întâlnire cu Gino Iorgulescu

 

logo-eurosport-hd

Publicitate

Şeful departamentului de achiziţii drepturi şi vânzări al grupului european Eurosport, Lorand Prud`homme, a venit la Bucureşti în mod special pentru a se întâlni cu Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal. Oficialii Eurosport au mai declarat că sunt discuţii pentru preluarea până la 100% a canalului de sport de către Discovery.

Eurosport este interesat de Liga I, după cum a declarat Valentin Macovescu, directorul de relaţii internaţionale al Eurosport, astăzi, într-o întâlnire cu presa.

Valentin Macovescu, Eurosport: „Am avut o întâlnire ieri cu Gino Iorgulescu în care am prezentat grupul Eurosport.  A fost o întâlnire la iniţiativa ambelor părţi. Ne-am interesat cum se va desfăşura achiziţia viitoarelor drepturi din Liga I. Am avut un schimb de idei, am discutat şi de expunerea pe care o poate asigura Eurosport. Fiind un canal paneuropean, Eurosport poate asigura şi o expunere în afara României.”

Dacă se organizează licitaţie, participaţi? „Pot spune că urmărim atent subiectul”, a spus oficialul european.

Cum credeţi că va afecta o posibil achiziţie a drepturilor de fotbal relaţia cu RCS, care are Digi Sport?

Valentin Macovescu: „Discuţiile continuă”, a răspuns Valentin Macovescu, fără a da detalii dacă există sau nu un contract cu RCS&RDS pentru anul viitor. „RCS este un partener de lungă durată al Eurosport. Faptul că ei au un canal de sport nu înseamnă că intrăm în concurenţă directă cu ei”, a mai spus oficialul.

Eurosport pune accent pe fotbal. Premiere League, pe Eurosport?

Interesul Eurosport pentru Liga I marchează o mişcare strategică a canalului paneuropean. „Pentru noi conţinutul este ţinta noastră principală în următoarea perioadă. Vom pune accentul în special pe fotbal, pentru că este un sport care atrage telespectatorii”, a explicat Valentin Macovescu.

După ce săptămâna trecută a semnat contractul pentru retransmisia Bundesliga, un alt campionat important din Europa se va vedea în România se va vedea pe Eurosport. Oficialul grupului nu a precizat despre ce campionat este vorba. Având în vedere că majoritatea campionatelor europene sunt deja pe alte posturi, probabilitatea cea mai mare este ca pe Eurosport să se vadă competiţia din Marea Britanie, Premiere League.

Eurosport este interesat şi de meciurile naţionalei. „Am văzut că de multe ori nu se văd toate meciurile naţionalei, cum ar fi cele din deplasare. Vom fi mai atenţi în astfel de situaţii”, a mai precizat Macovescu.

Discovery ar putea prelua integral Eursport

Grupul Discovery, care acum deţine 20% din Eurosport, discută în prezent majorarea participaţiei la 49% sau chiar 100%. Pe 20 noiembrie, au început discuţiile care au două opţiuni: majorarea participaţiei Discovery la 49% sau preluarea canalului european de sport de către grupul orientat spre programe de documentare. „O decizie în acest sens va fi anunţată în ianuarie sau februarie”, a mai spus Macovescu. De altfel, interesul Eurosport pentru fotbal are legătură cu intrarea Discovery în acţionariat. „Discovery, ca nou acţionar, are o altă perspectivă. Aceste mutări au legătură cu acest fapt”, a spus Adrian Ilie, director general al Eurosport în România.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Florea Florea
    Perfect, daca cumpara Discovery ESP-ul cei de la Digi o sa il elimine din grila de programe si daca pierd si licitatia drepturilor TV la Liga 1 s-au dus pe rapa :))

    Puteti sa va abonati inca de pe acum la Dolce ;)
  • gigi luigi gigi luigi
    Gino Iorgulescu este presedintele Tratoria Il Calcio.
  • Iulia Bunea Iulia Bunea
    Asa este. Am modificat. Multumesc
  • bahmu bahmu
    Gino Iorgulescu este presedintele LPF, nu al FRF.

Trimite un comentariu

sus