Skip to main content

Un membru în consiliul de administraţie al TVR: Cer denunţarea Protocolului dintre TVR şi Ministerul Agriculturii

 

radu carp - sursa foto_evz

Publicitate

Radu Carp, membru în Consiliul de administraţie, solicită preşedintelui TVR, într-o scrisoare publică, să rupă protocolul încheiat între televiziunea publică şi Ministerul Agriculturii. Consiliul de Administraţie al TVR nu a fost informat cu privire la modificările din grila TVR 3, spune el, precum şi nici despre transformarea postului într-unul dedicat agriculturii.

„Acest tip de comportament cauzează grave prejudicii instituţiei pe care o conduceţi. În loc de a discuta subiecte de interes general cu membrii CA, preferaţi să acţionaţi unilateral, fără niciun fel de consultare”, spune Radu Carp despre Claudiu Săftoiu, preşedintele TVR.

„Pentru a împiedica acest deznodământ nedorit, vă solicit denunţarea Protocolului încheiat între SRTV şi MADR. Pentru ca acest Protocol să nu mai producă efecte, este suficientă notificarea SRTV, prin intermediul Preşedintelui - Director General, din care să rezulte intenţia de încetare. Un astfel de gest ar face ca întreaga discuţie pe marginea efectelor acestui Protocol asupra licenţei de emisie a TVR, care poate avea ca efect retragerea acestei licenţe, să nu mai aibă obiect”, a mai precizat Radu Carp.

Reamintim că TVR a încheiat, în luna octombrie, un protocol de cooperare cu Ministerul Agriculturii, urmând ca TVR 3 să fie relansat ca un post dedicat agriculturii, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Protocolul cu Ministerul Agriculturii a încins spiritele şi la CNA. Trei membri ai Consiliului au

Textul protocolului a fost publicat în exclusivitate de paginademedia.ro AICI.

Scrisoarea integrală, în continuare:

Prin această scrisoare deschisă doresc să aduc la cunoştinţa publicului felul în care sunt exercitate atribuţiile executive de conducere ale SRTV, consultarea Consiliului de Administraţie în luarea deciziilor strategice care privesc această instituţie, impusă prin legea de funcţionare, fiind inexistentă.

Anterior zilei de 24 octombrie, data la care aţi prezentat grila TVR 3 în şedinţa CNA, mai mulţi membri ai CA v-au solicitat în repetate rânduri să prezentaţi spre informare şi dezbatere grilele de programe care au fost lansate în toamna acestui an. În ciuda acestor solicitări, nicio grilă de programe nu a fost adusă la cunoştinţa membrilor CA anterior transmiterii acestora către CNA.

Aţi participat la şedinţa CNA la care s-a discutat noua grilă de programe a TVR 3 pe data de 24 octombrie. Membrii CA al SRTV au aflat de discuţiile purtate cu această ocazie din mass-media, fără a li se pune la dispoziţie grila de programe aprobată de CNA, nici măcar după ce aceasta a fost aprobată.

Membrii CA nu au aflat despre intenţia de semnare a unui Protocol de colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) înainte ca dumneavoastră să îl semnaţi pe data de 30 octombrie. Despre semnarea acestui document nu am aflat nici ulterior decât din relatările mas-media. La solicitarea unor membri CA de a li se pune la dispoziţie Protocolul mai sus amintit, cu ocazia şedinţei ordinare a CA din luna noiembrie, nu s-a primit un răspuns concret nici până astăzi.

Membrii CA ai SRTV au aflat tot din mass-media despre scrisoarea deschisă adresată pe data de 5 decembrie de trei membri CNA adresată Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, Comisiilor pentru Cultură, arte, mijloace de informare în masă, Comisiilor pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii. În seara aceleiaşi zile, ca reacţie la această scrisoare, aţi difuzat un comunicat de presă fără a avea o consultare preliminară cu membrii CA. Consider că reacţia la acuzaţiile extrem de grave care au fost formulate în respectiva scrisoare ar fi trebuit să vină în urma unei consultări cu membrii CA al SRTV pe care îl prezidaţi.

Acest tip de comportament cauzează grave prejudicii instituţiei pe care o conduceţi. În loc de a discuta subiecte de interes general cu membrii CA, preferaţi să acţionaţi unilateral, fără niciun fel de consultare. Dreptul constituţional la informare de care ar trebui să beneficieze membrii CA al SRTV în ceea ce priveşte instituţia ale cărei interese doresc să le apere cu onestitate este astfel încălcat.

Argumentele prezentate în scrisoarea deschisă a membrilor CNA sunt extrem de pertinente şi, dacă ele vor fi acceptate la nivelul acestui organism sau la nivelul Parlamentului, ar duce la un fapt fără precedent: retragerea licenţei TVR 3.

Pentru a împiedica acest deznodământ nedorit, vă solicit denunţarea Protocolului încheiat între SRTV şi MADR. Pentru ca acest Protocol să nu mai producă efecte, este suficientă notificarea SRTV, prin intermediul Preşedintelui - Director General, din care să rezulte intenţia de încetare. Un astfel de gest ar face ca întreaga discuţie pe marginea efectelor acestui Protocol asupra licenţei de emisie a TVR, care poate avea ca efect retragerea acestei licenţe, să nu mai aibă obiect.

În cazul în care nu veţi considera oportun să daţi curs acestei solicitări, o voi reitera şi cu ocazia şedinţei ordinare a CA programată a avea loc pe data de 12 decembrie.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vasile Vasile
    Ce fetze expresive au astia care lucreaza pe bani publici!!!!Orice exprima numai profesionalism, dorinta de auto depasire sau initiativa, NU! Pile Cunostinte Relatii.....
  • odin odin
    @que . nu e nicio suparare prietene. probabil in mintea ta e normal ca un post tv fie el si public sa se faca pres la picioarele unui minister condus de pupilul penalului Voiculescu. una e sa fii partener media cu ministerul la o Campania, alta e sa ii dedici toata grila de programe cum se intampla la TVR 3. asa ceva nu are precedent in lumea civilizata .In plus domnul Saftoiu a plusat si a declarat ca va promova ministerul agriculturii si pe celelelalte canale ale TVR. nu conteaza ca e o grava ingerinta editoriala. si nu e vorba de r.o.i. nu se impiedica Saftoiu de detalii din astea. cut el chestii mult mai grave...
  • Que Que
    Citesc si nu prea inteleg de ce atata suparare.Ca nu l-a intrebat Saftoiu cand a incheiat acest protocol?Este posibil ca r.o.i-ul TVR sa solicite acest lucru dar de aici si pana la ofuscare publica e drum lung.Se vede treaba ca astia chiar se plictisesc acolo in TVR.Acest falcos cu ce se ocupa pe acolo? Nu de alta dar chiar este strigator la cer,ca cineva incearca o metoda de promovare inedita si bine venita iar un plictisit incepe sa scrie scrisori de suparare.Domnule Saftoiu, mai sunt multi ca asta pe acolo?

Trimite un comentariu

sus