Skip to main content

Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu, memoriu către Parlament şi scrisoare către colegii din TVR

 

tvrCornel Mihalache şi Mihai Rădulescu, votaţi de salariaţii TVR, dar invalidaţi după rezultatele finale, sesizează cele două Comisii de Cultură şi mass-media ale Parlamentului.

Publicitate

În documentul depus astăzi la Comisii, obţinut de Paginademedia.ro din surse parlamentare, cei doi spun că invalidarea lor este "abuzivă".

Totodată, într-un alt mesaj, trimis colegilor din TVR (primit de Paginademedia.ro de la un cititor al site-ului), cei doi spun că se vor judeca pentru drepturile de a-i reprezenta.

"Vă mulţumim mult pentru votul vostru. Pentru el şi pentru Televiziunea Română ne vom lupta până la capăt (...) ne vom judeca pentru dreptul de a vă reprezenta în CA", se arată în mesajul trimis de cei doi colegilor lor.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, memoriul depus astăzi de Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu la Parlament, dar şi mesajul adresat de cei doi colegilor din Televiziunea Română.

MEMORIU

"Subsemnaţii Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu, jurnalişti, salariaţi ai SRTv, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

SRTv a organizat alegeri interne în perioada 9-20 ianuarie pentru desemnarea reprezentanţilor salariaţilor în Consiliul de Administraţie al SRTv.

În data de 17 ianuarie a avut loc votul liber, egal, direct şi secret în urma căruia primii patru clasaţi sunt următorii: CORNEL MIHALACHE – 598 voturi, MIHAI RĂDULESCU – 584 voturi, LIVIU GABRIEL FETTER – 308 voturi şi SORIN BURTEA – 303 voturi.

Biroul Electoral Central (BEC) ne-a eliminat pe noi, primii doi câştigători pe motivul că nu am prezentat ”cazierul judiciar” până în data de duminică, 19 ianuarie, ora 20.00. Menţionăm că am semnat, la înscrierea candidaturii (9-13 ianuarie 2014), o Declaraţie pe proprie răspundere că nu avem cazier judiciar.

A doua zi, în 20 ianuarie, ora 10.00, Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu, am prezentat şi înregistrat la Cabinetul PDG al SRTV (BEC fiind închis), Certificatele de cazier judiciar (Anexe).

Considerăm că le-am prezentat în timp util, în 20 ianuarie, pentru că alegerile interne au avut loc în perioada 9-20 ianuarie, conform HCD nr 17/08.01.2014, art.1 din Regulamentul privind organizarea alegerilor şi Anexei 2, Calendarul alegerilor: ”Alegerile se vor desfăşura în perioada 9-20 ianuarie 2014”.

Considerăm abuzivă înscrierea termenului final de prezentare a acestui act formal duminică, 19 ianuarie 2014, şi ”invalidarea” noastră, pentru că nu BEC validează pe cei clasaţi pe primele patru locuri, ci Comisiile de specialitate reunite şi apoi, plenul Parlamentului.

Mai mult decât atât, ”dacă ultima zi a unui termen este o zi nelucrătoare, termenul se consideră împlinit la sfârşitul primei zile lucrătoare care îi urmează”. (Noul Cod Civil actualizat/Art. 2554 din Legea 287/2009; Noul Cod de Procedură Civilă, Art. 181 Calculul termenelor din Legea 134/2010; Noul Cod de Procedură Penală Art.269).

Adică luni, 20 ianuarie 2014, când la ora 10.00 am prezentat şi înregistrat Certificatele de cazier judiciar care atestă că nu suntem înscrişi în Cazierul judiciar.

Menţionăm că nu li s-a cerut niciodată şi nici nu li se va cere celorlalţi 11 membri ai Consiliului de Administraţie al SRTv, numiţi conform Legii 41/1994, un Certificat de cazier judiciar.

Vă informăm că, protestând împotriva viciilor de procedură şi solidari cu primii clasaţi în urma votului, domnii Dragoş Bocanaciu şi Sorin Rada, clasaţi pe locurile 5 şi 6 cu 242 şi, respectiv 179 de voturi, şefii celor două sindicate din SRTv, s-au retras din procesul electoral chiar dacă ajungeau, în urma acestei manevre, membri supleanţi.

Vă rugăm să consideraţi aceasta ca o avertizare în interes public, în înţelesul legii nr. 571/2004 privind protecţia personalului din instituţiile publice care semnalează încălcări ale legii.

Menţionăm şi ataşăm certificatul de grefă de la Tribunalul Bucureşti Sectia a XI-a Contencios Administrativ având ca obiect pe calea ordonanţei preşedinţiale suspendarea hotărârii BEC din cadrul SRTv de validare a rezultatelor alegerilor reprezentanţilor salariaţilor în Consiliul de Administraţie al SRTv până la soluţionarea irevocabilă a acţiunii în contencios administrativ.

Vă mulţumim şi vă asigurăm de buna noastră credinţă şi de dorinţa reală de a conlucra pentru binele instituţiei publice în care lucrăm de ani de zile, şi pentru binele, frumosul şi educaţia acestei societăţi." (documentul semnat de Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu)

Mesajul celor doi către colegii din TVR

"Dragii noştri,

Vă mulţumim mult pentru votul vostru. Pentru el şi pentru Televiziunea Română ne vom lupta până la capăt. Aţi înţeles că încercăm să fim un tandem şi asta e bine.
Noi, Cornel şi Mihai, ne vom judeca pentru dreptul de a vă reprezenta în CA.

Da, am greşit că nu am scos acea hârtie care atestă că nu suntem înscrişi în cazierul judiciar. Am crezut că o Declaraţie pe proprie răspundere este de ajuns. Dar orice Cod civil, penal, de procedură civilă ne dă dreptul să-l aducem a doua zi după o zi nelucrătoare. Iar noi le-am adus în ultima zi de desfăşurare a alegerilor, 20 ianuarie! În timp util (Art 1 din Regulament, fraza a doua din Calendar - Anexa 2).

Restul e o mascaradă ieftină, jocuri murdare ca să fim invalidaţi: incheierea alegerilor cu o zi mai devreme, printr-o operatiune - „validarea rezultatelor „ - care nu este prevazuta in Regulament; ignorarea contestatiilor de catre Directorul General Interimar; graba acestuia de a trimite procesul verbal ilegal la Parlament, in conditiile in care i se comunicase oficial actiunea noastra in instanta.

Ce se întâmplă acum este un abuz greu de calificat. Nu si surprinzator. Ar fi trebuit sa fim in garda, sa stim exact cu cine avem de-a face, inca de la decizia abuziva de a interzice candidatura persoanelor din afara institutiei. Ne-au furat un drept legal, acum ne fura si voturile!

Am auzit tot felul de vorbe, de zvonuri, că poziţia noastră ar fi falsă şi "am pune botul' la bani sau funcţii şi ne vom linişti repede. Sau chiar că am face jocul conducerii. Sau că vrem să se reia votul ca să intre dl. Valentin Nicolau.

Vă asigurăm că nu e nimic adevărat.

Am făcut memorii la Parlament, la Comisiile de cultură, am început procesele la Contenciosul administrativ. Încercăm să blocăm prin ordonanţă preşedinţială falsul proces electoral, pana cand instanta va anula cel de-al doilea proces verbal, ilegal, prin care s-au „validat rezultatele”, denaturand optiunea salariatilor.

Îi mulţumim lui Valentin Nicolau pentru sprijin. Votul masiv al vostru a fost, evident, şi pentru el. Ura imensă a lor pentru el şi mica noastră scapare a dus la starea de fapt. Le mulţumim lui Boca şi lui Sorin, Carmen şi Georges, pentru caracterul ferm şi demn de care dau dovadă, retragându-se din urâtul procesul electoral. Cata diferenta fata de atitudinea banditeasca a celor clasati pe locurile 3 si 4, care s-au repezit sa-si insuseasca voturi care nu le apartin !

Le multumim tuturor colegilor care ne-au incurajat in aceste zile si ne-au sustinut, prin semnaturi de protest, prin memorii la conducere si la Parlament. S-ar putea ca tot raul sa fie spre bine. S-au separat apele: noi, angajatii onesti ai TVR, am iesit din inertie, ne-am regasit solidaritatea si curajul; i-am facut pe ei, „vatafii” eternizati in rele, sa tremure de frica si sa-si arate adevarata fata.

Nu e putin lucru. E doar inceputul.

Vă asigurăm de întreaga noastră bună credinţă. Vom câştiga.

Vă mulţumim încă o dată,

Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu" (mesaj primit de la un cititor Paginademedia.ro)
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Radu Radu
    Cautati, va rog, programul radio-TV din perioada 19-23 decembrie 1989. Il veti gasi pe Sorin Burtea cadelnitand intru slava lui Nicolae Ceausescu. Asta explica multe. TVR nu se poate reforma cata vreme are comunisti la butoane. Iar Burtea nu e doar comunist, ci si agramat. Va da acatiste, asa, comunist cum e, in ziua cand Academia Romana va desfiinta acuzativul cu prepozitie. Pana atunci, va taia si spanzura in TVR, va face figura de impostor si veleitar, va astupa guri si va vorbi prost, bolovanos si prolix, cum ii e felul.
  • sorin sorin
    face ce face TVR si se mai face de ras cu ceva,singurul lucru care functioneaza in TVR e hotia!,,merita,, sa paltim taxa ptr asa profesionisti!!
  • nadia nitov nadia nitov
    exista inca si este considerata valabila declaratia pe propria raspundere! adica conducerea tvr isi baga picioarele in toate legile institutiei si ale tarii si nu pateste nimic dar baietii astia sunt pusi la zid ca au declarat pe propria raspunderea ca n-au cazier? sa-i prinzi ca au dupa ce au zis ca n-au, atunci sa-i iei la frecat ridiche! si cine ii acuza? o conducere plina de bube?
    dar sa ai functie in srtv
    cand de ani de zile esti cercetat pentru proxenetism, e voie? sau sa ai proces din 2005 cu srtv si sa ajungi director in srtv,cand nici in 2014 nu ti-ai platit cei 500.000, fara penalizari, de dolari, e voie? sau sa ai dosar din 2006,pentru delapidare dosar greu si aducator de zeghe, e vorba despre dosarul nr. 25/P/2006 care se referă la devalizarea, jefuirea celei mai mari societăţi de alimentaţie publică de stat din Iaşi, SC Alimentara SA, si sa fii pdg in tvr si s-o devalizezi si pe ea, e voie? sau sa fi urinat in tinerete, cu martori, pe tricolorul romaniei si sa ajungi director in srtv, e voie? tot ce-i infect si penal e voie! nu-i voie sa fii corect si dornic sa faci ceva de care sa nu-ti fie rusine! cum sa ceri duminica ceva ce se elibereaza luni? n-am chef sa mai citesc si componenta biroulul ala electoral, ca o sa aiba dreptatea imanenta grija de ei. cat despre burtea, care zilele astea respira mai usor, ii doresc tot binele pe care l-a facut el angajatilor onesti, nu alora care sunt penibili si n-au ce cauta in stvr! asa sa-l ajute viata si dumnezeu!
  • lara lara
    Ce e asa de greu de inteles? PSD vrea control total in CA al TVR, asa cum are in Parlament.Simplu si la obiect.Iar dintre cei doi stie ca nu il poate cupara decit pe unul, si nici in acela nu are incredere absoluta, precum in sluga burtea.
  • Mark Mark
    Mariti taxa TVR comunistilor ca sa-i dati impostoarei de Andreea Marin aproape un milion de euro pentru aberatia aia de emisiune in care isi face cultul personalitatii si isi promoveaza turcii, sponsorii si fundatiile de unde isi trage bani la greu. De ce prefacuta asta expirata care se agata cu disperare de iluzia celebritaii traieste doar din bani publici? Sa ne amintim esecurile ei din afacerile cu privati: emisiunea de la Realitatea TV retrasa dupa doar 3 editii, reclamele cu feedback dezatruos , chiar si cele la patrunjel uscat, cartile scrise care ingalbenesc nevandute in librarii, revistele in care a aparut care zac pe tarabe, porcaria aia de film Ho ho ho 2 care n-a scos nici banii investiti, firmele ei cu datorii la stat, evenimentele la care organizatorii se feresc de zgripturoaica sa nu le fie confiscat mesajul si deturnat scopul etc. In concluzie, esecuri totale in competitia privata. O viata dedicata exclusiv imposturii si escrocheriilor prin fundatii si ONG-uri…
  • Mark Mark
    E cenzura pe saitul asta mai rau decat pe vremea comunistilor!!!
  • Chira Chira
    Cristina, las-o pe MIRA, te rog. Daca e femeie de serviciu, are cizme de cauciuc, halat albestru si pute a transpiratie, inseamna ca e amanta lui Burtea. Si iti da ala una de nu te vezi....
  • cristina cristina
    la pausal nu se mai plateste astazi decit apa. daca esti asa tont sau toanta cred ca nu ai nevoie de reprezentant nicaieri
  • MIRA MIRA
    Niste prosti. Trebuie sa fie ceva aranjat sau sa fi inconstient sa te inscrii la un concurs caruia nu-i respecti regulile. Dupa 20 de ani de munca, chiar daca in SRTV, (M. Radulescu) nu poti fi surprins de asa ceva. Decat daca esti prost rau. Va explica Burtea ultima parte. Eu n-as vrea sa-mi reprezinte niste tampiti ca voi interesele nici macar la o cearta pe plata pausala a caldurii.

Trimite un comentariu

sus