Skip to main content

Hotnews: Cazul Bingo la TV sau cum se îngroapă un subiect fierbinte la CNA: rămâne în dezbatere nouă luni

 

tociu palade superbingo
Romică Ţociu şi Cornel Palade, gazdele emisiunii de Bingo de la Antena 1

Publicitate

Un subiect fierbinte – jocurile Bingo – este pus la conservare de către CNA de mai bine de nouă luni, fiind blocat în dezbatere publică, scrie HotNews. Cazul, în continuare:

Jocurile de Bingo sunt interzise în intervalul 6.00-23.00, votau membrii CNA în martie anul trecut, într-o Decizie care avea mai multe puncte. O hotărâre care nu a mai fost pusă în aplicare. De ce?

În Monitorul Oficial, Decizia CNA a fost publicată fără prevederile despre Bingo. Preşedintele CNA, Laura Georgescu, a trimis documentul spre publicare fără interdicţia votată. Jocurile de Bingo au revenit pe TV: pe Antena 1 (de Paşti, anul trecut), apoi la Acasă TV (emisiune mutată apoi la Kanal D).

Laura Georgescu a argumentat atunci ca punctele care nu mai apareau in Monitorul Oficial au fost propuse pe ultima suta de metri si votate de Consiliu fara sa fie supuse dezbaterii publice. Ea spunea, atunci, ca in cazul respectivelor prevederi a fost declansata o noua procedura, ele fiind publicate pe 29 martie 2013, pe site-ul CNA pentru dezbatere publica timp de 30 de zile.

De atunci, subiectul nu a mai fost reluat in vreo sedinta a CNA, iar propunerea de decizie ce prevedea, intre altele, interzicerea jocurilor de noroc la TV pe timpul zilei se afla si astazi pe site-ul CNA, spre dezbatere publica.

Abia astăzi, după publicarea articolului pe HotNews, preşedintele CNA Laura Georgescu a propus o consultare cu membrii Consiliului pe acest subiect: "Ne-au ramas cele doua amendamente in discutie, de noua luni in discutie. Corect ar fi sa avem o consultare intre noi. Au fost puse de trei ori pe ordinea de zi, după finalizarea termenului. Va rog sa-mi spuneti daca doriti sa le repuneti pe ordinea de zi sau nu le doriţi", a spus ea la începutul şedinţei.

Felul cum abordeaza CNA chestiunea jocurilor bingo a ridicat permanent, in ultimii ani, suspiciuni, iar anul trecut s-a soldat cu acuzatii de fals in documente oficiale si cu o plangere la Parchet impotriva Laurei Georgescu, presedintele Consiliului, mai scrie HotNews.

Pe 11 aprilie 2013, Valentin Jucan depunea la Parchet un denunt "referitor la fapte comise de doamna Laura Georgescu in calitate de presedinte al CNA", acuzand-o pe aceasta de fals material in inscrisuri oficiale, prin modificarea Deciziei 141 in momentul trimiterii la Monitorul Oficial. Parchetul a decis neînceperea urmăririi penale.

PLÂNGERE NOUĂ. Marti, 14 ianuarie, Valentin Jucan a declarat pentru HotNews.ro ca intentioneaza sa reformuleze plangerea penala impotriva Laurei Georgescu. El spune ca acum are "mai multe date" pentru a sustine acuzatiile de fals, ca este in posesia unor documente ce ar dovedi faptul ca, in primavara anului trecut, ar fi fost trimise la Monitorul Oficial mai intai versiunea corecta, apoi cea modificata, dar si ca nu a putut ataca decizia de neincepere a urmaririi penale contra Laurei Georgescu deoarece documentul prin care era informat in legatura cu aceasta decizie nu a ajuns la el intrucat a fost blocat la nivelul institutiei CNA.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • PEDAGOGUL PEDAGOGUL
    Nu mai trebuie sa mai surprinda pe nimeni haosul care este in interiorul CNA-ului.
  • Neo Neo
    Astia de la CNA sunt batuti rau in cap. La ei acolo e haos!

Trimite un comentariu

sus