Skip to main content

Mohammad Murad, finanţatorul The Money Channel, vrea licenţă pentru un post de business. CNA, indecis

 

TV lifeOmul de afaceri Mohammad Murad, finanţatorul The Money Channel şi unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România, vrea să-şi lanseze propria televiziune de business - TV Life.

Publicitate

Potrivit proiectului depus la CNA, TV Life este un post tematic - de business şi business lifestyle.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să amâne votul pentru acordarea acestei licenţe.

"Propun sa amânăm pentru a solicita un punct de vedere de la Realitatea Media", a spus Narcisa Iorga, membru CNA.

Propunerea de amânare a Narcisei Iorga a fost votată de şapte din cei opt membri prezenţi la şedinţa CNA de astăzi. Laura Georgescu, preşedintele CNA, a fost singura care a votat împotriva amânării.

Reprezentanţii noului proiect de televiziune au spus, în faţa membrilor CNA, că în situaţia în care ar primi licenţa ei sunt pregătiţi să lanseze "foarte curând" TV life, în aproximativ o lună şi jumătate.

„Din punct de vedere tehnic suntem pregătiţi să lansăm postul într-o săptmămână, două, iar din punct de vedere editorial în şase săptămâni”, a spus Dan Muşetoiu, responsabilul de proiect şi fost director de programe la The Money Channel, în faţa membrilor CNA.

Valoarea iniţială a investiţiei este de două milioane de euro şi a fost făcută încă din 2008. Aceşti bani au fost investiţi în echipamente şi în training-uri pentru angajaţi.

Postul va avea 80 de angajaţi permanenţi şi mai mulţi colaboratori, în funcţie de necesităţi.

Potrivit proiectului depus la CNA, TV life va avea 50% program de informare, nu va difuza filme. Publicitatea este estimată la 20% (din care 5% teleshopping).

REPREZENTANŢII TV LIFE. Ovidiu Nahoi (realizator TV), Dan Muşetoiu (responsabil de proiect) şi Horia Alexandrescu (realizator TV), Vladimir Bogdănescu (director tehnic), Constantin Rudniţchi (realizator) şi Mihaela Basarab (reprezentant legal) sunt cei care au venit la CNA pentru a prezenta proiectul televiziunii TV life.

Unii dintre membrii CNA şi-au pus problema „drepturilor de autor" în cazul emisiunilor care vor fi preluate de la The Money Channel, având în vedere precedentul Realitatea TV - România TV. Membrii CNA au vorbit şi despre echipamentele care vor fi folosite în baza unui contract de comodat.

TV life şi The Money Channel vor împărţi aceeaşi clădire şi câteva emisiuni

TV life are sediul în aceeaşi clădire în care îşi desfăşoară activitatea The Money Channel, pe Calea Floreasca.

“Business Breakfast”, “România Agricolă” şi “Market Report” sunt câteva dintre emisiunile pe care TV life le va prelua din grila The Money Channel.

Societatea M&M Channel SRL din Bucureşti a solicitat CNA acordarea unei licenţe pentru televiziunea TV Life. Postul urmează să emită pe satelit şi prin reţelele de comunicaţii electronice.

ACŢIONARIAT. În societatea M&M Channel SRL sunt asociaţi Triumf Construct SA (90%) şi Mihaela-Anca Basarab (10%). Mihaela-Anca Basarab este şi administrator al societăţii M&M Channel SRL. Mohammad Murad este acţionar majoritar în societatea Triumf Construct cu 99,987 %.

De ce au amânat votul pentru licenţa TV life?

Christian Mititelu, membru CNA:

“Se vrea o televiziune legată de business, dar e clar că vorbim  de două tipuri de televiziuni diferite care vor exista sub acelasi acoperiş (business şi lifestyle). Echipamentul este pe contract de comodat, cladirea este comuna, există emisiuni comune, studiourile de emisie sunt separate doar de un perete..."

Radu Călin Cristea, către banca tehnică a CNA:

Actele sunt ok, cu contractul de comodat?

Narcisa Iorga, membru CNA:

Chestiunile legate de comodatul echipamentelor nu este o problemă pentru că o parte dintre televiziunile din România funcţionează cu echipamente închiriate.
Radu Soviani a obtinut o licenţă foarte usor, cu un proiect asemănător, el realizând fiind fost realizator la The Money Channel.

Poate ar trebui sa cerem punctul de vedere al Realitatii Media.Cred ca acest proiect, spre deosebire de proiectul domnului Soviani, este mai bun. Asta cred eu, este o opinie subiectivă. Propun sa amanam pentru a solicita un punct de vedere de la Realitatea Media.

Laura Georgescu, preşedinte CNA:

Problemele cele mai grave sunt de ordin fiscal, culmea!

La şedinţa CNA de astăzi au participat următorii membru CNA: Narcisa Iorga, Florin Gabrea, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Cristian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Despre TV Life, postul de business şi lifestyle al lui Murad

“TV life este o televiziune dedicată antreprenorilor (...) cărora le va transmite, prin programele sale, răspunsurile diverse la două întrebări fundamentale pentru mediul de afaceri: Cum să faci bani? şi Cum să cheltui bani?”, potrivit proiectului depus la CNA.

Publicul ţintă (antreprenori, persoane juridice active) este format din 1,5 milioane de persoane, la care se adaugă publicul aspiraţional, potrivit proiectului prezentat la CNA,.

Cum arată grila TV Life, în proiectul editorial?

Programele postului vor fi întrerupte din oră în oră de buletine de ştiri economice la zi - de câte cinci minute în cea mai mare parte a zilei şi de câte 30 sau 60 de minute în acces prime-time sau prime-time.

Producţiile TV Life:

  • 70% producţie proprie. Emisiuni: Ştiri, Business Breakfast (emisiune matinală), Piaţa financiară & Cotaţii bursiere, Market Report, Economic Politică, Investiţii, Business Lifestyle, Incubatorul de Afaceri, Oameni şi cărţi, Business Magazine, Sport Business…
  • 30% producţii ale altor producători: Fitness&Body Care, Arhitecture&Home design, Cooking Show, Antreprenor European, Profil de Companie, IT&C Gadgets&Solutions, Jobs Market, Travel Show…

Ovidiu Nahoi, Horia Alexandrescu şi Rudniţchi, printre realizatorii TV Life

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, lista cu o parte din numele celor care vor avea emisiuni la TV Life.

  • Bogdan Mugescu (profesor de economie) şi Liviu Moldovan (broker, fost director de comunicare în cadrul BVB) - Piaţa financiară & Cotaţii bursiere
  • Constantin Rudniţchi (analist economic) - Market Report
  • Daniel Apostol (realizator TV) - Economia Politică
  • Constantin Opriş - emisiunea Investiţii
  • Liviu Moldovan - Incubatorul de afaceri
  • Flori Stoian - Business lifestyle
  • Cristian Gava - Oameni şi cărţi
  • Ovidiu Nahoi - Business magazine
  • Horia Alexandrescu - Cafeneaua Politică
  • Prezentatoare ştiri: Loredana Popescu şi Anda Negruş.

CONTEXT

De proiectul TVlife se vorbea încă de acum un an, când Cosmin Guşă spunea că are „discuţii consistente cu Mohammad Murad” în vederea unei asocieri cu Mohammad Murad pentru postul The Money Channel, după cum a Paginademedia.ro a scris AICI.

Omul de afaceri Mohammad Murad este patronul hotelului Phoenicia, al SpringTime şi al producătorului de conserve Mandy.

Postul The Money Channel, deţinut de grupul Realitatea şi finanţat de omul de afaceri Mohammad Murad, şi-a restrâns activitatea în vara anului trecut.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sorin sorin
    vreau sa stiu daca si la life tv exista aceiasi modalitate de plata,adica din punga!?acolo unde musetoiu si murad fac echipa evaziunea fiscala e la ea acasa.oamneii care muncesc in televiziunile lui murad ,nu au contracte de munca,pe romaneste se munceste la negru!!
  • Adi Adi
    Probabil ar fi brut să voteze împotriva postului direct, nu la următoarea sedință, cred io. Dar este clar un lucru: Murad nu mai vrea să depindă de licența Realitatea Media. Vrea licența lui. Hilar este că în momentul asta este in spatele ambelor proiecte, iar pe unul vrea să-l suprime.
  • Radu Radu
    Ce coincidenta !! Tv Life isi are sediul pe Calea Floreasca ! As pune pariu ca e acelasi sediu in care salasluieste celebrul Freciu pe care niste zeci de oameni si creditori il fugaresc prin urbe ca sa-i ia beregata pt tepele pe care le-a dat la MCTV. Altfel spus....PUTE !
  • VORTEX VORTEX
    CNA poate verifica spre binele si normalitatea tuturor, CONTRACTELE DE MUNCA a celor care sunt angajati.Eu am auzit din surse sigure(nu una)ca acest patron cu nume si abilitati de oriental nu numai ca NU PLTESTE salariile dar trage si TEPE intr-un stil caracteristic original.Acolo la el in ograda sunt platiti doar acesti cativa, mai sus enumerati(nominalizati).Cu restul se joaca.Bravo CNA!
  • vasile vasile
    Daca imi aduc eu bine aminte teparul asta de Mohamed a cumparat Cosmos tv de la Vadim Tudor. Am muncit 3 luni la el atunci si a dat teapa cu bani. Iar cna-ul ia retras licenta. Cum poate sa mai pacaleasca oamenii acum? Oare nu vede nimeni trecutul individului care da lectii de business si tepuieste oameni!
  • Vlad Vlad
    Va vota inclusiv aia mica fara CV ....
  • Vlad Vlad
    Dragilor. Lucrurile sunt simple. Shworma man nu se mai înțelege cu duetul Gusa - pușcăriabili. Nu au plătit serviciul de ridicare la satelit a lui MONEY channel, program care nu se mai recepționa in jumate de tara.- apropo, Consilisul Național antiOTV vede si aude???? Știe ca postu nu mai emite ??? Nu le pasa ... Sa revenim.. Shwaormarului ia venit mintea la cap si merge pe propria licența. O va face kebab da nu contează.
    Mișcarea de azi a CNA a fost una deosebit de bine gândită. Nu a dat shwaormarului licența. Nu ca nu o merita, nu ca au dubii.... E mai simplu sa o dea in ședința următoare.
    Shwaormarul e băiat dibaci. Băiat din servicii , A dat la toată lumea. Si la stânga si la dreapta. PSD este dator. Mai e si fata lui tata Alexandrescu, care oare unde prestează ?????

    Nu va îngrijorați, peste 1-2 saptamâni postul ca avea licența.... Degeaba latră membrele CNA...latră doar sa fie auzite......
  • laur laur
    daca unii vor sa-si faca televiziuni la care sa nu se uita nimeni, e problema lor, o fac pe banii lor, nu vad de ce s-ar opune CNA-ul. Mai bine sa le dea licenta inapoi la OTV ca acela a fost un abuz.
  • geo geo
    Avem la televiziuni in Romania la care nu se uita nici draku...asa ca una in plus sau in minus chiar nu strica. Oricum vor inchide obloanele, mai devreme sau mai tirziu, dupa ce cei care ii vor prosti sa se angajeze vor reclama salarii neplatite si fel de fel de probleme.
  • Johnny Talker Johnny Talker
    Mie mi se pare surprinzatoare o alta situatie: Doamna Laura Georgescu are dubii serioase in ceea ce priveste legalitatea fiscala si starea contractuala a angajatilor Life TV dar a fost singura care a votat impotriva amanarii. Deci cum? :)))
  • Johnny Walker Johnny Walker
    "Din punct de vedere tehnic suntem pregătiți să lansăm postul într-o săptămână, două, iar din punct de vedere editorial în șase săptămâni, a spus Dan Mușetoiu, responsabilul de proiect." Tare de tot, asta. Probabil ca, in virtutea vastei sale experiente etilice, Musetoiu considera perfect posibil sa faci televiziune doar cu regia de emisie si MCR-ul. Cat priveste continutul anuntat al noului proiect, el este, practic, clona Money Channel cu ceva pigmentatii bambooiste purtatoare de sutien gonflat. Mugescu, Moldovan, Rudnitichi, Apostol sunt printre cele mai adormitoare prezente TV la nivel de discurs si aspect. Flori Stoian a fost secretara la Money Channel (pe stil vechi, epoca Vintu-Freciu), apoi a frecat-o, o vreme, pe la PMB si a renascut, in virtutea pilei corespunzatoare, in chip de vedetuzza tv. Nu-i blonda stricto sensu dar face parte din categoria celor care cred, de pilda, ca fondul de rulment presupune, musai, existenta unor rulmenti. Nahoi e baiatul bun, neconflictual pe sticla, autorul celor mai putin suparatoare intrebari in interviurile realizate oricand, cu oricine. Si o vorba pentru CNA, desi e o vorba pentru surzi: filmul asta a mai rulat niste sezoane, fie ca s-a numit Money Channel, fie ca s-a numit Money Tv. In toate situatiile proiectul a esuat. Dincolo de faptul ca patronii (Vintu, Freciu, Murad) s-au dovedit escroci spalatori de bani, un astfel de proiect este sortit esecului pentru ca nu exista in Romania un public interesat si/sau educat care sa-l sustina. Mai trist e ca, si daca ar exista public avizat si doritor de business / lifestyle tv, ăia enumerati in articol s-au dovedit printre ultimii capabili capteze atentia ipoteticului public. Marea lor calitate, 100% balcanica, este ca stiu sa mestece la infinit niste clisee gaunoase asezonate cu englezisme de business. Orice raportari la exemple externe invocate drept sursa de inspiratie (Bloomberg, CNBC etc) este susceptibila sa provoace hohote de ras.

Trimite un comentariu

sus