Skip to main content

PESTE PRUT. Jurnal TV, scos din grila mai multor cablişti. Protest în faţa CNA-ului moldovenesc

 

jurnal TV - jurnalmd -
Sursa foto: Jurnal.md

Publicitate

Mai mulţi angajaţi ai postului Jurnal TV au protestat astăzi în faţa clădirii în care funcţionează Consiliul Coordonator al Audiovizualului, de la Chişinău, potrivit site-ului de peste Prut jurnal.md.

„Oligarhia de la putere, CĂLUŞ în gura presei!”, „Ce urmează? GULAG?” - au fost doar câteva dintre pancartele afişate de angajaţii postului de televiziune din Republica Moldova.

Motivul protestului este că la data de 13 ianuarie, începând cu ora 00.30, postul Jurnal TV a fost scos din pachetul de bază al mai multor societăţi de cablu de pe teritoriul Republicii Moldova. Astăzi, cel mai important cablist al Moldovei, Sun TV, s-a răzgândit şi a reintrodus Jurnal TV în pachetul principal de programe.

Potrivit jurnal.md, decizia a fost luată după ce mai multe misiuni diplomatice la Chişinău au luat atitudine. „Ambasada Statelor Unite ale Americii a făcut apel la autorităţile Republicii Moldova să asigure un mediu de operare echitabil şi transparent în care toate instituţiile mass media să poată concura cu onestitate şi fără favoritism. Misiunea SUA la Chişinău a subliniat că nu o astfel de situaţie a mass media merită cetăţenii Moldovei, subliniind că o stare sănătoasă a presei înseamnă reflectarea unei diversităţi de opinii şi percepţii”, potrivit jurnal.md.

Conducerea Jurnal TV acuză membrii CCA de acţiuni ilegale şi discriminatorii, referindu-se la un proiect de decizie al instituţiei privind includerea posturilor obligatorii pentru retransmisie pe teritoriul ţării. În plus, postul de televiziune a cerut demisia membrilor CCA, într-o scrisoare deschisă, adresată mai multor instituţii ale statului.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vadim Vadim
    Ideea generală e că rețelele de cablu mută canale în alte pachete sau le scot fără avize sau consultări cu utilizatorii. E corectă, oare, așa abordare față de cel care achită bani pentru un serviciu?
  • stefan stefan
    Nu numai Jurnal TV afost scosamai fost si ACCent TV
  • stefan stefan
    Cum le sti tu pe toate mai Expertu FC Mai degraba ai vedea de PROTV ul tau pe care tot il lauzi.
  • cristina cristina
    expert fc surpriza----------- aveau contracte pt acele filme. acolo este un scandal politic ! nu stii despre ce este vorba. ei sunt in razboi cu un mafiot care are afaceri atat cu voiculescu cat si cu vantu.
  • Expertul F.C., Expertul F.C.,
    Cablistii au procedat foarte bine! Jurnal tv difuzeaza filme fara a detine licenta de difuzare.
  • steven steven
    E bine ca ni-l lasa liber pe satelit!

Trimite un comentariu

sus