Skip to main content

ActiveWatch cere sancţionarea politicianului care a jignit-o pe jurnalista de la B1 TV

 

bunea stancu - b1"Manifestările agresive şi jignitoare la adresa presei sunt intolerabile", spune ActiveWatch într-o scrisoare adresată Partidiului Social Democrat în care cere sancţionarea preşedintelui CJ Brăila care a jignit-o pe jurnalista de la B1 TV.

Publicitate

"Cerem conducerii PSD să se delimiteze public de asemenea comportamente şi să-l sancţioneze prin mecanismele interne de partid pe Stancu Bunea", se arată în scrisoarea semnată de ActiveWatch.

Ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila a jignit şi a ameninţat public cu bătaia o jurnalistă (Mădălina Poenaru, corespondentul B1Tv), care i-a adresat o întrebare în cadrul unei conferinţe de presă, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Mădălina Poenaru, corespondentul B1Tv, l-a întrebat pe preşedintele CJ Brăila dacă intenţionează să demisioneze şi el, după ce Prefectul judeţului fusese demis de primul ministru pentru proasta gestionare a efectelor viscolului din ultimele zile. Stancu Bunea a răspuns: „Nişte obraznici, mă. Nişte fâţe. (...) Îi dau două picioare în gură. Băi, să-ţi trimit demisia, mă. Nişte nesimţiţi. Nu aveţi pic de bun simţ."

Scrisoarea ActiveWatch, în continuare:

Către Partidul Social Democrat
În atenţia dlui preşedinte de partid Victor Ponta

"Dle preşedinte, dorim să vă aducem în atenţie comportamentul unui coleg de partid, preşedintele organizaţiei PSD Brăila şi preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, dl. Stancu Bunea. În data de 31 ianuarie acesta a jignit grav şi a ameninţat public cu bătaia o jurnalistă care i-a adresat o întrebare în cadrul unei conferinţe de presă.

Mădălina Poenaru, corespondentul B1Tv, l-a întrebat pe preşedintele CJ Brăila dacă intenţionează să demisioneze şi el, după ce Prefectul judeţului fusese demis de primul ministru pentru proasta gestionare a efectelor viscolului din ultimele zile. Stancu Bunea a răspuns: „Nişte obraznici, mă. Nişte fâţe. (…) Îi dau două picioare în gură. Băi, să-ţi trimit demisia, mă. Nişte nesimţiţi. Nu aveţi pic de bun simţ.”

Considerăm că un asemenea comportament sfidează cadrului democratic, este nedemn pentru un demnitar public şi dovedeşte o gravă lipsă de respect pentru munca jurnaliştilor şi pentru rolul presei în societate.

Cerem conducerii PSD să se delimiteze public de asemenea comportamente şi să-l sancţioneze prin mecanismele interne de partid pe Stancu Bunea. Ca principal partid de guvernământ, PSD trebuie să-şi asume întrebările şi atitutdinea critică din partea jurnaliştilor, având o obligaţie în plus să respecte rolul presei într-o societate democratică şi să transmită politicienilor şi demnitarilor că manifestările agresive şi jignitoare la adresa presei sunt intolerabile."

MirceaToma
Preşedinte ActiveWatch

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mihai mihai
    Daca ar fi sa o spunem pe aia dreapta mie mi s-a parut ca jurnalista l-a provocat pe baronul local.
  • clujean clujean
    asa-zisa amenintare, venita ca urmare a unei intrebari stupide, a fost facuta intr-o discutie privata, nu public, si nu i-a fost adresata direct jurnalistei, ci a fost o descarcare nervoasa a individului (plin de alte pacate, no problem, dar nu si asta)! hai sa fim seriosi, e ca povestea cu tiganca imputita a lui Basescu.
  • ana ana
    Uitati-va ce fata de om preistoric are sa nu spun altceva. Ce pretentie puteti avea ?Asa sunt multi alesi locali.Presa locala este aservita acestor Dumnezei locali si o cumperi numai daca te intereseaza mica publicitate(sa vezi anunturile de job,vanzare-cumparare,morti...) ca in rest nu ai incredere in nimic din ce scrie in paginile publicatiilor lor.
  • ziDzi ziDzi
    parca ar fi prima oara cand jigneste acest baron BUNEA STANCU ,cautati pe net sa vedeti cum vorbeste si cate dosare are
  • dindirica dindirica
    Mi se pare normal ca ActiveWatch sa ai atitudine la un asemenea caz.Ma astept ca si M. Bot sa sustina acest demers, nu sa tina partea celor care mulg Primaria Lugoj.Astai sunt jurnalisti adevarati, nu prietenii tai care se dau victime din birou !
  • gigi gigi
    nu are cum sa fie demis hotul numarul unul al judetului braila,e prea bazat pe situatie :)

Trimite un comentariu

sus