Skip to main content

CNA a luat în sfârşit o decizie în cazul Antena 3 - Andreea Pora: 50.000 de lei amendă

 

Foto: Paginademedia.ro
Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis amendarea cu 50.000 de lei pentru linşajul mediatic la adresa mai multor jurnalişti, printre care Andreea Pora, Ion Cristoiu şi Robert Turcescu.

Amenda a venit la propunerea lui Lorand Turoş, membru CNA, şi a fost votată de şase dintre membri: Florin Gabrea, Narcisa Iorga,Valentin Jucan, Lorand Turoş, Christian Mititelu, Laura Georgescu.

Monica Gubernat, Vasile Buda, Răsvan Popescu, Cristina Trepcea şi Radu Călin Cristea au votat împotrivă.

Este pentru a doua oară când se fac propuneri pe acest subiect. La o şedinţă precedentă, de acum două săptămâni, după discuţii aprinse ce s-au desfăşurat pe parcursul a patru ore, nicio propunere nu a reuşit să treacă. La momentul respectiv, Narcisa Iorga, membru CNA, a propus oprirea emisiei timp de 10 minute, în timp ce Lorand Turoş propusese 50.000 de lei amendă, iar Radu Călin Cristea, o somaţie (detalii AICI).

Membrii CNA au considerat că în cazul emisiunii de la Antena 3 a fost încălcat articolul 3 din Legea Audiovizualului şi a articolelor 30, 32 (1) şi 34 (1) din Codul Audiovizualului:

Articolul 3: „Prin difuzarea şi retransmisia serviciilor de programe se realizează şi se asigură pluralismul politic şi social, diversitatea culturală, lingvistică şi religioasă, informarea, educarea şi divertismentul publicului, cu respectarea libertăţilor şi a drepturilor fundamentale ale omului."

Art 30 din Cod: "Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine",

Art 32 (1) din Cod - "Niciun drept conferit prin lege nu poate fi exercitat într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe, în scopul de a vătăma sau de a păgubi pe altul ori profitând de ignoranţa sau de buna-credinţă a persoanelor".

Art 34 (1 )din Cod: "Orice persoană are dreptul la propria imagine"

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Camelian Propinatiu Camelian Propinatiu
    Concesia cu A3, care are de unde sa dea, poate ca mascheaza amendarea cu 70000 lei a emisiunii Puric-Turcescu, pentru : "Eu am spus că România nu are, nu este un stat, este un stat mafiot condus de niște securiști nenorociți și îmi asum această afirmație pentru că dezastrul despre care tu vorbești și primarul cu incompetența lui e consecința vânzării de țară". "Ba un amic mi-a spus că suntem conduși de un grup infracțional, atenție, nu organizat, ci dezorganizat. Asta e și mai grav, adică ăștia nici nu au ordine în ceea ce fac în momentul de față". Invatatura practicilor de pâna acum, pentru intelectualitate in postromânism, e ca se poate injura liber mai departe România si trecutul ei, mai ales poporul, dar sa nu te legi de cleptocratie sau de xenocratie, s-a terminat cu dezmatul eminescian al presei!
  • Sabin Sabin
    Cam era și vremea sa amendeze A3, nu ii mai dăduseră o amenda de cam mult timp și nu își mai făceau norma de amenzi împotriva Intact.
  • Maria Preda Maria Preda
    Saraca Pora...e naspa cand cineva isi bate joc de ea, dar cand ea o face, se numeste libera exprimare, si e dreptul ei, ca doar face parte din presa nu? Mizerie umana!
  • vlad vlad
    la gunoi cu cna ca numai abuzuri face si prea amendeaza asa din burta sau din comnanda directa a lui basescu.
  • profesor profesor
    Ar fi meritat o amenda de 10 ori mai mare pt nemerniciile lor!!!
  • mad79 mad79
    Un fleac!
    Poate 500000 si se simtea,asa au primit unda verde,la a continua cu jignirile ,la adresa basistilor.Acesti bani se recupereaza in 5 pause publicitare!
  • Andrei Andrei
    Nu-i bai, ca astia de la Intact n-au platit nici o amenda la CNA.
  • ana ana
    O mizerie de emisiune cu atac la aspectul fizic al unei persoane.Ce sa facem daca nu putem fi toti asa frumosi ca si Gadea,Ursu,Chiriac,Grecu si ceilalti participanti la circul A3?Una e sa ai o opinie politica pe care o prezinti 24 de ore pe zi pe post si alta e sa razi de o persoana numai pt faptul ca nu face parte din "haita ta" de latrai.
  • tomgreen tomgreen
    Aici o sa fie bucurie maxima si un sincer regret ca nu e mai mare amenda.
  • mile mile
    legile trebuie respectate, bravo

Trimite un comentariu

sus