Skip to main content

CNA, informat oficial că Antenele au ieşit de pe FocusSat. Operatorul cere aplicarea must carry şi la DTH

 

Foto: The Guardian
Foto: The Guardian

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a luat la cunoştinţă de scoaterea posturilor Antena Group din grila FocusSat. Cele două societăţi au depus încă de la începutul acestei luni informări despre ieşirea Antena 1, Antena 3, GSP TV, Eurforia şi Antena Stars din grila FocusSat .

În plus, FocusSat a solicitat CNA să fie amendată decizia 72 din 2012 care prevede că regimul must carry este aplicabil „distribuitorilor de servicii de programe, cu excepţia celor care utilizează pentru


retransmisie reţele publice cu acces prin satelit de tip Direct-to-Home.”

Ce spune FocusSat:

„Depunem ataşat prezentei solicitarea de actualizare a grilei FocusSat, din care am eliminat canalele Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia TV şi Gsp TV. Dorim să menţionăm că ne vedem nevoiţi să depunem această solicitare şi să eliminăm efectiv din grilă canalele, întrucât”:

  • „Acordul cu Antena Group privind retransmisia canalelor expiră astăzi, 5 februarie 2014”
  • „Antena Group a condiţionat prelungirea contractului de majorarea, în mod nejustificat, a trarifului de retransmisie;”
  • „Negocierile între părţi au eşuat, aflându-ne în imposibilitatea de a da curs pretenţiilor financiare nerezonabile pe care Antena Group încearcă să le impună, profitând de faptul că pentru platformele DTH prevederile legale aferente principiului must carry nu sunt aplicabile;”
  • „Antena Group a refuzat prelungirea acordului de retransmisie a canalelor.”

O săptămână mai târziu, compania a venit cu o nouă notificare către CNA prin care anunţa de deschiderea companiei la negocieri cu Antena Group. „Atragem atenţia că această situaţie afecteaă grav concurenţa de pe piaţa din România şi pe această cale reiterăm solicitarea de a amenda Decizia 72/2012 în sensul aplicării principiului must carry şi la platformele de retransmisie prin satelit, cu atât mai mult cu cât Consiliul Concurenţei a emis în acest sens, în ianuarie 2014, o recomandare către dumneavoastră pentru revizuirea legislaţiei în domeniu, astfel încât principiul must carry să fie aplicatpe baze de neutralitate tehnologică, adică indiferent de modalitatea de retransmitere a programelor prin cablu sau prin satelit de tip DTH şi nu doar operatorilor de cablu aşa cu se procedează în prezent."

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • adi adi
    Nu o sa renunte prea multa lume la serviciile focussat, deoarece au introdus posturile Discovery ID , Science , World , Hisory , Bollywood si Nat. Geo. Wild , care eu zic ca sunt posturi mai bune decat cele de la Antena Group.
  • Liviu Liviu
    Foarte multa lume o sa renunțe la abonamentul celor de la Focus în urma acestor decizii.
  • unom unom
    problema este cand dracu incep sa transmita si ei HD nu inteleg de ce tot sar cu atate pretenti oricum nu prea am ce urmari la antena ma refer la programele de divertisment a pardon au emisiunea aia tare de tot te cunosc de undeva sau te pui cu blondele pff :))
  • vlad vlad
    focus firma de cablu ??? se vede ca habar nu ai cu ce se ocupa focussat. sti doar sa te bagi in seama.
  • kiaburu kiaburu
    iar abonatii de la focus sat au anuntat tot oficial ca vor renunta la contractele cu acesta firma de cablu.
  • geo geo
    Si eu imi doresc aplicarea principiului must carry și la platformele de retransmisie prin satelit...iar cine nu doreste Antenele nu are decit sa le stearga din lista de programe.
  • noName noName
    Poate explica cineva logic de ce se face diferenţă între CATV şi DTH ? Ambele sunt servicii care constau în distribuţia programelor TV către populaţie. În zonele urbane predomină CATV iar în cele rurale DTH. Pur şi simplu diferenţierea o face tipul de clădire, în oraş e mai rentabil să cablezi un bloc cu zeci de apartamente pe când la sat nu se merită să întinzi kilometri de cablu între casele din deal şi vale, e mai uşor să plantezi câte o antenă.
  • adi adi
    Asta este diferenta intre PtoTV si Antene. Pro-ul s-a scos singur din must-carry, aşa ca cine vrea să-i retransmită plăteşte. Desigur, sunt preluati. Asta incearca si antenele, să ia bani de la cablisti. Sunt refuzaţi, şi nici nu prea plâng telespectatorii după Antene. Se poate trăi fără Antene, cu Pro-ul... e mai complicat, că schimbi cablistul, sau DTH-ul dacă nu ai PROTV.
  • ion ion
    normal ca nu. audientele sunt facute dupa ureche. banii curg pe reclama in tv, toata lumea e multumita. in fine, nu zic ca protv n-ar fi mereu lider, dar numarul de privitori e cel putin cu 35% mai mic. am lucrat si eu la o companie care masoara audientele si stiu cum se face :). concret: diferentele procentuale sunt reale, dar numarul de telespectatori e mult mai mic decat cel real.

    las ca nu mai e mult pana la IPTV si au belit toti panseluta :)
  • mihai mihai
    audientele vor urca..... :))
  • Adi Adi
    Are cineva curaj sa faca pariu ca ne se va simti DELOC in audientele masurate ,,corect,, in Romania??
  • razvan razvan
    Felictari FocusSat!Chiar ma bucur ca s-au scos antenele din grila!
  • cata cata
    pana la urma nu doar rds are probleme cu ei . ciudat , foarte ciudat , si rds a avut probleme cu pretentiile exagerate ale antena group

Trimite un comentariu

sus