Skip to main content

CNA s-a răzgândit. Kanal D, amendat cu 10.000 de lei pentru un reportaj cu camera ascunsă.

 

Foto: Paginademedia.ro
Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis amendarea postului Kanal D cu 10.000 de lei pentru un material făcut cu camera ascunsă despre un medic de familie care eliberează avize psihologice după „fizionomia pacientului”.

Sancţiunea vine la o săptămână după ce consiliul decisese că respectivul reportaj nu a încălcat legislaţia audiovizuală. Însă, doctoriţa filmată cu camera ascunsă în reportaj a solicitat reanalizarea subiectului şi s-a prezentat în faşa CNA pentru a-şi expune punctul de vedere.

La reanalizarea subiectului, membrii au considerat că a fost încălcată legislaţia privind informarea corectă şi dreptul la imagine al persoanei prezentate în reportaj.

Amenda de 10.000 de lei a fost propus dă Narcisa Iorga, membru CNA şi a fost votată de opt membri, Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, laura Georgescu şi Răsvan Popescu. Christian Mititelu şi Radu Călin Cristea au fost împotrivă.

Narcisa Iorga – „Eu cred că e un subiect fabricat, cusut cu aţă albă. Jurnaliştii nu au mers ei cu camera ascunsă. Ştiu că pt o anchetă stai şi lună. Ce au făcut ei aici, au intrat într un scandal între medici. S-au folosit de o persoană care a avut acea filmare cu camera ascunsă. Nu au făcut un reportaj aşa cum scrie la facultatea de jurnalism.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Am vazut atitea stiri la televizor in care erau folosite imagini luate cu camerele ascunse...si la Pro tv si la Antene...asa ca ma mira decizia CNA.
  • Mihai Mihai
    Uau !! Narisa Iorga a ajuns sa dea lectii de jurnalism!!! Cine a lucrat cu ea stie ca in realitate este o NULITATE ! In ce tara traim!!
  • Teo Teo
    In romania infractorii sunt mai presus de cetățean...
    I-l prinzi pe infractor ca ți-a furat masina ? Riști închisoarea! I-l filmezi si ii arati la public? Amenda!...

Trimite un comentariu

sus