Skip to main content

Dinescu face emisiunea Politică şi delicateţuri la TVR 1

 

Mircea Dinescu deţine, acum, jumătate din revista de satiră Caţavencii
Mircea Dinescu deţine, acum, jumătate din revista de satiră Caţavencii

Publicitate

Poetul şi comentatorul politic Mircea Dinescu va realiza, începând din martie, emisiunea Politică şi delicateţuri, la TVR 1. Dinescu a realizat aceeaşi emisiune şi la postul de ştiri Realitatea TV.

Mircea Dinescu va modera şi un talk-show săptămânal, în prime time, la TVR 2, emsiune în care va aborda subiecte politice.

Săptămânal, poetul şi pamfletarul Dinescu va realiza şi modera două emisiuni - de infotainment şi de dezbateri - la TVR 1 şi la TVR 2.

Emisiunea "Politică şi delicateţuri" va fi difuzată de TVR 1, în fiecare duminică, de la ora 14.30.

În trecut, Mircea Dinescu a realizat o emisiune cu Stelian Tănase, actualul preşedinte director-general interimar al Televiziunii Române, la postul Realitatea TV (Tănase şi Dinescu).

Pe lângă apariţiile sale în calitate de invitat la diferite talk-show-uri televizate, Mircea Dinescu a şi realizat şi moderat, la Realitatea TV, emisiuni precum Politică şi delicateţuri sau Tănase şi Dinescu (la aceasta din urmă participând în calitate de invitat permanent).

Despre emisiunea lui Dinescu de la TVR 1

Mircea Dinescu va vorbi în emisiunea sa, Politică şi delicateţuri, despre "reţetele simple, dar pline de rafinament, ale ospeţelor boiereşti de la începutul de secol XX" dar şi "despre evenimentele politice ale săptămânii", potrivit unui comunicat e presă al Televiziunii Române.

Emisiunea va fi difuzată în fiecare duminică, de la ora 14.30, la TVR 1. În emisiunea sa, Dinescu va avea invitat şi câte o "personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru", potrivit aceleiaşi surse.

"Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu va încerca să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche", se arată într-un comunicat al TVR.

Despre emisiunea de la TVR 2

În talk-show-ul săptămânal de la TVR 2, Dinescu va încerca să afle cine "influenţează" destinul României, oamenii politici sau afaceriştii din "Top 300" românesc. Dinescu va avea în platou invitaţi atât din sfera politică, cât şi din domeniul afacerilor.

Rolulul lui Dinescu la TVR 2 nu se va rezuma doar la emisiunea de dezbateri, el va avea şi "intervenţii în diverse, în funcţie de evenimentele care apar", după cum se mai arată în comunicatul TVR.

Despre Mircea Dinescu

  • Mircea Dinescu (născut pe 11 noiembrie 1950, la Slobozia) este poet, publicist, producător de vin, proprietar de restaurant din centrul Bucureştiului şi om de televiziune.
  • A publicat, din 1971 şi până în prezent, zeci de volume în ţară şi în străinătate, poeziile sale putând fi citite în Germania, Ungaria, Olanda, Suedia, Franţa, Bulgaria sau Serbia.
  • Activitatea literară i-a adus numeroase premii şi distincţii naţionale şi internaţionale, cum ar fi premiul Academiei Române sau Premiul Herder.
  • Intrat în istorie ca primul om care a anunţat o revoluţie la televizor, Mircea Dinescu a fost preşedintele Uniunii Scriitorilor între 1990 şi 1993, a înfiinţat revistele de satiră politică „Academia Caţavencu” (1990), „Plai cu boi” (2001) şi „Aspirina săracului” (2003) şi a fost membru al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), din 2006 până în 2012.
  • În prezent editează, împreună cu Doru Buşcu, revista „Caţavencii”.
  • Pe lângă apariţiile sale în calitate de invitat la diferite talk-show-uri televizate, Mircea Dinescu a şi realizat şi moderat, la Realitatea TV, emisiuni precum Politică şi delicateţuri sau Tănase şi Dinescu (la aceasta din urmă participând în calitate de invitat permanent).

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dan dan
    audienta la "O noua viata"?
  • Horea Horea
    Cam prea multe "delicateţuri" oferite, asa dintr-o data, lui Mircea Dinescu!

    Deci TVR-ul nu mai e in criza financiara?

Trimite un comentariu

sus